Vervoer door vrijwilligers

Als u niet met het openbaar vervoer kunt reizen, dan kunt u gebruik maken van het vrijwilligersvervoer. Vrijwilligers brengen u met hun eigen auto naar bijvoorbeeld de kapper, het ziekenhuis, uw familie of de dagopvang.

De betaling gebeurt met een vervoerskaart van WIJ Heemstede. Deze vervoerskaart kost € 20,- en bestaat uit 10 bonnen. Een rit binnen Heemstede kost 1 bon voor een enkele reis. Buiten Heemstede kost een rit 2 of 3 bonnen enkele reis afhankelijk van de plaats waar u naar toe gaat.

U kunt de vervoerskaart kopen tijdens de openingstijden op het kantoor van WIJ Heemstede op Plein1, u kunt contant of per pin betalen. Bent u niet in staat om naar Plein1 te komen, dan blijft nog altijd de mogelijkheid om een kaart te bestellen bij boeking van de rit en contant bij de vrijwillige chauffeur de vervoerskaart te betalen. 

U kunt van maandag t/m donderdag van 9:00 – 17:00 uur en op vrijdag van 9.00 – 13.00 uur een rit aanvragen.
Graag minimaal een week van tevoren uw rit aanvragen via 023 – 528 85 10 of op het kantoor van WIJ Heemstede op Plein1.

Hier vindt u de digitale folder over Vervoer door vrijwilligers.

Begeleid vervoer

Ook bestaat de mogelijkheid voor begeleid vervoer. Bijvoorbeeld naar het ziekenhuis.
De vrijwilliger blijft in de wachtkamer wachten en brengt u weer thuis. Betaling van de ritten gebeurt aan de chauffeur met de vervoerskaart. Parkeerkosten zijn voor uw rekening en betaalt u contant aan de chauffeur.

Verre ritten

Een verre rit behoort ook tot de mogelijkheden. Voor bijvoorbeeld familiebezoek of een afscheid ergens in het land.
Betaling, u betaald een kilometervergoeding contant aan de chauffeur.

Vrijwilliger worden?

Onze vrijwillige chauffeurs kunnen nog een enthousiaste chauffeur erbij gebruiken. Kent u misschien iemand die dit team wil versterken? Hij/zij kan contact opnemen met Willie Chermin, tel. 023 – 528 85 10. of mail wchermin@wijheemstede.nl.