Menu

Agenda

Agenda tot en met 27 november

Workshop Bloemschikken
Vrijdag 8 november

Een mooi bloemstuk op tafel voor het weekend?
Lucia Hartmann gaat elke 2 weken op vrijdagmiddag om 14.00 uur bij WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede, aan de slag om met u samen een gezellig bloemstukje voor het weekend te maken. Kosten 6,- euro per keer. U kunt zich telefonisch opgeven bij WIJ Heemstede op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur of rechtstreeks bij Lucia op 023-8224909 of
06-17573339.

Waxine lichtje maken
Woensdag 13 november

De donkere dagen komen er alweer aan en dan steken we binnen soms kaarsjes aan. Op woensdag 13 november mogen de kinderen zelf een mooi waxine lichtje maken. Waar ga jij ‘m neer zetten?
De Knutselclub is er voor jongens en meisjes van 5 t/m 10 jaar. Iedere woensdag kunnen kinderen superleuke en originele kunstwerken maken van klei, papier, hout en stof, die vaak te maken hebben met de jaargetijden of de feestdagen.
De Knutselclub is van 13.30 tot 15.00 uur bij WIJ in de Molenwerf, Molenwerfslaan 11, Heemstede. Kosten: € 5,- per keer of een kaart voor 5x kost € 22,50.
Graag de kinderen per keer aanmelden via tel.: 548 38 28.

De Buurttafel
12 & 19 november 9.30-11.30 uur

De Buurttafel is een plek in de wijk waar buren en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten. Om te verkennen wat leeft en in te zetten op blijvende contacten en verbindingen.
Thema Ontmoeting & positief leven
Locatie Plein1, Binnenstebuiten Julianaplein 1:
Laat uw stem of idee horen, of sluit aan om te luisteren. U bent welkom! Praat u mee? WIJ Heemstede verzorgt koffie&thee!

Film
Romantische dramafilm (2018)
Woensdag 13 november

Om de week op woensdag om 20.00 uur draaien er bij WIJ Heemstede in de grote zaal van de Luifel films, nieuw uitgekomen of ‘gouwe ouwe’, in het genre filmhuisfilms, drama, komedie en meestal met een actueel thema. Op woensdag 13 november is dit een romantische dramafilm. De filmduur is: 117 min.
Voor meer informatie over de titel en de inhoud van deze film kunt u bellen met: 023-548 38 28. Reserveren is verplicht, om teleurstellingen te voorkomen. Dit kan hier of telefonisch van op werkdagen tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28. Bij te weinig aanmeldingen is WIJ Heemstede helaas verplicht om de activiteit te annuleren. Wanneer u zich van tevoren aanmeldt, kunnen wij u bereiken.
Wist u dat u zich gratis kunt abonneren op de WIJ Nova e-mail-nieuwsbrief, met daarin de titels en omschrijvingen van de films die in de Luifel draaien? Dan bent u als eerste op de hoogte van het filmprogramma voor de komende maand. Opgeven kan via info@wijheemstede.nl.

Lezing
Eye Openers
Door Annelies Spaargaren
Donderdag 14 november

Annelies Spaargaren ontdekte in haar praktijk Eye-Openers dat zowel de psychische als ook de lichamelijke problemen van haar cliënten bijna altijd hun oorsprong hebben in een trauma uit een vorig leven. Door zich als heldervoelend medium, telkens volledig te verplaatsen in de emotionele pijn van haar cliënten, kreeg ze goed inzicht in maar liefst 26 verschillende Grondtrauma’s waar mensen last van kunnen hebben. Deze trauma`s zijn beschreven in haar boek: Van Wonden naar Wonderen. In elk trauma zit een levensles, die de deur opent naar een nieuwe weg. Kijk voor meer info op: www.eye-openers-therapie.com.
De Lezing Eye Openers is op donderdag 14 november om 20.00 uur bij WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede. Kosten: € 8,-.
Reserveren is verplicht, om teleurstellingen te voorkomen. Dit kan hier of telefonisch van op werkdagen tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28. Bij te weinig aanmeldingen is WIJ Heemstede helaas verplicht om de activiteit te annuleren. Wanneer u zich van tevoren aanmeldt, kunnen wij u bereiken.

Themamaaltijd
Koude dagen menu
Maandag 18 november

Van maandag t/m donderdag bereidt de kok van WIJ Heemstede een heerlijke maaltijd. Iedere maand zijn er ook twee Themamaaltijden. Op maandag 18 november is dat een themamaaltijd met Koude dagen menu.
Vooraf kipcocktail, daarna beenham met honing-mosterdsaus, gebakken krieltjes, witlof met ham en kaas uit de oven en een salade. En toe apfelstrudel met Zwitserse room. Eet smakelijk!
Voor de maaltijden kunt u aan tafel tussen 17.15 en 18.00 uur. De tafel staat gedekt voor het aantal personen waarvoor u reserveert.
De themamaaltijd is bij WIJ Heemstede in de Luifel, aan de Herenweg 96, Heemstede en kost € 11,50. Reserveren hiervoor kan tot uiterlijk 10.00 uur op de dag zelf, belt u hiervoor: 023 – 548 38 28.

