Menu

De komende twee weken houdt de gemeente Heemstede een
QUICK SCAN LOKALE DEMOCRATIE

Omdat WIJ Heemstede Inwoners, ondernemers, raadsleden, collegeleden en ambtenaren: samen maken wij Heemstede!
Met elkaar maken wij een omgeving waarin we prettig kunnen samenleven. Samen zijn we ook aan zet om als Heemstede door te ontwikkelen en te groeien. Wat vindt u bijvoorbeeld van de manier waarop de gemeente in Heemstede met elkaar komt tot besluiten? Is dat duidelijk? Vindt u dat inwoners en ondernemers voldoende kunnen meedenken of mee praten als zij dat willen? Wordt u geïnformeerd?
De antwoorden op deze en andere vragen, gebruikt de gemeente om een verbeterplan te maken. Daarin staan aanknopingspunten om onze ambitie om het goed te doen met en voor elkaar verder vorm te geven. Op een manier die we als inwoners, raadsleden, collegeleden en ambtenaren in Heemstede graag willen. Zo verbeteren we met elkaar onze lokale democratie. We leren elkaar kennen en werken beter samen. Door mee te denken, praten en doen, kunt u als betrokkene bij de gemeente uw stempel drukken op prettig samenleven, wonen en werken in Heemstede.

Doet u mee met de Quick Scan?
Deze vragen stelt de gemeente in een Quick Scan (vragenlijst) aan inwoners en ondernemers maar ook aan raadsleden, collegeleden en ambtenaren. Daardoor kunnen ze zien of we er hetzelfde over denken. Ze stellen uw mening zeer op prijs!
De antwoorden op de vragen geven een eerste indruk en aanknopingspunten voor hoe zaken anders of nog beter kunnen worden geregeld voor Heemstede. Het is een start voor verdere gesprekken met elkaar en het maken van een verbeterplan. Als deelnemer aan de Quick Scan bepaalt u mede de inhoud daarvan!

Tussen 1 en 22 maart kunt u de vragenlijst Quick Scan Lokale Democratie hier invullen. De antwoorden die u geeft worden anoniem verwerkt.
Ontvangt u de vragenlijst liever per post?
Bel naar 14 023 om een papieren versie van de Quick Scan aan te vragen. U ontvangt de vragenlijst dan per post met retourenvelop.

Contact
Frank Wilschut (Commissiegriffier Middelen en Ruimte)
lokaledemocratie@heemstede.nl
Telefonisch via 14 023

Nieuws voor alle leeftijden

De Buurttafel digitaal De Buurttafel digitaal Elke dinsdag van 11.00 – 12.00 uur Schuif aan bij de Digi… LEES
WIJ Nova Nieuwsbrief april Hier vindt u de WIJ Nova Nieuwsbrief van april 2021. De lockdown is verlengd tot… LEES
Stemmen bij WIJ Heemstede leidt tot spontane gesprekken Bij WIJ Heemstede de Luifel kregen de kiezers een leuke voorjaars attentie, wat heel erg… LEES
Plezier bij internationale dans gefilmd door Buurtblik “Goedemorgen allemaal! U ziet mij hier staan voor de Luifel en ik ga een kleine… LEES
WIJ Heemstede biedt vervoer aan voor ouderen naar Corona vaccinaties WIJ Heemstede en de Gemeente Heemstede bieden vervoer aan voor ouderen die gevaccineerd moeten worden.… LEES