Menu

Dit jaar bestaat de Participatiemarkt 5 jaar.

De Participatiemarkt is vier keer live in Bibliotheek Haarlem-Schalkwijk georganiseerd. Dit jaar, het 5-jarig bestaan, moet de participatiemarkt anders worden aangepakt door het Coronavirus. Het aantal bezoekers nam toe tot meer dan 1.000 in 2019.
De Corona crisis maakt dat de 2020-editie niet op 8 april 2020 en ook niet op 16 september fysiek-live kan plaatsvinden.
Daarom is voor de digitaal-live versie besloten. Dat biedt als voordeel dat de Participatiemarkt ook na de opening op 16 september digitaal kan doorlopen.

Ontdek je kansen op de digitale Participatiemarkt
Meedoen in de samenleving

Samenleven is samen doen, samen wonen en samen ontspannen. Meedoen in de samenleving kan een opstap zijn naar (vrijwilligers)werk. Dit kan op allerlei manieren. In je buurt, in een vereniging of bij een organisatie. Meedoen biedt veel voordelen. Voor jezelf en voor de samenleving. Denk eens aan andere mensen leren kennen, nieuwe ideeën kunnen ontwikkelen en nieuwe energie krijgen.

Wat kun je vinden op de digitale Participatiemarkt?

Er is in de regio Zuid-Kennemerland veel aanbod van activiteiten. Dit laten we zien op deze website. Zowel aan de inwoners van deze regio als aan elkaar als organisaties. WIJ Heemstede neemt ook deel aan de Participatiemarkt.

Op de online Participatiemarkt vind je informatie over:

Activiteiten in de wijken
Dagbesteding
Vrijwilligerswerk
Opleiding & cursussen
Werkstages
Werk
Heb je vragen aan of wil je meer weten over een van de organisaties die meedoen?

Je vindt bij elke organisatie op de website van de Participatiemarkt (https://www.participatiemarkthaarlem.nl/thema/ik-zoek-een-activiteit/)  een contactpersoon en een online formulier. Op deze manier worden je vragen door de organisatie beantwoord.

Voor wie is de Participatiemarkt?

Woon je in de gemeenten Haarlem, Zandvoort, Heemstede of Bloemendaal? Ben je nog niet met pensioen en wil je (weer) aan de slag? Kom dan naar deze markt.

Waar en wanneer?

Woensdag 16 september 2020
Om 11.00 uur online live geopend door burgemeester Jos Wienen
Uitgezonden op de Facebookpagina van Gemeente Haarlem

Initiatief

De Participatiemarkt is een initiatief van Pasmatch Personeelsdiensten, de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, gemeente Zandvoort, gemeente Haarlem, gemeente Heemstede en gemeente Bloemendaal.

Nieuws voor alle leeftijden

Week van Ontmoeting van WIJ Heemstede van 1 t/m 8 oktober Met de week van Ontmoeting doet WIJ Heemstede mee met de Landelijke Week tegen Eenzaamheid.… LEES
Vrijwilliger Tinie Verbeek neemt na 30 jaar afscheid van WIJ Heemstede Veel vertrouwen in 30 jaar vrijwilligerswerk Afscheid bij WIJ Heemstede van vrijwilliger Tinie Verbeek Na… LEES
Landelijke preventie campagne 'Senioren en veiligheid' In september loopt een landelijke campagne 'senioren en veiligheid' met als slogan 'maak het oplichters… LEES
WIJ Nova Nieuwsbrief september en oktober 2020 hier vindt u de WIJ Nova nieuwsbrief van september. En hier die van oktober. Ook… LEES
Opening Digitale Participatiemarkt op 16 september Dit jaar bestaat de Participatiemarkt 5 jaar. De Participatiemarkt is vier keer live in Bibliotheek… LEES