Pauwehof – Zomer – Aboriginal Dreaming

Dag: woensdag 19 juli 2023
Tijd: 09:30 - 12:00 Kosten: € 12,50
Locatie: De Pauwehof Ruimte: Kleine zaal
Interesse(s): Creativiteit

 1 les / 19 juli 2023 / Docent: Gerda van Rooijen / Tekenen en schilderen met Zin

Deze workshop is vol, u kunt op de wachtlijst geplaatst worden.

Een zomerworkshop in de lijn van de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië. De tekentaal van de Aboriginals bestaat uit stippen, cirkels, gebogen en rechte lijnen. In deze symbooltaal beleefden zij hun land, de natuur en de kosmos als één groot bezield geheel.

Inspiratie voor de tekening halen we uit één van de verhalen van de “Dreaming” (de mythologie) van de Aboriginals en verwerken deze in een mandalavorm. Stippen, cirkels en lijnen worden ook als de elementaire tekentaal van de mandala beschouwd, symbolen voor begin, heelheid en ontwikkeling.

Behalve het verhaal, maakt ook een visualisatie onderdeel uit van de les.

We zullen werken met water- of aquarelverf. Als u daarvoor zelf de spullen hebt, is het fijn als u deze mee wilt nemen. In de les zijn verf en kwastjes ook aanwezig, mocht u deze niet hebben.

De workshop is geschikt voor zowel beginners als voor gevorderden.

Dit is een activiteit van de Pauwehof, ontmoetings- en activiteitencentrum voor ouderen en een samenwerking tussen de Diaconie van de Protestantse Gemeente Heemstede en WIJ Heemstede.

Aanmelden kan door het online inschrijfformulier in te vullen of het inschrijfformulier uit te printen en op te sturen naar de Pauwehof. Achterweg 19, 2103 SW Heemstede.