Menu

LET OP:  vanwege de maatregelen rondom het Corona Virus zullen wij alle activiteiten en reguliere dienstverlening tot 1 juni annuleren.

Wij staan wel voor u klaar voor praktische hulp, een luisterend oor of het bezorgen van de maaltijden vanuit Eethuis de Luifel.

Voor meer informatie klik hier.

Dienstverlening

Administratieve Thuishulp

Zelfstandige wonende ouderen in Heemstede worden geholpen bij hun persoonlijke financiële administratie. Samen met de vrijwilliger wordt maandelijks de financiële administratie bijgewerkt. De kosten per maand zijn € 6,00. Eénmalig wordt voor het opbergsysteem € 12,50 in rekening gebracht en voor de eerste ordening van de administratie betaalt u € 10,00.

Formulieren brigade

Gratis hulp en uitleg bij het invullen van formulieren

Wilt u een aanvraag doen maar weet u niet hoe?
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag?
Of vindt u het invullen van formulieren via internet moeilijk?
Misschien heeft u een officiële brief gekregen maar weet u niet goed wat u daarmee aan moet.
Kom dan naar De Formulierenbrigade.

Wanneer? Maandag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.
Waar? Plein1, Julianaplein1 in Heemstede op 2 etage.

U kunt een afspraak maken met een vrijwilliger van WIJ Heemstede in Plein1, telefoon 023 528 85 10
Voor wie? De Formulieren brigade is er voor iedereen woonachtig in Heemstede.

Vrijwilligers van WIJ Heemstede bieden de hulp gratis.

Als verwezen moet worden naar een andere instantie, zullen de vrijwilligers van de ondersteuningsgroep u daarbij helpen.
Vanzelfsprekend wordt, zeer nadrukkelijk, rekening gehouden met uw privacy.

KO-Bus Groepsvervoer

De KO-Bus is een aangepaste personenbus die plaats biedt aan 8 personen. De bus vervoert ouderen o.a. naar het ontmoetingscentrum Pleinhart in Plein1.

KO-Bus tochtjes

Het hele jaar door organiseert WIJ Heemstede op woensdagmiddag tochtjes met de KO-Bus voor ouderen. De tochtjes gaan langs mooie plekjes in Noord- en Zuid-Holland. Jaarlijks verschijnt in maart een speciaal programmaboekje waarin alle tochtjes staan vermeld.

Vrijwilligersvervoer

Voor ouderen die:

  • niet meer met het openbaar vervoer kunnen reizen

Vrijwilligers rijden met hun eigen auto op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur naar: kapper, ziekenhuis, buurthuis, familie, arts, zwembad, dagopvang, enz.
Aanvragen zo tijdig mogelijk (liefst één week van tevoren) op het kantoor van WIJ Heemstede in Plein1. Betaling van ritten gebeurt aan de chauffeurs met vervoerskaarten die bij WIJ Heemstede in Plein1 te koop zijn.
Een vervoerskaart bestaat uit 10 bonnen, deze kaart kost € 17,00. Voor een rit binnen Heemstede zijn de kosten 1 bon heen en 1 bon terug.

Begeleid vervoer

Ook bestaat de mogelijkheid voor begeleid vervoer. Bijvoorbeeld naar een ziekenhuis. De vrijwilliger blijft in de wachtkamer wachten en brengt u weer thuis.
Betaling van de ritten gebeurt aan de chauffeur met de vervoerskaart. Parkeerkosten zijn voor u rekening.
Een verre rit behoort ook tot mogelijkheden, u kunt een afspraak maken. Voor dat familiebezoek of afscheid ergens in het land. Betaling, kilometervergoeding contant aan de chauffeur € 0,35 per kilometer.

De Telefooncirkel

Ouderen die behoefte hebben aan veiligheid en contact kunnen deelnemen aan een telefooncirkel. Zij worden iedere dag gebeld (ook in het weekend). Ouderen die gebruik maken van personenalarmering kunnen ook deelnemen aan de Telefooncirkel. Vrijwilligers bellen, vanuit hun huis, de eerste deelnemer van de cirkel en worden aan het einde van de cirkel gebeld door de laatste deelnemer.
Als een deelnemer geen gehoor geeft, wordt dit gemeld aan de vrijwilliger. De door de deelnemer opgegeven contactpersoon wordt dan gewaarschuwd.

Klussenbank

Alleen kleine klussen in en rond de woning komen in aanmerking en mogen niet meer dan een paar uur in beslag nemen.
Na aanmelding van de klus bij WIJ Heemstede maakt de vrijwilliger een afspraak.
Kosten €7,50 per uur of deel daarvan.

Computerhulp

Voor klussen aan computer, laptop, tablet, telefoon, televisie en die niet meer dan een paar uur in beslag nemen, kunt u ook terecht bij de Klussenbank.
Na aanmelding van de klus bij WIJ Heemstede maakt de vrijwilliger een afspraak.
Kosten €7,50 per uur of deel daarvan.

