Menu

Agenda

Agenda tot en met 12 september

Uitkomen nieuwe seizoensbrochure
In de week van 1 t/m 6 juli

De brochure wordt huis-aan-huis verspreid in heel Heemstede.

Heeft u de brochure niet ontvangen? (misschien heeft u een NEE-NEE of JA-NEE sticker op uw brievenbus?)

Dan kunt u hem even afhalen bij één van onze locaties: de Luifel, de Molenwerf, WIJ in Plein 1, de Princehof of de Pauwehof. Vanaf maandag 8 juli ligt de brochure ook op diverse meeneemplekken, zoals het Raadhuis en de bibliotheek. Hier vindt u de brochure digitaal.

De straatspeelavonden zijn er weer!

In de maanden mei, juni en juli, organiseert WIJ Heemstede/Plexat Jeugdwerk in veel Heemsteedse wijken de straatspeelavonden. De eerste straatspeelavonden zijn alweer geweest en de buurtkinderen hebben heerlijk gespeeld. De straten worden afgesloten, zodat je veilig op straat mag spelen! Er komt een busje helemaal volgeladen met allerlei spellen en buitenspeelmateriaal en je mag álles gebruiken. Of je nu 4 bent of 84+ er is altijd wel iets leuks te doen. En het is helemaal gratis en gewoon in jouw eigen wijk of dichtbij je eigen huis.

De laatste straatspeelavond is op:
Woensdag 17 juli van 19.00-20.00 uur bij de Hartekamp
De hele buurt kan meedoen. (Zorgt u wel zelf voor begeleiding voor uw kleine kinderen?) Op deze avonden worden de betreffende straten vanaf 17.00 uur afgesloten voor verkeer. Omwonenden krijgen hierover vooraf bericht.

Busexcursie
Kunstenaarsdorp Ootmarsum
Excursie op dinsdag 16 juli

We verzamelen om 7.45 uur bij de Luifel. Aangekomen in Oostmarsum brengen wij een bezoek aan het Openlucht- en Ton Schulten Museum.
We beginnen met koffie en krentenwegge waarna wij een bijzondere rondleiding krijgen. Na de lunch neemt een gids ons mee met een stadswandeling. U krijgt na de stadswandeling ruim de gelegenheid om op eigen gelegenheid Oostmarsum te ontdekken en te shoppen. We sluiten de dag af met een drankje en heerlijke hapjes. De bus brengt ons rond 17.00 uur weer naar huis. Kosten: € 66,95 incl. busvervoer, koffie met krentenwegge, rondleiding musea lunch, stadsrondleiding/gids, twee drankjes en twee hapjes.
Voor de excursies moet u wel goed ter been zijn.

LET OP: Deze excursie is vol, u kunt niet meer aanmelden!
Busexcursie

Middelburg, stadswandeling, lezing en bezoek aan het Zeeuws Museum
Excursie op dinsdag 6 augustus, opgeven uiterlijk 16 juli

U kunt verzamelen om 8.00 uur bij de Luifel. Na een comfortabele busreis start de dag met koffie en gebak op een prachtige locatie: De Kloveniersdoelen. Na de koffie worden we opgehaald door een stadsgids. De lunch gebruiken we in het Museumcafé van het Zeeuws Museum.
Na een interessante middag in het Zeeuws Museum maken we een rondvaart door Middelburg. We sluiten de dag af met een heerlijk diner bij de Kloveniersdoelen. De bus brengt ons 20.30 uur weer naar huis.
Kosten: € 92,25 met MJK, € 99,75 zonder MJK, incl.vervoer, koffie met gebak, stadswandeling/gids, lunch, lezing, entree museum, rondvaart, 3-gangen verrassingsdiner met aperitief.  U ontvangt een bewijs van betaling. Om mee te gaan met deze excursie moet u wel goed ter been zijn.

Creatieve middag in de Molenwerf
Met Gaby Godijk i.s.m. Ontmoetingscentrum Heemstroom
Donderdag 18 juli

Onder begeleiding van Gaby wordt er steeds een andere creatieve activiteit aangeboden op deze middagen van 14.00-15.30 uur waarmee u met elkaar gezellig en creatief bezig kunt zijn. Heeft u nog bruikbare spullen als knutselmateriaal over? Dan zijn Gaby en de andere deelnemers daar heel blij mee! Graag even van tevoren bellen met de Molenwerf voor overleg welke materialen en wanneer deze gebracht kunnen worden. Tel: 023-548 38 31.
De creatieve middag wordt georganiseerd door WIJ Heemstede en Ontmoetingscentrum Heemstroom in de Molenwerf, Molenwerfslaan 11, Heemstede.

Midzomermaaltijd met Indisch Buffet
Donderdag 18 juli

Ieder jaar sluiten wij het seizoen af met een heerlijke Midzomermaaltijd.
Omdat al veel bezoekers gevraagd hebben of al bekend is wanneer de midzomermaaltijd zal zijn, hierbij alvast de aankondiging!
De midzomermaaltijd is op veler verzoek een Indisch Buffet mat vooraf Chinese tomatensoep en mini loempia’s, daarna een buffet van bami, nasi, Sajoer boontjes, foe yong hai, gehaktballetjes in saus, Bali kip, sambal goreng telor (ei in pittige saus), saté met saus, kroepoek, atjar en sambal en toe diverse soorten bavarois met slagroom en fruitsalade
Voor de Midzomermaaltijd kunt u aan tafel tussen 17.15 en 18.00 uur.
De tafel staat gedekt voor het aantal personen waarvoor u reserveert.
De maaltijd kost € 10,25. Reserveren hiervoor kan tot uiterlijk woensdag 18 juli 11.00 uur op: 548 38 28. VOL = VOL. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij u om niet te lang te wachten met reserveren. Reserveren kan via www.wijheemstede.nl of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

