Menu

Agenda

Alle medewerkers van WIJ Heemstede
wensen u een goed en gezond 2019.

Agenda van 7 januari tot en met 23 januari

Expositie cursisten creatieve cursussen Beeldende Vorming
bij WIJ Heemstede in de Molenwerf
Van maandag 7 januari tot maandag 28 januari

Ieder jaar organiseert WIJ Heemstede een expositie van werk van de cursisten van de creatieve cursussen Beeldende Vorming.
Vanaf januari start deze expositie in de locatie aan de Molenwerfslaan. Om de drie weken zal er een nieuwe tentoonstelling te zien zijn van de verschillende groepen die daar hun leslocatie hebben.
De eerste groep bestaat uit een aantal cursisten, die dit jaar zonder docent een vaste groep vormen. Velen hebben al jaren schilderervaring en delen elkaars passie. Ieder heeft daardoor een eigen stijl ontwikkeld waardoor er een grote diversiteit ontstaat. Iedere week aan het eind van hun schildersessie, beoordelen zij elkaars werk en de voortgang daarin. Iedere deelnemer werkt op vrije basis met behulp van acryl en/of olieverf.
Er is een selectie gemaakt van hun werk en kan bezocht worden in de Molenwerf vanaf maandag 7 januari tot maandag 28 januari. De Molenwerf is vrij toegankelijk op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00- 16.00 uur. De expositie is gratis te bezoeken.

Themamaaltijd
Nieuwjaars menu
Maandag 7 januari

Van maandag t/m donderdag bereidt de kok van WIJ Heemstede een heerlijke maaltijd. Iedere maand zijn er ook twee Themamaaltijden. Op maandag 7 januari is dat een Nieuwjaars menu: Niet alleen heeft de kok voor u een lekkere maaltijd gekookt, u kunt hem en elkaar ook direct een gelukkig nieuwjaar wensen!
Het menu: vooraf Schotse toast, hoofdgerecht: rollade, witlof met ham en kaas uit de oven, gebakken aardappels en een frisse salade en toe een Banane Royale. Eet smakelijk!
Voor de Themamaaltijden kunt u aan tafel tussen 17.15 en 18.00 uur. De tafel staat gedekt voor het aantal personen waarvoor u reserveert. De themamaaltijd is in de Luifel en kost € 10,25. Reserveren hiervoor kan tot uiterlijk 10.00 uur op de dag zelf, belt u hiervoor: 023- 548 38 28.

Edelsmeden
Start maandag 7 januari

Deze cursus van docent Christine van der Velden is altijd heel populair. Er worden prachtige sieraden en kleine objecten gemaakt van alpaca, zilver, koper en messing in combinatie met been, hout, schelp of kunststof. U leert de basistechnieken zoals zagen, vijlen, solderen, smeden en polijsten. Ook voor gevorderden is deze cursus geschikt.
Er is veel aandacht voor de vormgeving en het ontwikkelen van een eigen stijl.
Edelsmeden in 12 bijeenkomsten start op maandag 7 januari van 20.00-22.00 uur in de Molenwerf.
Opgeven kan hier of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

Tekenen en schilderen met diverse materialen
Start maandag 7 januari

Wilt u veel leren over tekenen en schilderen, kom dan naar deze cursus van beeldend kunstenaar An Luthart. U leert onder persoonlijke en professionele begeleiding de kneepjes van het vak. Basiskennis speelt een grote rol.
Met deze cursus kunt u alle kanten op!
Tekenen en schilderen met diverse materialen in 12 lessen start op maandag 7 januari van 20.00-22.00 uur in de Luifel. Opgeven kan hier of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

Internationale dans
Start dinsdag 8 januari van 10.00-11.30 uur in de Luifel
Start woensdag 9 januari van 10.00-11.30 uur in de Princehof

