De Verhuisondersteuner in Bloemendaal

Verhuizen kan een stressvolle gebeurtenis zijn, er moet veel geregeld worden. Soms krijgt u hulp van familie of vrienden, maar dat geldt niet voor iedereen. De verhuisondersteuner kan dan helpen.

Muriel Liket is sociaal werker bij WIJ Heemstede én ook verhuisondersteuner. Ze pakt niet daadwerkelijk de dozen in, maar biedt ondersteuning bij allerlei zaken omtrent verhuizing.
“De meeste mensen kunnen zelf nog best van alles regelen”, zegt zij. “Maar mensen zijn vooral echt heel blij dat we samen het overzicht houden en samen een planning maken. Wat moet er wanneer gebeuren? Ze vinden het fijn dat ze me altijd kunnen bellen en dat ik hen dan kan geruststellen dat ze prima op schema lopen. Ik zelf vind het heel fijn om mensen op deze manier te kunnen ondersteunen, ik heb hele leuke contacten met hen. Ze zijn vooral blij dat ze ‘ontzorgd’ worden, dat er iemand met ze meedenkt.”

Tijdens het verhuistraject helpt de verhuisondersteuner bijvoorbeeld bij het inschrijven op Woonservice, ondersteunt bij het bezichtigen van woningen, een verhuizer regelen, het invullen van formulieren, opzeggen van gas/licht/water en eventueel samen vloerbedekking en behang uitzoeken. Ook na de verhuizing kijkt de verhuisondersteuner mee of er nog actie nodig is.

Gebruik maken van de verhuisondersteuner is kosteloos en voor inwoners van Bloemendaal gebonden aan de regeling Ouder worden & prettig wonen (OW/PW). Verhuisondersteuner Muriel Liket kan u daar meer over vertellen.
U kunt contact met haar opnemen via de mail dienstverlening@wijheemstede.nl of belt u 023 – 528 85 10 en vraag naar Muriel.