Menu

Dienstverlening

Administratieve Thuishulp

Zelfstandige wonende ouderen in Heemstede worden geholpen bij hun persoonlijke financiële administratie. Samen met de vrijwilliger wordt maandelijks de financiële administratie bijgewerkt. De kosten per maand zijn € 6,00. Eénmalig wordt voor het opbergsysteem € 12,50 in rekening gebracht en voor de eerste ordening van de administratie betaalt u € 10,00.

Formulieren brigade

Soms wordt u met problemen geconfronteerd op financieel administratief gebied, waar u hulp bij nodig heeft. Vrijwilligers van WIJ Heemstede Plein1 bieden hulp bij het invullen van formulieren (ook digitaal) en het op orde brengen van uw thuisadministratie. Deze dienst is voor iedereen woonachtig in de gemeente Heemstede.

Het kan gaan over allerlei zaken, zoals:
 Ordenen van administratie
 Aanvragen DigiD
 Belastingaangifte
 Huur- en/of zorgtoeslag
 Aanmelding zorgverzekering/WA verzekering
 Kinderopvangtoeslag
 Kind gebonden budget
 Aanvragen studiefinanciering bij DUO
 Eigen bijdragen CAK
 Kwijtscheldingen gemeentelijke heffingen
 Kwijtscheldingen Waterschapbelasting
 Ordenen bij schulden
 Bijzondere bijstand

AFSPRAAK MAKEN
U kunt een afspraak maken met: Stichting WIJ Heemstede Plein1, telefoon 023 – 528 85 10.
Op maandag t/m donderdag van 09.00 – 17.00 uur en op vrijdag van 09.00-13.00 uur.
E-mail: dienstverlening@wijheemstede.nl.

WAAR
De afspraken vinden plaats op Plein1, adres: Julianaplein1, 2101 ZC Heemstede Op maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur.

De hulp bij financiële administratie is gratis.
Als verwezen moet worden naar een andere instantie, zullen de vrijwilligers van de ondersteuningsgroep u daarbij helpen.
Vanzelfsprekend wordt, zeer nadrukkelijk, rekening gehouden met uw privacy.

KO-Bus Groepsvervoer

De KO-Bus is een aangepaste personenbus die plaats biedt aan 8 personen. De bus vervoert ouderen o.a. naar het ontmoetingscentrum Pleinhart in Plein1.

KO-Bus tochtjes

Het hele jaar door organiseert WIJ Heemstede op woensdagmiddag tochtjes met de KO-Bus voor ouderen. De tochtjes gaan langs mooie plekjes in Noord- en Zuid-Holland. Jaarlijks verschijnt in maart een speciaal programmaboekje waarin alle tochtjes staan vermeld.

Vrijwilligersvervoer

Voor ouderen die:

  • niet meer met het openbaar vervoer kunnen reizen

Vrijwilligers rijden met hun eigen auto op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur naar: kapper, ziekenhuis, buurthuis, familie, arts, zwembad, dagopvang, enz.
Aanvragen zo tijdig mogelijk (liefst één week van tevoren) op het kantoor van WIJ Heemstede in Plein1. Betaling van ritten gebeurt aan de chauffeurs met vervoerskaarten die bij WIJ Heemstede in Plein1 te koop zijn.
Een vervoerskaart bestaat uit 10 bonnen, deze kaart kost € 17,00. Voor een rit binnen Heemstede zijn de kosten 1 bon heen en 1 bon terug.

Begeleid vervoer

Ook bestaat de mogelijkheid voor begeleid vervoer. Bijvoorbeeld naar een ziekenhuis. De vrijwilliger blijft in de wachtkamer wachten en brengt u weer thuis.
Betaling van de ritten gebeurt aan de chauffeur met de vervoerskaart. Parkeerkosten zijn voor u rekening.
Een verre rit behoort ook tot mogelijkheden, u kunt een afspraak maken. Voor dat familiebezoek of afscheid ergens in het land. Betaling, kilometervergoeding contant aan de chauffeur € 0,35 per kilometer.

De Telefooncirkel

Ouderen die behoefte hebben aan veiligheid en contact kunnen deelnemen aan een telefooncirkel. Zij worden iedere dag gebeld (ook in het weekend). Ouderen die gebruik maken van personenalarmering kunnen ook deelnemen aan de Telefooncirkel. Vrijwilligers bellen, vanuit hun huis, de eerste deelnemer van de cirkel en worden aan het einde van de cirkel gebeld door de laatste deelnemer.
Als een deelnemer geen gehoor geeft, wordt dit gemeld aan de vrijwilliger. De door de deelnemer opgegeven contactpersoon wordt dan gewaarschuwd.

Klussenbank

Alleen kleine klussen in en rond de woning komen in aanmerking en mogen niet meer dan een paar uur in beslag nemen.
Na aanmelding van de klus bij WIJ Heemstede maakt de vrijwilliger een afspraak.
Kosten €7,50 per uur of deel daarvan.

