Menu

UPDATE 24/3:
WIJ Heemstede staat voor u klaar voor hulp bij praktische vragen, een luisterend oor en maaltijdbezorging,
activiteiten en reguliere dienstverlening zijn geannuleerd tot 1 juni

Beste bezoekers van WIJ Heemstede,

In navolging op de gestelde maatregelen t.a.v. het Coronavirus vanuit de overheid op donderdag 12 maart en zondag 15 maart bericht WIJ Heemstede u het volgende:

Mensen bij elkaar brengen en verbinden is de kerntaak van WIJ Heemstede.
Echter hebben het bestuur en het management besloten het niet meer verantwoord te vinden om groepen bij elkaar te laten komen op dit moment.

In deze uitzonderlijke tijd staat WIJ Heemstede echter wel voor u klaar om u te helpen.
Dat kan zijn met praktische vragen, andere hulp of een luisterend oor.

Tot 1 juni zullen wij de activiteiten, cursussen en reguliere dienstverlening annuleren.
Dit bericht geldt voor alle doelgroepen, van jong tot oud, die WIJ Heemstede in huis heeft. En ongeacht op welke locatie het plaatsvindt waar WIJ Heemstede actief is.

Alle locaties van WIJ Heemstede zijn in ieder geval tot 1 juni voor publiek gesloten.
Wat betreft het opvangen van de BSO kinderen van de groepen van BSO Mambo de Luifel en BSO Molenwerf Dependance ontvangen de ouders hierover bericht van de leidinggevende.

Hulp en luisterend oor
Als iemand behoefte heeft aan een luisterend oor, kan er van maandag tot donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur gebeld worden met medewerkers van WIJ Heemstede op het speciaal hiervoor geopende telefoonnummer 023 – 548 38 18.

Deelnemers van De Sociëteit voor Ouderen
Er is een telefooncirkel op gezet tussen de vrijwilligers en deelnemers die normaal gesproken elke woensdagochtend bijeenkomen op Plein1.

Klanten van vrijwilligersvervoer
Vrijwilligers die normaal gesproken klanten naar afspraken brengen, nemen nu telefonisch contact met u op om te kijken hoe het met u gaat.

Pauwehof
Een medewerker van de Pauwehof houdt telefonisch contact met de docenten, vrijwilligers en cursisten van de Pauwehof.

Deelnemers aan de cursussen
De docenten van de cursussen houden telefonisch contact met hun deelnemers.

De VoorleesExpress
Een medewerker houdt contact met de vrijwilligers en gezinnen en geeft waar nodig tips en een luisterend oor.

Maatschappelijk Werk en bereikbaarheid
Onder dienstverlening vallen ook de sociaal makelaars en de maatschappelijk werkers.
Persoonlijke gesprekken met onze maatschappelijk werkers vinden dan ook pas na 6 april weer plaats. Zij bellen actief rond naar hun bestaande cliënten.
Maatschappelijk werkers bieden telefonische consulten aan nieuwe cliënten of zijn via de mail bereikbaar: u kunt van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bellen naar telefoonnummer 023 2050889 of om een telefonische afspraak te maken kunt u mailen naar maatschappelijkwerk@wijheemstede.nl.

WeHelpen Praktische hulp voor iedereen
Voor praktische hulp bij allerlei zaken kunt u terecht op heemstede.wehelpen.nl of mail naar heemstede@wehelpen.nl. WIJ Heemstede neemt dan contact op en gaat actief bemiddelen.
Op de website van WeHelpen is een aanbod aangemaakt voor boodschappen doen, honden uitlaten e.d. zodat de keuze hiervoor vereenvoudigd is.
Via de Facebook groep Coronahulp Heemstede is er contact met verschillende mensen die hulp aanbieden en er kan dan ook contact worden gemaakt met mensen die geen gebruik maken van online kanalen.

Eethuis de Luifel maaltijd-thuisbezorg service voor inwoners van Heemstede
Heeft u behoefte aan een warme maaltijd, maar kunt u hier zelf niet in voorzien? Dan kunt u gebruik maken van de maaltijd-thuisbezorg service van maandag t/m donderdag van Eethuis de Luifel. Kok Ricardo kookt een lekkere, gezonde maaltijd, die dagelijks vers wordt bereid. Het weekmenu vindt u hier.
U kunt op de dag zelf vóór 13 uur bellen met 06-22 45 93 50. De maaltijd dient u thuis nog wel zelf op te warmen. De kosten voor een driegangenmaaltijd zijn € 11,50. Er komen géén bezorgkosten bij.
U kunt de maaltijd ophalen bij de Luifel vanaf 17.00 uur of deze kan bij u thuis worden bezorgd als u in Heemstede woont.

Overige vragen
Overige vragen kunt u mailen naar info@wijheemstede.nl, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

We hopen u snel weer in onze locaties van dienst te kunnen zijn.
Pas goed op uzelf en op de mensen om u heen.

Met vriendelijke groet,
Team, bestuur en directie WIJ Heemstede

Nieuws voor alle leeftijden

WIJ Nova alternatieve Nieuwsbrief april 2020 Hier vindt u de WIJ Nova Nieuwsbrief van april 2020. Wij hebben voor april een… LEES
WeHelpen Heemstede voor al uw hulpvragen WeHelpen is er voor al uw hulpvragen De kerntaak van WIJ Heemstede is mensen verbinden.… LEES
UPDATE 24/3: WIJ Heemstede staat voor u klaar voor hulp bij praktische vragen, een luisterend oor en maaltijdbezorging, activiteiten en reguliere dienstverlening zijn geannuleerd UPDATE 24/3: WIJ Heemstede staat voor u klaar voor hulp bij praktische vragen, een luisterend… LEES
Bekijk hier het menu van deze week. U kunt de maaltijd ophalen of thuis laten bezorgen Bekijk hier het menu van deze week. Eethuis de Luifel maaltijd-thuisbezorg service voor inwoners van… LEES
Mooi artikel over de VoorleesExpress in de HIK De VoorleesExpress in de HIK Deze maand staat er een heel mooi stuk over de… LEES