Het verhaal van Miep

Bijna elke dag komt Miep van Beurten (94) bij WIJ Heemstede. Met de regiotaxi bezoekt ze de Pauwehof of Plein 1 voor diverse activiteiten.

Ik ben dol op de uitstapjes die georganiseerd worden naar musea en projecten. Alleen doe ik zoiets niet zo gauw, dus op pad gaan met een groepje mensen is erg leuk. Ook hou ik er altijd leuke contacten aan over; mensen die vervolgens weer een kopje koffie komen drinken. Elke week doe ik stoelyoga.  We doen rek- en strekoefeningen op de stoel en staand en ik leer om goed op mijn ademhaling te letten. Omdat ik altijd veel heb gesport ben ik blij dat ik zo in beweging kan blijven.

Mevrouw van Beurten bezoekt regelmatig lezingen, volgt schilderles en ze heeft zich opgegeven voor de zomercursus Verhalen en Gedichten. “Met andere mensen activiteiten ondernemen doe ik graag. Bijvoorbeeld bridgen, dat doe ik drie keer in de week.

Mijn kinderen zeggen vaak: “Mam, jij bent nooit thuis!” Dat klopt, want alleen thuis zitten is inderdaad niks voor mij en ik ben erg zelfstandig. Dus zolang ik het nog kan doe ik het graag!”