De Buurttafel
Dinsdag 19 november 9.30-11.30 uur

De Buurttafel is een plek in de wijk waar buren en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten. Om te verkennen wat leeft en in te zetten op blijvende contacten en verbindingen.
Thema Ontmoeting & positief leven
Locatie Plein1, Binnenstebuiten Julianaplein 1.
Laat uw stem of idee horen, of sluit aan om te luisteren. U bent welkom! Praat u mee? WIJ Heemstede verzorgt koffie&thee!

Open Inloop Seniorweb
Met themapresentatie over de Cloud
Dinsdag 19 november

Eén keer per maand is er in de Luifel een Open Inloop van Seniorweb van 10.00-12.00 uur. Hier kunt u terecht met al uw vragen over uw smartphone of tablet. U kunt dan ook uw eigen apparaat meenemen. De Open Inloop start met een presentatie met een thema, op dinsdag 19 november hoort u van Piet-Hein Buur alles over het gebruik van de Cloud. Deze presentatie duurt ongeveer een half uur. De Open Inloop is gratis. Opgeven kan via www.wijheemstede.nl of belt u: 023- 548 38 28 op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur.

Trefpunt Lezing
Toch een Gouden Eeuw…
door Flip Hammann
Dinsdag 19 november

De cultuur in Amsterdam in de tijd van Rembrandt – Literatuur
Als Rembrandt in 1631 van Leiden naar Amsterdam gaat, treft hij een in alle opzichten bruisende stad. Een groot aantal kunstenaars manifesteert zich met werk van hoge kwaliteit, beeldende kunstenaars, schrijvers, dichters.
De boekproductie is nergens groter dan in Amsterdam, het eerste stenen theater zal binnen enkele jaren de deuren openen. P.C. Hooft en Joost van den Vondel zijn bekende Amsterdammers. Over het literaire leven in het Amsterdam van de eerste helft van de Gouden Eeuw zal Flip Hammann, Neerlandicus, aan de hand van vele plaatjes en enkele 17e eeuwse teksten deze lezing houden.
Iedere maand zijn er culturele Trefpunt lezingen en/of presentaties op dinsdagmiddag om 13.30 uur in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede.
De entree is € 5,-. Deze populaire middagen zijn wel vaak snel vol. Wij adviseren u om te reserveren als u verzekerd wilt zijn van een plekje. Reserveren kan via www.wijheemstede.nl of telefonisch op werkdagen tussen 9.00-13.00 uur: tel.: 023 – 548 38 28.

Knutselclub (5-10 jaar)
Fles versieren met speciale verf
Woensdag 20 november

Weer een bijzonder project om te doen! Deze flessen zijn gewoon kunstwerken om mee naar huis te nemen!
De Knutselclub is er voor jongens en meisjes van 5 t/m 10 jaar. Iedere woensdag kunnen kinderen superleuke en originele kunstwerken maken van klei, papier, hout en stof, die vaak te maken hebben met de jaargetijden of de feestdagen.
De Knutselclub is van 13.30 tot 15.00 uur bij WIJ Heemstede in de Molenwerf, Molenwerfslaan 11, Heemstede. Kosten: € 5,- per keer of een kaart voor 5x kost € 22,50. Verschillende kinderen mogen met deze kaart ook samendoen.
Graag de kinderen per keer aanmelden via tel.: 023 -548 38 28.

Creatieve middag in de Molenwerf
Met Gaby Godijk i.s.m. Ontmoetingscentrum Heemstroom
Donderdag 21 november

Onder begeleiding van Gaby wordt er steeds een andere creatieve activiteit aangeboden op deze middagen van 14.00-15.30 uur waarmee u met elkaar gezellig en creatief bezig kunt zijn.
Heeft u nog bruikbare spullen als knutselmateriaal over? Dan zijn Gaby en de andere deelnemers daar heel blij mee! Graag even van tevoren bellen met de Molenwerf voor overleg welke materialen en wanneer deze gebracht kunnen worden. Tel: 023 – 548 38 31.
De creatieve middag wordt georganiseerd door WIJ Heemstede en Ontmoetingscentrum Heemstroom in de Molenwerf, Molenwerfslaan 11, Heemstede.

Film&Diner
Romantische dramafilm
Donderdag 21 november

Eén keer per maand wordt er ’s middags een film gedraaid in de grote zaal van de Luifel met aansluitend een diner. De film op 21 november is een romantische dramafilm en start om 16.00 uur. Na de film kunt u genieten in de gezellige foyer van een driegangen diner. Kosten voor film & diner zijn € 15,-. Locatie: de Luifel, Herenweg 96, Heemstede. Reserveren kan via www.wijheemstede.nl of telefonisch op werkdagen tussen 9.00-13.00 uur: tel.: 023 – 548 38 28.
Wist u dat u de WIJ Nova Nieuwsbrief gratis iedere maand in uw mail kunt ontvangen? Hierin staan de titels en omschrijvingen van de films vermeld en weet u als eerste welke films er in de Luifel draaien. U kunt zich voor een e-mail abonnement opgeven via tel.: 023-548 38 28 of mailt u naar info@wijheemstede.nl.