Computerhulp

Voor klussen aan computer, laptop, tablet, telefoon, televisie en die niet meer dan een paar uur in beslag nemen, kunt u ook terecht bij de Klussenbank.
Na aanmelding van de klus bij WIJ Heemstede maakt de vrijwilliger een afspraak.
Kosten €7,50 per uur of deel daarvan.

Overstappen naar Windows 10?
Omdat Windows 7 vanaf 14 januari 2020 niet langer meer ondersteund wordt, adviseren wij u om de overstap naar Windows 10 te maken.
U weet niet hoe dat moet?  Vrijwilligers van de Klussenbank kunnen u helpen bij deze overstap. U kunt daarvoor een afspraak maken via WIJ Heemstede
Tel.: 023 – 528 85 10, Adres: Julianaplein 1.

Mediacafé

Heeft u vragen over uw tablet of smartphone? Kom naar het Mediacafé!
Speciaal voor senioren in Heemstede elke tweede donderdag van de maand van 13.30-15.30 uur in de Bibliotheek Plein1 in Heemstede, op de 1e etage tussen de boeken.
Vrijwilligers van WIJ Heemstede beantwoorden uw vragen en geven instructie op uw eigen tablet of smartphone.
U bent van harte welkom.

Data 2020:
13/2 – 12/3 – 9/4 – 14/5 – 11/6 – 9/7 – 13/8 – 10/9 – 8/10 – 12/11 – 10/12

Tijd voor 2

Tijd voor 2 biedt ondersteuning aan ouderen die behoefte hebben aan contact. De vrijwilliger komt aan huis om samen te praten, koffie te drinken, een spelletje te doen, samen de krant te lezen of een wandeling te maken.

Belastinghulp

Voor hulp bij het invullen van eenvoudige belastingformulieren kunt u terecht bij WIJ Heemstede in Plein1.
Speciaal opgeleide vrijwilligers zijn ouderen behulpzaam bij het invullen van belastingaangiften. Ook het aan huis invullen van belastingaangifte behoort tot de mogelijkheden. Hulp bij het invullen van belastingformulieren is alleen bestemd voor ouderen met een beperkt inkomen/vermogen. Kosten € 12,50 per belastingformulier.
Er wordt gewerkt op afspraak, telefoon 023 – 528 85 10.

Huisbezoek 80 jarigen

Ouderen die 80 jaar worden krijgen rond hun 80ste verjaardag een brief van WIJ Heemstede. Daarin worden zij geïnformeerd over het Signalerend Huisbezoekproject en worden zij uitgenodigd deel te nemen.
Doel van dit project is door het invullen van een vragenlijst helder te krijgen met welke problemen ouderen worden geconfronteerd. De gegevens die met de bezoeken worden verzameld, worden niet alleen gebruikt om informatie en advies te geven en/of eventueel hulp te organiseren. Deze gegevens worden ook gebruikt om het beleid ten aanzien van ouderen in Heemstede verder vorm te geven.

Ontmoetingscentrum Pleinhart van Kennemerhart

Het dagcentrum is bestemd voor ouderen in de gemeente Heemstede die zelfstandig wonen en die in contact willen komen met leeftijdgenoten.
In het dagcentrum staat het ontmoeten van andere mensen centraal, waarbij activiteiten worden aangeboden die aansluiten bij uw persoonlijke interesse. U kunt meedoen aan gezelschapsspellen en creatieve activiteiten.
Ook kunt u meedoen aan bewegingsactiviteiten. De begeleiding is professioneel waarbij beroepskrachten en vrijwilligers u samen persoonlijke aandacht geven. Indien u gehaald en gebracht wilt worden kunt u gebruik maken van de Ko-bus, dit is de bus van WIJ Heemstede.

Pedicure

Voeten verdienen het om goed verzorgd te worden. Dit kan bij de pedicure die aanwezig is op donderdag in de Luifel. De behandeling is uitsluitend volgens afspraak via WIJ Heemstede in Plein1, tel. 023 – 528 85 10.

Rijbewijskeuring

Een- of tweemaal per maand op dinsdagochtend kunnen 75 plussers uit Heemstede terecht bij WIJ Heemstede in Plein1, op de 1e etage, lokaal Plein Oranje.
De kosten van de keuring zijn € 45,00. Er wordt gewerkt op afspraak, telefoon  023 – 528 85 10.

 

Nieuws voor Senioren

WIJ Heemstede heeft een nieuwe directeur: Menso de Maar
WIJ Heemstede is een professionele welzijnsorganisatie die mensen van alle leeftijden kansen biedt, met elkaar… LEES
Week van de Liefde van 10 t/m 16 februari
Rond Valentijnsdag vieren we de Week van de Liefde bij WIJ Heemstede. Er zijn heel… LEES
Plexat luidt samen met leerlingen Heemsteedse scholen op bijzondere manier het jaar van Adriaan Pauw in
2020 is het Jaar van Adriaan Pauw in Heemstede. Dit jaar zullen verschillende activiteiten worden… LEES
Cursus Collectief Heemstede en verzelfstandigde cursussen
WIJ Heemstede organiseert een deel van de cursussen zelf, deze vindt u als u in… LEES
Bekijk hier het menu van deze week
Bekijk hier het menu van deze week. LEES