Creatieve middag in de Molenwerf
Met Gaby Godijk i.s.m. Ontmoetingscentrum Heemstroom
Donderdag 1, 15 en 29 augustus

Onder begeleiding van Gaby wordt er steeds een andere creatieve activiteit aangeboden op deze middagen van 14.00-15.30 uur waarmee u met elkaar gezellig en creatief bezig kunt zijn. Heeft u nog bruikbare spullen als knutselmateriaal over? Dan zijn Gaby en de andere deelnemers daar heel blij mee! Graag even van tevoren bellen met de Molenwerf voor overleg welke materialen en wanneer deze gebracht kunnen worden. Tel: 023-548 38 31.
De creatieve middag wordt georganiseerd door WIJ Heemstede en Ontmoetingscentrum Heemstroom in de Molenwerf, Molenwerfslaan 11, Heemstede.

Busexcursie
Retour boottocht Enkhuizen – Urk
Excursie op dinsdag 27 augustus, opgeven uiterlijk 6 augustus

We starten de dag met koffie en gebak bij Het Station Enkhuizen, prachtig gelegen aan de haven van Enkhuizen. Even later gaan we de loopplank over naar het Passagiersschip De Zuiderzee en genieten van een heerlijke overtocht naar Urk. Op Urk wacht er een gids die ons rond leidt op het ‘eiland’. U heeft daarna ruim de tijd om Urk op eigen gelegenheid te ontdekken.
We sluiten de middag af op De Zuiderzee met een drankje en bitterballen. De bus brengt ons 17.30 uur weer naar huis. Kosten: € 76,50 incl. vervoer, koffie met gebak, retour boot, lunch met kibbeling of kipspies of groentenloempia, rondwandeling Urk, drankje naar keuze aan boord en bitterballen. Aanmelden kan tot 6 augustus.
Aanmelden kan telefonisch via 023-548 38 28 of hier of bij de receptie van de Luifel, Herenweg 96, Heemstede. U ontvangt een bewijs van betaling. Om mee te gaan met deze excursie moet u wel goed ter been zijn.

Open Huis Pauwehof
Woensdag 4 september – 10.00 – 12.00 uur

De start van het seizoen in de Pauwehof is op woensdag 4 september met het Open Huis. Er is een uitgebreide expositie van het werk van de cursisten. Docenten, vrijwilligers en cursisten zijn op deze ochtend aanwezig om uw vragen te beantwoorden onder het genot van een kopje koffie of thee. U bent van harte welkom!

Open Dag WIJ Heemstede
Woensdag 4 september – 13.30 – 17.00 uur

In de Luifel vindt weer de Open Dag van alle activiteiten plaats op woensdagmiddag 4 september, aansluitend op het Open Huis van de Pauwehof. U kunt dus, als u wilt, beide bezoeken.

In de Luifel zijn de sociaal werkers aanwezig om al uw vragen te beantwoorden over onze diensten, zoals o.a. vrijwilligersvervoer, computerhulp, klussendienst, hulp bij financiële administratie, invullen van formulieren, maar ook maatschappelijke dienstverlening, de Voorleesexpress, de Business Club. Ook zijn docenten aanwezig om uitleg te geven over hun cursussen. En u kunt zich inschrijven voor het nieuwe programma van lezingen, workshops en films. Wij hopen u te zien op de Open Dag!

Trefpunt lezing
Dinsdag 10 september
13.30 uur
René Lalique – van edelsmid tot glaskunstenaar door Barbara Stammer-Lapouge

Weinig artiesten waren zowel Art Nouveau als Art Déco kunstenaars, maar René Lalique (1890 – 1945) was er één van. Het is bijna ongeloofwaardig dat de twee hiernaast getoonde creaties door dezelfde man zijn gemaakt. Als siersmeder bereikte hij zijn hoogtepunt in 1900; als glaskunstenaar groeide hij uit tot grootindustrieel van wereldfaam. Wij denken hierbij aan zijn parfumflesjes, radiatordoppen, vazen, en de inrichting van luxe passagiersschepen en van de Côte d’Azur Pullman Express.
Kortom een interessante lezing over het leven van René Lalique en zijn creaties.
De lezing is in de Luifel. Entree: € 5,-. Deze populaire lezingen zijn wel vaak snel vol. Wij adviseren u om te reserveren als u verzekerd wilt zijn van een plekje. Reserveren kan via tel. 023-548 38 28.

Seizoensopening
Donderdag 12 september – 16.00 uur

Traditioneel starten we het seizoen op donderdag 12 september met een middagfilm, dan een diner en daarna een avondfilm.

De middagfilm start om 16.00 uur en is dé romantische muziekfilm van 2018.
Bijzonderheden over het diner vindt u hier binnenkort.
De avondfilm start om 20.00 uur en is een biografische muziekfilm uit 2018 over het leven van een heel bekende muzikant.

U kunt kiezen uit 1 film & buffet, kosten incl. buffet € 18,50. Of 2 films & buffet, kosten incl. buffet € 25,50.

……………………………………………………………………….
hier vindt u de WIJ Nova Nieuwsbrief met het programma voor juli en augustus 2019.

Alle activiteiten en cursussen vindt u in het linker menu onder ‘activiteiten en cursussen’ of klik hier.

……………………………………………………………………….