Dansen is een leuke manier om in beweging te blijven. En nog leuk om te doen ook!
Bij Internationale dans worden eenvoudige dansen uit de hele wereld gedanst en u kunt genieten van muziek uit landen als Hongarije, Rusland en Israël, maar ook uit Engeland, Turkije en Hawaï. Kortom: een muzikale dansante reis! Het plezier in dansen en muziek staat voorop. Internationale dans onder begeleiding van docent Claudy Prins start op dinsdag 8 januari in de Luifel van 10.00-11.30 uur. Opgeven kan hier. Er start ook een cursus op woensdag 9 januari van 10.00-11.30 uur in de Molenwerf. Opgeven kan hier. Ook kunt u telefonisch opgeven voor deze cursussen van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

Blaasorkest Princehof
Op dinsdag vanaf 8 januari van 10.00-12.00 uur

De muzikanten van het Blaasorkest Princehof spelen iedere week met veel plezier bij WIJ Heemstede in de Princehof onder leiding van dirigent Barbara Karst, die zelf in Harmonie St. Michael speelt en de muziek zelf arrangeert. Gewoon gezellig samen muziek maken met muzikanten met enige ervaring. Het orkest speelt moderne, klassieke, maar ook lichte muziek. Nieuwe muzikanten zijn zeer welkom! Speelt u tuba, tenorsax, klarinet, dwarsfluit of slagwerk, komt u dan eens langs om sfeer te proeven. Het orkest maakt graag kennis met u. Er wordt altijd 1x voor publiek gespeeld tegen het einde van het seizoen op de uitvoering in de Luifel. Ook is er een afsluitend buitenconcert. U kunt eventueel tegen een vergoeding een blaasinstrument lenen. Opgeven kan hier of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

Fit en vitaal met Chi Kung en Tai Chi
Chi Kung start dinsdag 8 januari van 20.15-21.30 uur in de Luifel
Tai Chi start vrijdag 11 januari van 10.00-11.30 uur in de Luifel

Chi Kung betekent ontwikkeling van levensenergie. Het is een belangrijk onderdeel van de Chinese traditionele geneeswijzen. Door ontspanning en vloeiende bewegingen wordt geblokkeerde energie vrij gemaakt. Lichaam en geest vallen meer samen. Enkele resultaten genoemd door de deelnemers van de Chi Kung lessen van docent Hans Spruit: “eindelijk uit mijn hoofd, zit beter in mijn vel, ik sta steviger in mijn schoenen, ik kan beter tegen stress, slaap beter en heb meer balans, vermindering van nek- en schouderpijn en lage rugpijn.” Chi Kung is geschikt voor alle leeftijden en start in de Luifel op dinsdag 8 januari van 20.15-21.30 uur. Opgeven voor Chi Kung? U vindt alle informatie hier.

Tai Chi is een Chinese bewegingsleer waarbij je door ronde, vloeiende bewegingen je lichaam en geest in balans brengt. Het is gebaseerd op het principe van ontspannen in staande houdingen en in beweging. U kunt met Tai Chi fit en vitaal blijven tot op hoge leeftijd. Het is geschikt voor alle leeftijden, ieder traint op zijn of haar eigen niveau. Tai Chi start op vrijdag 11 januari van 10.00-11.30 uur in de Luifel.  Opgeven voor Tai Chi? U vindt alle informatie hier.
Opgeven voor Chi Kung en/of Tai Chi kan ook telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

Film
Komische muzikale film (2018)
Woensdag 9 januari

Iedere woensdag draaien er bij WIJ Heemstede in de grote zaal van de Luifel films, nieuw uitgekomen of ‘gouwe ouwe’, in het genre filmhuisfilms, drama, komedie en meestal met een actueel thema. De film van woensdag 9 januari is een heerlijke feel good movie, met veel zang, dans en bekende filmsterren. Heel leuk om het nieuwe jaar mee te starten. De film start om 20.00 uur en de filmduur is: 114 min.
Voor meer informatie over de titel en de inhoud van deze film kunt u bellen met: 023-548 38 28.
Reserveren kan hier of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