Overstappen naar Windows 10?
Omdat Windows 7 vanaf 14 januari 2020 niet langer meer ondersteund wordt, adviseren wij u om de overstap naar Windows 10 te maken.
U weet niet hoe dat moet?  Vrijwilligers van de Klussenbank kunnen u helpen bij deze overstap. U kunt daarvoor een afspraak maken via WIJ Heemstede
Tel.: 023 – 528 85 10, Adres: Julianaplein 1.

Mediacafé

Heeft u vragen over uw tablet of smartphone? Kom naar het Mediacafé!
Speciaal voor senioren in Heemstede elke tweede donderdag van de maand van 13.30-15.30 uur in de Bibliotheek Plein1 in Heemstede, op de 1e etage tussen de boeken.
Vrijwilligers van WIJ Heemstede beantwoorden uw vragen en geven instructie op uw eigen tablet of smartphone.
U bent van harte welkom.

Data 2020:
13/2 – 12/3 – 9/4 – 14/5 – 11/6 – 9/7 – 13/8 – 10/9 – 8/10 – 12/11 – 10/12

Tijd voor 2

Tijd voor 2 biedt ondersteuning aan ouderen die behoefte hebben aan contact. De vrijwilliger komt aan huis om samen te praten, koffie te drinken, een spelletje te doen, samen de krant te lezen of een wandeling te maken.

Belastinghulp

Voor hulp bij het invullen van eenvoudige belastingformulieren kunt u terecht bij WIJ Heemstede in Plein1.
Speciaal opgeleide vrijwilligers zijn ouderen behulpzaam bij het invullen van belastingaangiften. Ook het aan huis invullen van belastingaangifte behoort tot de mogelijkheden. Hulp bij het invullen van belastingformulieren is alleen bestemd voor ouderen met een beperkt inkomen/vermogen. Kosten € 12,50 per belastingformulier.
Er wordt gewerkt op afspraak, telefoon 023 – 528 85 10.

Huisbezoek 80 jarigen

Ouderen die 80 jaar worden krijgen rond hun 80ste verjaardag een brief van WIJ Heemstede. Daarin worden zij geïnformeerd over het Signalerend Huisbezoekproject en worden zij uitgenodigd deel te nemen.
Doel van dit project is door het invullen van een vragenlijst helder te krijgen met welke problemen ouderen worden geconfronteerd. De gegevens die met de bezoeken worden verzameld, worden niet alleen gebruikt om informatie en advies te geven en/of eventueel hulp te organiseren. Deze gegevens worden ook gebruikt om het beleid ten aanzien van ouderen in Heemstede verder vorm te geven.

Ontmoetingscentrum Pleinhart van Kennemerhart

Het dagcentrum is bestemd voor ouderen in de gemeente Heemstede die zelfstandig wonen en die in contact willen komen met leeftijdgenoten.
In het dagcentrum staat het ontmoeten van andere mensen centraal, waarbij activiteiten worden aangeboden die aansluiten bij uw persoonlijke interesse. U kunt meedoen aan gezelschapsspellen en creatieve activiteiten.
Ook kunt u meedoen aan bewegingsactiviteiten. De begeleiding is professioneel waarbij beroepskrachten en vrijwilligers u samen persoonlijke aandacht geven. Indien u gehaald en gebracht wilt worden kunt u gebruik maken van de Ko-bus, dit is de bus van WIJ Heemstede.

Pedicure

Voeten verdienen het om goed verzorgd te worden. Dit kan bij de pedicure die aanwezig is op donderdag in de Luifel. De behandeling is uitsluitend volgens afspraak via WIJ Heemstede in Plein1, tel. 023 – 528 85 10.

Rijbewijskeuring

Een- of tweemaal per maand op dinsdagochtend kunnen 75 plussers uit Heemstede terecht bij WIJ Heemstede in Plein1, op de 1e etage, lokaal Plein Oranje.
De kosten van de keuring zijn € 45,00. Er wordt gewerkt op afspraak, telefoon  023 – 528 85 10.

 

Nieuws voor Senioren

WIJ Nova alternatieve Nieuwsbrief april 2020
Hier vindt u de WIJ Nova Nieuwsbrief van april 2020. Wij hebben voor april een… LEES
WeHelpen Heemstede voor al uw hulpvragen
WeHelpen is er voor al uw hulpvragen De kerntaak van WIJ Heemstede is mensen verbinden.… LEES
UPDATE 24/3: WIJ Heemstede staat voor u klaar voor hulp bij praktische vragen, een luisterend oor en maaltijdbezorging, activiteiten en reguliere dienstverlening zijn geannuleerd
UPDATE 24/3: WIJ Heemstede staat voor u klaar voor hulp bij praktische vragen, een luisterend… LEES
Bekijk hier het menu van deze week. U kunt de maaltijd ophalen of thuis laten bezorgen
Bekijk hier het menu van deze week. Eethuis de Luifel maaltijd-thuisbezorg service voor inwoners van… LEES
Mooi artikel over de VoorleesExpress in de HIK
De VoorleesExpress in de HIK Deze maand staat er een heel mooi stuk over de… LEES