In Balans (Valpreventie)

Dag: vrijdag 1 maart 2024 (Elke week)
Tijd: 12:30 - 13:30 Kosten: € 75,00
Locatie: De Luifel Ruimte: Bewegingsruimte
Interesse(s): Beweging

De cursus start op vrijdag 3 november 2023. Inschrijvingen gaan via Plein 1. Let op de les- (eind)tijden kunnen per bijeenkomst verschillen! Voor de start van de Cursus is er een informatiebijeenkomst op vrijdag 20 oktober om 11.00 uur in de Luifel.

Informatie en aanmelden bij PLein1 023 5288510, katinkaverdonk@wijheemstede.nl


In Balans is een beweegprogramma onder leiding van een deskundige docent om letterlijk te leren steviger op uw benen te staan en uw zelfvertrouwen te vergroten. Deze cursus vermindert de kans om te vallen door verbetering van uw spierkracht en evenwicht. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik blijft of komt. In Balans is een bewezen effectieve groepscursus. Handige oefeningen, tests, een cursusboek en informatie maken onderdeel uit van dit programma. De oorzaken van vallen komen aan bod, hoe onveilige situaties te verbeteren in huis, welke maatregelen u kunt nemen om vallen te voorkomen. Let op: het gaat dus niet om te leren vallen, maar om te leren blijven staan! Aanbevolen door huisartsen, fysiotherapeuten en oefentherapeuten.

Deelnemers uit Heemstede hebben voorrang!


Sommige zorgverzekeringen vergoeden een deel van de kosten van In Balans. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk om de factuur bij hun zorgverzekeraar in te dienen.