Open Inloop Seniorweb
Met themapresentatie over de app Foto’s in Windows 10
Dinsdag 15 januari

Eén keer per maand is er in de Luifel een Open Inloop van Seniorweb van 10.00-12.00 uur. Hier kunt u terecht met al uw vragen over uw smartphone of tablet. U kunt dan ook uw eigen apparaat meenemen. De Open Inloop start met een presentatie met een thema, op dinsdag 15 januari is dat: de app Foto’s in Windows 10. Deze presentatie duurt ongeveer een half uur.
Opgeven kan hier of belt u: 023- 548 38 28.

Trefpunt-WIJ Lezing
Leonardo da Vinci in Milaan
Door journalist Bart Jonker
Dinsdag 15 januari

Naar aanleiding van een intensief journalistiek onderzoek, gunt journalist Bart Jonker een kijkje in het leven en werk van Leonardo da Vinci (1452-1519), vooral in de periode dat hij in Milaan werkzaam was voor hertog Ludivicoz Sforza
Leonardo da Vinci wordt beschouwd als een van bekendste en de meest vernieuwende kunstenaars uit de renaissance. Hij verblijft tussen 1482 – 1500 in Milaan, waar hij zijn meesterwerk ‘Het Laatste Avondmaal’ voltooit in de eetzaal van het Dominicaner klooster Santa Maria delle Grazie.
De persoon Leonardo
da Vinci wordt nog immer omgeven door een zekere waas van geheimzinnigheid. Wie was Leonardo da Vinci eigenlijk en hoe werkte hij? Deze vragen komen aan bod tijdens deze lezing.
Iedere maand zijn er culturele lezingen en/of presentaties op dinsdagmiddag in de Luifel. Oók in 2019! Deze middagen in de Luifel beginnen om 13.30 uur.
De entree is € 5,-. Deze populaire middagen zijn wel vaak snel vol. Wij adviseren u om te reserveren als u verzekerd wilt zijn van een plekje. Reserveren kan hier of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

Spannende dramafilm & Lunch
Donderdag 17 januari

Iedere maand is er op de donderdagochtend 1x een film, die start om 10.30 uur met daarna een lekkere lunch aansluitend in de foyer van de Luifel.
De film van januari is een spannende, maar ook gevoelige dramafilm waarin een moeder de plaatselijke politiechef wil dwingen om meer aandacht te schenken aan de moorzaak van haar dochter. Dit heeft veel impact op de bewoners van het stadje. Voor meer informatie over de titel en de inhoud van deze film kunt u bellen met: 023-548 38 28.
De film&lunch is bij WIJ Heemstede in de grote zaal van de Luifel op donderdag 17 januari van 10.30 tot ongeveer 13.30 uur.
De entree is € 13,50 inclusief lunch. Reserveren kan hier of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

Spaans beginners
Start op donderdag 17 januari van 13.00-14.30 uur

Vanaf de eerste les zoveel mogelijk Spaans spreken, gaandeweg leert u de taal!
Het tekstboek van Caminos Nieuw 1 is de rode draad van de les. Afhankelijk van het thema en de behoefte van de cursisten worden extra copietjes uitgedeeld ter ondersteuning van datgene wat grammaticaal wordt aangeboden. Door het oefenen in de lessen met elkaar en klassikaal wordt er zoveel mogelijk in praktijk gebracht van het geleerde. Huiswerktijd: ongeveer 1,5 uur per week (maak en leerwerk).
De cursus Spaans beginners van 13 lessen door docent Charlotte Rugebregt start op donderdag 17 januari in de Luifel.
Opgeven kan telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