Workshop Bloemschikken
Vrijdag 22 november

Een mooi bloemstuk op tafel voor het weekend?
Lucia Hartmann gaat elke 2 weken op vrijdagmiddag om 14.00 uur bij WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede, aan de slag om met u samen een gezellig bloemstukje voor het weekend te maken. Kosten 6,- euro per keer. U kunt zich opgeven bij WIJ Heemstede via www.wijheemstede.nl of telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur of rechtstreeks bij Lucia op 023-822 49 09 of 06-17 57 33 39.

Vriendinnenclub
Maandag 25 november

WIJ Heemstede is gestart met een vriendinnenclub. Heeft u ook zin om nieuwe contacten te leggen met vrouwen zoals u? Om er met elkaar op uit te gaan of gewoon samen koffie te drinken?
Meld u zich dan aan bij Corrie van Rijn op 023-8224297 of Ellen Swart bij WIJ Heemstede op 023-5483828, mailen kan ook naar eswart@wijheemstede.nl
Regelmatig zijn er open inlopen om kennis te maken met de vrouwen die zich al hebben aangemeld.

Koffie met Muziek
Introductie ochtend
Dinsdag 26 november

Met elkaar naar muziek luisteren. Muziek die verbonden is met je eigen leven, levensfasen, levenservaringen. Het kan en mag van alles zijn. Met een kleine groep bouwt u in vier ochtenden een mooi contact op. De deelnemers leren elkaar kennen via de muziek en de toelichting die door ieder gegeven wordt. Waarom dát nummer ingebracht? Wat roept het op? Persoonlijke verhalen worden verteld: bijvoorbeeld over een fietsmanifestatie om geld op te halen voor KWF, waar het nummer The Rose van Bette Midler werd gezongen; anderen hebben eigen ervaringen met dit nummer. Er wordt naar elkaar geluisterd. De muziek roept veel op. Zo vertelt iemand dat ze jarenlang niet naar muziek heeft geluisterd, terwijl ze vroeger met haar moeder aan de piano zong. Ze brengt spontaan het Leise flehen meine Lieder durch die Nacht in. We luisteren allemaal, met gesloten ogen. Een prachtig stuk dat allen ontroert. Ook haarzelf. Later zou ze zeggen: ik weet ook niet waarom op dat moment dat nummer. Het kwam gewoon boven. Ik vind het zo fijn dat ik nu weer ook thuis naar muziek luister en de emotie kan beleven.
En wat te zeggen van alle andere mooie nummers. Blij worden van Formidable (bekend van Charles Aznavour, maar ook prachtig door Stromae gezongen); genieten van Frans Halsema, het bijzondere Summertime gezongen door Nina Simone, in een live versie. En er is nog zóveel meer!
Uw muziek hervinden, wat u mooi vindt, waar u door geraakt wordt, kennismaken met muziek die u nog niet kent of muziek herontdekken die vergeten was en vooral ontdekken wat muziek kan doen!
Op dinsdagochtend 26 november is een extra introductieochtend Koffie met Muziek. Deze ochtend is gratis, voor mensen die met deze activiteit willen kennismaken. Meld u wel van tevoren even aan bij WIJ Heemstede in Plein1, Julianaplein 1, Heemstede, tel: 023- 528 85 10.
Bij voldoende belangstelling wordt er in januari een nieuwe cyclus Koffie met Muziek van 4 keer gestart. Begeleider: Ineke de Jonge

Feest voor Vrijwilligers!
Bent u vrijwilliger in Heemstede? Kom naar het feest in het Raadhuis!
Woensdag 27 november

De gemeente Heemstede geeft elk jaar een feest voor alle Heemsteedse vrijwilligers als blijk van waardering voor hun enthousiasme en inzet!
Het vrijwilligersfeest vindt plaats op woensdag 27 november 2019 van 19.30 tot 21.30 uur in de Burgerzaal van het Raadhuis van Heemstede.
Tijdens het feest wordt ook de winnaar van de Heemsteedse Vrijwilligersprijs 2019 bekend gemaakt. Thema van dit jaar is het Sociaal Initiatief van het jaar!

Vrijwilligers, verenigingen en organisaties die met vrijwilligerswerk worden van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij deze feestelijke bijeenkomst met volop gelegenheid voor leuke ontmoetingen, muziek en lekkere hapjes en drankjes!
Aanmelden is niet nodig: U bent van harte welkom!

Wanneer: Woensdag 27 november 2019, 19.30 – 21.30, prijsuitreiking 20.00 u
Waar: Burgerzaal, Raadhuis Heemstede

……………………………………………………………………….
hier vindt u de WIJ Nova Nieuwsbrief met het programma voor november 2019.

Alle activiteiten en cursussen vindt u in het linker menu onder ‘activiteiten en cursussen’ of klik hier.

……………………………………………………………………….