Dick ten Have en Len Roozen

Dick ten Have werkt sinds 2016 met veel plezier als vrijwillig chauffeur bij WIJ Heemstede. Met zijn comfortabele auto brengt hij meerdere dagdelen per week mensen die zelf geen vervoer hebben naar hun afspraak toe.

Ik haal de mensen thuis op en breng ze naar het ziekenhuis, de kapper of naar familie. Als het nodig is, bijvoorbeeld bij een ziekenhuisbezoek, dan blijf ik wachten in de wachtkamer totdat de mensen klaar zijn. ‘Begeleid vervoer’ heet dat,” vertelt Dick. Veel Heemstedenaren maken dankbaar gebruik van deze service. Ook Len Roozen is blij dat ze het ziekenhuis kan bezoeken met het vrijwilligersvervoer. “Na mijn heupoperatie moest ik helaas afstand doen van mijn fiets en mijn auto. Dat ik terug kan vallen op het vrijwilligersvervoer vind ik geweldig!

Het is heel goed merkbaar dat de chauffeurs vrijwilliger zijn: ze zijn allemaal even hartelijk en behulpzaam.”

Dick is blij dat hij na zijn pensioen dit werk kan doen. “Ik heb altijd hard gewerkt als salesmanager dus ik ben niet zo’n stilzitter. En op deze manier spreek ik leuke mensen en ik kom nog eens ergens! Bovendien is iedereen die ik in de auto heb erg dankbaar, dus ik doe het graag.”