Workshop
Waar ligt jouw grens?
Donderdag 17 januari

Herken je dit: Je vriendin vraagt je om even op haar kinderen te passen omdat ze dringend iets moet doen of je baas vraagt je iets over te nemen voor een collega die ziek is. Hoewel je het eigenlijk zelf al te druk hebt zeg je toch “ja.”
Zo gaat het ook met die verjaardag in het weekend. En dat stuk taart wat je eigenlijk niet had moeten nemen.
Grenzen stellen kan moeilijk zijn. Zeker als je een gevoelig type bent wat zich makkelijk verplaatst in de ander. Waarom stel je die grens niet? Of wel? Hoe bewust ben je je van jouw grenzen? Hoe zorg je dat je goed overkomt en
wel voor jezelf opkomt? Ontdek het in deze workshop!
De entree is € 8,-. De workshop is in de Luifel op donderdag 17 januari om 20.00 uur.
Reserveren kan hier of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

Themamaaltijd
Gourmand menu
Maandag 21 januari

Van maandag t/m donderdag bereidt de kok van WIJ Heemstede een heerlijke maaltijd. Iedere maand zijn er ook twee Themamaaltijden. Op maandag 21 januari is dat een Gourmand menu: speciaal voor de lekkerbekken.
Het menu: vooraf kipcocktail, hoofdgerecht: cordon bleu, teryaki roerbakgroenten, aardappelkroketjes en een gemengde salade en toe Pêche Melba. Eet smakelijk!
Voor de maaltijden kunt u aan tafel tussen 17.15 en 18.00 uur. De tafel staat gedekt voor het aantal personen waarvoor u reserveert. De themamaaltijd is in de Luifel en kost € 10,25. Reserveren hiervoor kan tot uiterlijk 10.00 uur op de dag zelf, belt u hiervoor: 023- 548 38 28.

Trefpunt-WIJ Lezing
Tussen Kunst en Kitsch
Met publiekelijke bespreking van meegebrachte schilderijen
Door Willem de Winter
Dinsdag 22 januari

De lezing zal gaan over Willem’s belevenissen in de kunst.
-taxeren (hoe kom je tot een waarde oordeel)
-tussen Kunst & Kitsch
-de ontdekking van een Mondriaan in het najaar van 2018
-andere bijzondere vondsten en werken die hij onder handen heeft gehad.
-smaak en mode , hoe ziet de markt er anno 2019 uit ?
Na de pauze is er ruimte voor een publiekelijke bespreking van de door het publiek
meegebrachte schilderijen, aquarellen, tekeningen en etsen.
Iedere maand zijn er culturele lezingen en/of presentaties op dinsdagmiddag in de Luifel. Deze middagen in de Luifel beginnen om 13.30 uur. De entree is € 5,-. Deze populaire middagen zijn wel vaak snel vol.
Wij adviseren u om te reserveren als u verzekerd wilt zijn van een plekje.
Reserveren kan hier of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

Film
Komische dramafilm (2017)
Woensdag 23 januari

Iedere woensdag draaien er bij WIJ Heemstede in de grote zaal van de Luifel films, nieuw uitgekomen of ‘gouwe ouwe’, in het genre filmhuisfilms, drama, komedie en meestal met een actueel thema.
Op woensdag 23 januari kunt u heerlijk lachen om en meeleven met de eerste stappen van een jonge studente buiten haar home-town. De filmduur is: 90 min. Voor meer informatie over de titel en de inhoud van deze film kunt u bellen met: 023-548 38 28.
Reserveren kan hier of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

……………………………………………………………………….
hier vindt u de WIJ Nova Nieuwsbrief met het programma voor december 2018.

Alle activiteiten en cursussen vindt u in het linker menu onder ‘activiteiten en cursussen’ of klik hier.

……………………………………………………………………….

Onze nieuwe algemene brochure met de films, lezingen, workshops, kinder- en tieneractiviteiten, diensten en activiteiten voor senioren is huis-aan-huis bezorgd in Heemstede in de eerste week van september.
Als u deze niet heeft ontvangen – misschien heeft u een NEE-NEE sticker op uw brievenbus – kunt u hem even ophalen bij een van onze locaties.

In deze brochure vindt u het programma van de activiteiten t/m december 2018.