De archeologie van Europa: IJzertijd door Diana de Wild – cursus

Dag: maandag 22 januari 2024 (Elke week)
Tijd: 13:30 - 15:30 Kosten: € 33,00
Locatie: De Luifel Ruimte: Zaal 1
Interesse(s): Kunst & Cultuur

Vanaf 1100 v.Chr. verspreidde het gebruik van ijzer zich langzaam over Europa: van Griekenland tot in Ierland, waar ijzer pas sinds 500 v.Chr. bewerkt werd. In de loop van de IJzertijd ontstaat in het zuiden van Europa het schrift: eerst de Grieken, dan de Etrusken en de Romeinen. Deze cursus gaat over het westen van Europa, waar het schrift in de IJzertijd nog niet bekend is. De Grieken en Romeinen vertellen ons wel wat over de volkeren die hier toen woonden, maar deze streken leven nog in de prehistorie. De Romeinen vertellen ons dat zij de mensen die in West- en Noord-Europa leefden Kelten en Germanen noemden. Archeologen zien versterkte nederzettingen met rijke vorsten, die grote grafheuvels lieten opwerpen. Prachtige sieraden werden in deze tijd gemaakt.

Tijdens deze korte cursus wordt kennisgemaakt met het Europa van de IJzertijd.

Als u inschrijft via de website geeft u toestemming voor automatische incasso van het bedrag in één keer. U kunt zich ook inschrijven bij de receptie in de Luifel en daar toestemming voor automatische incasso geven of het hele bedrag contant of met pin betalen.

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor deze activiteit, vul dan onderstaande velden zo volledig mogelijk in en verzend het formulier aan ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de inschrijving te bevestigen.