Menu

De VoorleesExpress

Ieder verhaal begint met taal…

De VoorleesExpress helpt kinderen van 2 t/m 8 jaar met een taalachterstand bij hun taalontwikkeling. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij het gezin thuis langs om voor te lezen. Samen met de ouders zorgt de VoorleesExpress ervoor dat taal en leesplezier een vaste plek krijgen in het gezin.
De VoorleesExpress is een landelijk project waarbij enthousiaste vrijwilligers 20 weken iedere week op een vast moment voorlezen.
WIJ Heemstede en de bibliotheek Zuid-Kennemerland hebben de handen ineen geslagen om dit project in Heemstede te starten. Het project is begin februari 2019 van start gegaan. De vrijwilligers krijgen een training ‘interactief voorlezen’ en werken in een online omgeving.
Het doel is om de taalomgeving thuis te verrijken en taal te stimuleren door leesplezier. Ouders maken een belangrijk deel uit van het project en zij worden ondersteund door de vrijwilliger om het voorlezen een blijvend plekje in het gezin te geven. Een voorwaarde is dat ouders gemotiveerd zijn om te leren. Zo gaan ze na 10 voorleessessies ook samen met de vrijwilliger naar de bibliotheek.
De VoorleesExpress werkt samen met (voor)scholen en versterkt partnerschap tussen school en ouders. Aanmeldingen kunnen door (voor)scholen worden gedaan in overleg met de VoorleesExpress Heemstede.

Meer weten of meedoen?
Kijk op https://voorleesexpress.nl/locatie/heemstede voor meer informatie.
De Voorleesexpress Heemstede heeft ook een Facebook pagina: https://www.facebook.com/VoorleesexpressHeemstede/.

Heb je een vraag?
Stel je vraag aan projectleider Els Boon van WIJ Heemstede, tel.: 0614956731 of via de mail: heemstede@voorleesexpress.nl

Steun ons

Doneer

Wil jij de VoorleesExpress steunen met een financiële bijdrage? Dat is ontzettend welkom. Jouw gift is bij ons in goede handen.
De VoorleesExpress wordt uitgevoerd door WIJ Heemstede en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.
Wij zorgen dat jouw donatie bijdraagt dat we nog meer kinderen in Heemstede kunnen bereiken.
Doneren kan op bankrekening nummer/IBAN: NL 84 RABO 0326 30 70 28.

Word partner

Heb jij kennis in huis die je wilt inzetten voor de VoorleesExpress? Of wil jouw bedrijf diensten of faciliteiten ter beschikking stellen?
Word dan partner van de VoorleesExpress en werk samen met ons aan optimale ontwikkelkansen voor gezinnen in Heemstede.

Oranje Fonds steunt de VoorleesExpress Heemstede met een bijdrage 10.000 euro in 2019

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 t/m 8 jaar extra aandacht krijgen door middel van voorlezen. Een half jaar lang komt er wekelijks een enthousiaste vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders te werken aan taal- en leesplezier.
Februari 2019 zijn WIJ Heemstede en de Bibliotheek Zuid–Kennemerland in Heemstede gestart samen met 8 enthousiaste vrijwilligers en 8 gezinnen. Hieraan vooraf ging een feestelijke Kick-Off waarbij Irene Moors voorlas aan de kinderen op Plein 1. Inmiddels zijn de gezinnen bijna op de helft van hun traject en gaan ze binnenkort met hun voorlezer de bibliotheek bezoeken. Doel is, naast leesplezier, om voorlezen een blijvende plek in het gezin te geven. Dit kan de Voorleesexpress Heemstede realiseren door o.a. de steun van het Oranje Fonds, die onlangs een bedrag van 10.000 euro toekende voor 2019. Hierdoor kan ook in september 2019 een nieuw voorleesseizoen starten. Ieder verhaal begint met taal en de VoorleesExpress draagt bij aan gelijke kansen voor iedereen. Zodat elk kind in de gelegenheid gesteld wordt om leesplezier te ervaren, wanneer dit niet vanuit een gezin als vanzelfsprekend wordt gestimuleerd.
Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem – Alexander en koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Rabobank Magazine ‘Dichterbij’

In het magazine van de Rabobank ‘Dichterbij’ Haarlem en omstreken stond in juli een heel mooi artikel over de VoorleesExpress:

U kunt het lezen onder de volgende link: klik hier.

Nieuws voor Alle leeftijden

De medewerkers van WIJ Heemstede wensen u een fijne zomer!
De medewerkers van WIJ Heemstede wensen u een fijne zomer! LEES
De Voorleesexpress
De VoorleesExpress Heemstede Ieder verhaal begint met taal... VoorleesExpress Heemstede is gestart! Vrijdag 25 januari… LEES
Zomeropeningstijden
In de zomer is de receptie van de Luifel geopend: van 13 juli t/m 17… LEES
Seizoensbrochure WIJ Heemstede in uw brievenbus!
Uitkomen nieuwe seizoensbrochure In de week van 1 t/m 6 juli De brochure wordt huis-aan-huis… LEES
Samen voorkomen en samen groeien
Samen voorkomen en samen groeien Sinds gemeenten verantwoordelijk zijn geworden voor de jeugdzorg in 2015… LEES