Menu

Expositie cursisten creatieve cursussen Beeldende Vorming in de Molenwerf
Van dinsdag 29 januari t/m vrijdag 1 maart

Ieder jaar organiseert WIJ Heemstede een expositie van werk van de cursisten van de cursussen Beeldende Vorming.

De tweede expositie, door de cursisten van Caroline Aarens, is van dinsdag 29 januari t/m vrijdag 1 maart in de locatie aan de Molenwerfslaan. Om de drie weken zal er een nieuwe tentoonstelling te zien zijn van de verschillende groepen die daar hun leslocatie hebben.

Deze expositie is van de cursus aquarelleren, tekenen en schilderen van zowel beginners als gevorderden.
Als beginner leren cursisten eerst wat ze met aquarelverf kunnen doen en hoe het kan worden toegepast. Zij hebben geleerd de verf te mengen. Daarna volgde onderricht in speciale technieken: het werken met spons, spatten, zout, droogpenseel en meerdere foefjes en trucjes. Enige tekenvaardigheid is daarbij wel gewenst maar niet noodzakelijk. Er wordt gewerkt naar opdracht, thema’s en stillevens. Ook wordt er gewerkt met acrylverf als men dat wil. De deelnemers worden individueel begeleid. Een cursus waar niets ‘moet’ en alles mag. Plezier in schilderen en gezelligheid staan voorop. Wat onder de inspirerende leiding van Caroline Aarens tot stand kwam ziet u de komende weken in activiteitencentrum de Molenwerf aan de Molenwerfslaan 11 in Heemstede.

De Molenwerf is vrij toegankelijk op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00- 16.00 uur.
De expositie is gratis te bezoeken.

Portret voor beginners en gevorderden
Van dinsdag 5 maart t/m dinsdag 26 maart

Ieder jaar organiseert WIJ Heemstede een expositie van werk van de cursisten van de cursussen Beeldende Vorming.
De derde expositie, door de cursisten van Marianne Vrijdaghs, is van dinsdag 5 t/m dinsdag 26 maart in de locatie aan de Molenwerfslaan. Om de drie weken zal er een nieuwe tentoonstelling te zien zijn van de verschillende groepen die daar hun leslocatie hebben.
Het nieuwe werk van de cursisten van de Cursussen Portret- beginners & gevorderden, is ook dit jaar te zien in de Molenwerf. De portretten zijn geschilderd in acryl- en olieverf. Docente Marianne Vrijdaghs geeft al zo’n 25 jaar les in Portret tekenen en schilderen.
De stijl is individueel, van een losse open toets met acryl, tot prachtige en minutieuze geschilderde olieverf portretten. Er wordt gewerkt naar levend model of naar aanleiding van foto’s. Dit kunnen ook afbeeldingen zijn van bestaande schilderijen, maar dan met een eigen invulling daarvan.
Bij de gevorderde cursisten, zitten ook de al verder gevorderden. Dat is goed te zien in het prachtige werk dat u kan komen bekijken in activiteitencentrum de Molenwerf, Molenwerfslaan 11 in Heemstede!
De Molenwerf is vrij toegankelijk op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00- 16.00 uur. De expositie is gratis te bezoeken.

De schilderijen zijn geschilderd door:
Boven: Anna Netrebko geschilderd door Jacomien Cijsouw

Schilderij 1.onder: is n.a.v. een levend model, het model is Florentine Akkema. Geschilderd door : Tony Blaauboer, deze figuur is in een ouderwetse setting geschilderd.
Schilderij 2.onder: is n.a.v. een foto van de broer van de schilderes: Tony Blaawboer, zij schilderde hem in 17e eeuws kostuum.
Schilderij 3.onder: naar een werk van Jan Sluiters, geschilderd door Inge Heiss.
Schilderij 4.onder: Jan Sluijters Jr. – geschilderd door Martha Roskam-Mooij.


Nieuws voor alle leeftijden

Busexcursie naar tentoonstelling Caravaggio op woensdag 13 maart Busexcursie Rondleiding tentoonstelling Caravaggio in Centraal Museum Utrecht i.s.m. de Heemsteedse Kunstkring Excursie op woensdag… LEES
Expositie Cursisten Beeldende Vorming in de Molenwerf Expositie cursisten creatieve cursussen Beeldende Vorming in de Molenwerf Van dinsdag 29 januari t/m vrijdag 1… LEES
Peuter & Kleuterpret (2,5 - 6 jaar) Kikker is verliefd - zondag 24 februari In de voorjaarsvakantie! Peuter & Kleuterpret (2,5 - 6 jaar) Kikker is verliefd Zondag 24… LEES
WIJ Nova Nieuwsbrief februari 2019 De Nieuwe WIJ Nova Nieuwsbrief is uit! hier vindt u de WIJ Nova Nieuwsbrief van… LEES
DE SOCIËTEIT voor ouderen Iedere woensdagochtend DE SOCIËTEIT voor ouderen. Een gezellige ontmoetingsplek bij WIJ Heemstede in Plein1 waar… LEES