Lezing: Breekbaar glas door Diana de Wild

Dag: maandag 20 november 2023
Tijd: 13:30 - 15:30 Kosten: € 11,00
Locatie: De Luifel Ruimte: Zaal 1
Interesse(s): Kunst & Cultuur

In de bronstijd ontdekte de inwoners van het Nabije Oosten dat je van zand, kalksteen en soda een nieuw materiaal kon maken: glas. Vanaf 3500 jaar geleden maakten zij van dit nieuwe materiaal met veel moeite sieraden en kleine flesjes. De Egyptenaren leerden ook met dit bijzondere materiaal werden en van hen horen we dat het heel kostbaar was.
Glas werd pas goedkoper, toen men het in de eerste eeuw v.Chr. leerde blazen. Sinds die tijd maakten de Romeinen grote flessen en zelfs urnen van glas.
Het prachtige glazen vaatwerk en de mooie sieraden van glas, die in de oudheid gemaakt werden, staan centraal in deze lezing. Aan het eind van de lezing laat ik zie hoe in deze tijd glas gemaakt wordt. Het is mogelijk om glas aan elkaar te laten smelten in een magnetron met behulp van een hotpot, glasfusing geheten. Ik zal voorbeelden van mijn eigen glasfusingwerk meenemen.

U kunt zich vooraf inschrijven via de website, of bij de receptie van de Luifel. U betaalt op de dag waarop de activiteit plaatsvindt bij de receptie van de Luifel (dus voor aanvang van de activiteit).

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor deze activiteit, vul dan onderstaande velden zo volledig mogelijk in en verzend het formulier aan ons. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de inschrijving te bevestigen.