WeHelpen Heemstede

WeHelpen is een platform dat mensen bij elkaar brengt. Er wordt een match gevonden tussen mensen die vrijwillige hulp zoeken hen die hun hulp aanbieden.

De gevraagde hulp kan van alles zijn. Samen naar de markt gaan, muziek maken, een pakketje naar de post brengen, een praatje maken, leren hoe u een fietsband plakt, een keer voor iemand koken, samen voetbal kijken, voorlezen enzovoorts.

Vrijwilligersorganisaties, mantelzorg, individuen en zorginstellingen: alle inwoners vanaf 16 jaar kunnen gratis gebruik maken van WeHelpen.
Daarnaast is WeHelpen ook beschikbaar voor organisaties die vrijwilligers willen werven.

Doet u mee?

Meld u aan door een account aan te maken op de website van WeHelpen Heemstede: heemstede.wehelpen.nl.
Alleen uw naam en e-mailadres zijn hiervoor nodig. Met een account kunt u hulpvragen stellen of uw hulp aanbieden.

Hulp vragen

Heeft u hulp nodig? Dan kunt u via uw account een hulpvraag stellen. Dit mag van alles zijn: een ritje naar het ziekenhuis, hulp bij het doen van boodschappen, een hond uitlaten of een muur verven. Hoe concreter u de vraag stelt, hoe groter de kans op hulp. Het stellen van een hulpvraag is gratis, maar u mag wel een vergoeding bieden als u dat prettig vindt.
U kunt ook direct een hulpaanbieder benaderen met uw vraag, kijk hiervoor bij Aangeboden’.

Hulp aanbieden

Wilt u graag iemand helpen? Dan kunt u via uw account uw hulpaanbod plaatsen.
U vertelt wat u zou kunnen doen, wanneer en hoe lang. Hulpvragers kunnen u zo makkelijk vinden. U kunt natuurlijk ook direct reageren op de hulpvragen die anderen hebben geplaatst. Kijk hiervoor bij ‘Gevraagd’.

Hulpnetwerk aanmaken

WeHelpen biedt de mogelijkheid een hulpnetwerk aan te maken. Dit is handig als u bijvoorbeeld samen met anderen zorgt voor een vriend, familielid of buurtgenoot. Met een hulpnetwerk kunt u gezamenlijk een agenda beheren, een logboek bijhouden en notities delen.
Om een hulpnetwerk aan te maken, heeft u een account nodig. Als u eenmaal een hulpnetwerk hebt aangemaakt, kunt u anderen uitnodigen.

Account beheren

Als u een account heeft aangemaakt, dan bewerkt u uw gegevens makkelijk in ‘Mijn WeHelpen’. Dit is uw persoonlijke deel op de website. U ziet hier bijvoorbeeld of u nieuwe berichten hebt en u kunt uw gegevens aanpassen. Ook stelt u hier hulpvragen of biedt uw hulp aan via uw profiel. U vindt ‘Mijn WeHelpen’ rechts bovenaan de pagina als u bent ingelogd.