Menu

WeHelpen is er voor al uw hulpvragen

De kerntaak van WIJ Heemstede is mensen verbinden. Daarom zijn er verschillende initiatieven gestart voor iedereen die een vraag heeft, voor praktische hulp, bij bijvoorbeeld boodschappen doen of medicijnen ophalen. Maar ook als u behoefte heeft aan een gesprek, een luisterend oor, kunt u bellen met de telefonische hulplijn.
WeHelpen Heemstede is onderdeel van WIJ Heemstede en verbindt hulpvragers en aanbieders aan elkaar.

WeHelpen helpt u bij praktische zaken en verbindt de hulpvrager en -aanbieder aan elkaar.

Mensen die computer vaardig zijn en praktische hulp bij allerlei zaken aanbieden of vragen, kunnen zelf via het platform heemstede.wehelpen.nl hulp regelen. Op de website van WeHelpen is een aanbod aangemaakt voor boodschappen doen, honden uitlaten e.d. zodat de keuze hiervoor vereenvoudigd is.
Er zijn nu nog niet veel Corona-gerelateerde hulpvragen via WeHelpen Heemstede geplaatst.
Wanneer iemand een account aanmaakt op deze website, kan hij of zij zelf zoeken naar een hulpaanbieder in de regio en daar op reageren, zonder zelf een hulpvraag te plaatsen. Dit wordt vaak gedaan door bijvoorbeeld familie die niet in Heemstede woont van iemand die wel hier hulp zoekt. Ook zal de hulpvraag de komende weken waarschijnlijk wel toenemen. Blijft u daarom vooral uw hulpaanbod toevoegen!
Mensen die een hulpaanbod plaatsen worden door WeHelpen nu actief benaderd, voor mensen met een hulpvraag, maar die zelf geen computer hebben.

Mensen die geen toegang tot een computer hebben of minder vaardig zijn met een computer kunnen bellen met WeHelpen op telefoonnummer 023 – 548 38 24 van maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 13.00 uur.  U wordt dan actief bemiddeld.
Ook via de Facebook groep Coronahulp Heemstede is er contact vanuit WeHelpen met verschillende mensen die hulp aanbieden en er kan dan contact worden gemaakt met mensen die geen gebruik maken van online kanalen.
En via de gemeente, de telefonische hulpdienst van WIJ Heemstede en de telefooncirkels komen hulpaanvragen binnen, die Monica Snoeks van WeHelpen dan coördineert en met aanbieders in contact brengt.

Er zijn al verschillende hulpvragers een aanbieders aan elkaar verbonden in de afgelopen week!

Checkt u ook vooral ook zelf bij buren of daar hulp aangeboden en/of gevraagd kan worden. Dat maakt de lijntjes nog korter.

Nog even de andere initiatieven van WIJ Heemstede voor u op een rijtje gezet:

Hulp en luisterend oor

Als iemand behoefte heeft aan een luisterend oor, kan er vanaf woensdag 18 maart van maandag tot donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur gebeld worden met medewerkers van WIJ Heemstede op het speciaal hiervoor geopende telefoonnummer 023 – 548 38 18.

Maatschappelijk Werk en bereikbaarheid

Onder dienstverlening vallen ook de sociaal makelaars en de maatschappelijk werkers.
Persoonlijke gesprekken met onze maatschappelijk werkers vinden dan ook pas na 6 april weer plaats. Zij bellen actief rond naar hun bestaande cliënten.
Maatschappelijk werkers bieden telefonische consulten aan nieuwe cliënten of zijn via de mail bereikbaar: u kunt van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bellen naar telefoonnummer 023 2050889 of om een telefonische afspraak te maken kunt u mailen naar maatschappelijkwerk@wijheemstede.nl.

Eethuis de Luifel maaltijd-thuisbezorg service voor inwoners van Heemstede

Heeft u behoefte aan een warme maaltijd, maar kunt u hier zelf niet in voorzien? Dan kunt u gebruik maken van de maaltijd-thuisbezorg service van maandag t/m donderdag van Eethuis de Luifel. Kok Ricardo kookt een lekkere, gezonde maaltijd, die dagelijks vers wordt bereid. Het weekmenu vindt u op www.wijheemstede.nl. U kunt op de dag zelf vóór 13 uur bellen met 06-22 45 93 50. De maaltijd dient u thuis nog wel zelf op te warmen. De kosten voor een driegangenmaaltijd zijn € 11,50. Er komen géén bezorgkosten bij. U kunt de maaltijd ophalen bij de Luifel vanaf 17.00 uur of deze kan bij u thuis worden bezorgd als u in Heemstede woont.

Overige vragen

Overige vragen kunt u mailen naar info@wijheemstede.nl, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Past u goed op uzelf en de mensen om u heen.

Nieuws voor alle leeftijden

WIJ Nova alternatieve Nieuwsbrief april 2020 Hier vindt u de WIJ Nova Nieuwsbrief van april 2020. Wij hebben voor april een… LEES
WeHelpen Heemstede voor al uw hulpvragen WeHelpen is er voor al uw hulpvragen De kerntaak van WIJ Heemstede is mensen verbinden.… LEES
UPDATE 24/3: WIJ Heemstede staat voor u klaar voor hulp bij praktische vragen, een luisterend oor en maaltijdbezorging, activiteiten en reguliere dienstverlening zijn geannuleerd UPDATE 24/3: WIJ Heemstede staat voor u klaar voor hulp bij praktische vragen, een luisterend… LEES
Bekijk hier het menu van deze week. U kunt de maaltijd ophalen of thuis laten bezorgen Bekijk hier het menu van deze week. Eethuis de Luifel maaltijd-thuisbezorg service voor inwoners van… LEES
Mooi artikel over de VoorleesExpress in de HIK De VoorleesExpress in de HIK Deze maand staat er een heel mooi stuk over de… LEES