Menu

Agenda

hier vindt u de WIJ Nova Nieuwsbrief van september.

Dienstverlening en activiteiten en een bezoek aan onze locaties en Corona maatregelen: lees hier de informatie.

Blijf goed op uzelf passen en we hopen u na de zomer weer te ontmoeten in onze locaties.
Met vriendelijke groet,
Team, bestuur en directie WIJ Heemstede

Agenda SEPTEMBER

LET OP: voor alle activiteiten geldt: vooraf opgeven verplicht. Dit is in verband met de Corona maatregelen.
Helaas kunnen we bezoekers die zich niet van tevoren hebben opgegeven, niet toelaten tot de activiteiten.

Dinsdag 22 september – 13.30 uur: Trefpuntlezing La Ruta Maya door Frank van de Berge
Een trektocht langs de stille getuigen van een verdwenen beschaving in Yucatan, Belize, Honduras en Guatemala door Frank van de Berge
Als stille getuigen van een verdwenen beschaving liggen enorme piramides, balspelplaatsen en gebeeldhouwde stèles verscholen in het tropisch oerwoud van Yucatan, Belize, Guatemala en Honduras. Palenque, Chichèn Itza, Tikal en Copàn zijn hoogtepunten van de Maya-cultuur. Het steeds meer ontcijferde schrift geeft elke dag nieuwe informatie voor de archeoloog.
Ook wordt tijdens deze diapresentatie de hedendaagse Midden-Amerikaanse indianencultuur belicht, onvoorstelbaar kleurrijk en doorspekt van Spaanse invloeden. De kleding van de vrouwen op de markten is letterlijk oogverblindend. Dit alles treffen we aan in een exotische setting; jungle, droomstranden en zeer interessante dorpen.
Reserveren voor de Trefpuntlezing kan hier.

Woensdag 23 september – 19.00 uur: Trefpunt Dementie, Als er een 2e golf Corona komt, hoe kunnen we ons daar het beste op voorbereiden?
koffie staat klaar om 19.00 uur, start als iedereen er is, de avond duurt tot uiterlijk 20.15 uur.
Na de Lock Down tijdens de Coronaperiode vanaf maart willen wij het Trefpunt Dementie in Heemstede voorzichtig weer opstarten.
We nodigen u daarom uit voor woensdagavond 23 september 2020. In een kleine groep van maximaal 10 deelnemers met 1,5 meter afstand van elkaar willen we met elkaar praten over het thema ‘Als er een tweede Corona golf komt, hoe kunnen we ons daar dan zo goed mogelijk op voorbereiden’. Hoe is het u en/of uw naasten vergaan tijdens de afgelopen periode, wat heeft u het meest gemist, wat zouden we anders of beter kunnen doen en wat zou u helpen om dit beter aan te kunnen. Welke ideeën heeft u voor elkaar en welke ondersteuning zouden de verschillende organisaties hierin kunnen bieden?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.
Gezien het beperkte aantal mogelijke bezoekers is er deze avond geen ruimte voor beroepskrachten/ professionals.
Om 19.00 uur staat de koffie klaar, we starten als iedereen er is. De avond duurt tot uiterlijk 20.15 uur. De avond zal plaatsvinden op Plein 1, Julianaplein 1,2101 ZC Heemstede, in lokaal
Plein Geel op de begane grond.
Het gesprek wordt geleid door Camilla Waelen van Alzheimer Nederland, afdeling Zuid-Kennemerland en Katinka Verdonk, Sociaal Werker bij WIJ Heemstede.
Mocht er een grotere belangstelling zijn dan er plekken zijn, dan herhalen we deze avond op 7 oktober.
U kunt zich opgeven bij de vrijwilligers op het kantoor van WIJ Heemstede in Plein1 op de 1e etage, Julianaplein1, 2101 ZC in Heemstede, tel: 023-5288510, tot 1 september van 9.00 tot 13.00 en vanaf 1 september op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00, op vrijdag tot 13.00 uur

Woensdag 23 september – 19.30 uur: Dramafilm (2019)
Entree € 7,-. Filmduur: 113 min.
Reserveren voor de film kan hier.

 

Vrijdag 25 september – 19.00 – 21.00 uur
Blacklight Kinderdisco (6 t/m 10 jaar)

Van september t/m mei is er elke maand in Plexat een echte kinderdisco. Een dj zorgt met zijn muziek dat alle kinderen lekker kunnen dansen en springen. Meestal doen we ook een danswedstrijdje of gaan we limbodansen. Bij binnenkomst worden naam en telefoonnummer van het kind genoteerd, zodat ouders hun kind zorgeloos kunnen achterlaten.
Ouders kunnen eventueel intussen in de foyer van WIJ De Luifel een kopje koffie drinken. De disco is op vrijdag van 19.00-21.00 uur en kost 3 euro inclusief snoep en 2 limo.

27 september 11.00-12.30 uur: Peuter & Kleuterpret
Moppereend, met de wereldmuziekschool

Eén keer per maand van september t/m mei is er op zondag van alles voor kinderen van 2 ½ t/m 6 jaar te beleven.
Er is steeds iets anders te doen: soms een verhaal dat wordt voorgelezen aan de hand van het thema, kleuren, knutselen, pannenkoek eten, filmpje kijken. Kom gezellig langs en neem je vader, moeder, opa en oma mee.
Entree: € 6,- p.kind. Ouders/begeleiders zijn gratis.
De tijd is van 11.00-12.30 uur. De peuter & kleuterpret is in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede. Graag van tevoren opgeven via deze website, via de mail: plexat@wijheemstede.nl of telefonisch van ma t/m do tussen 9 en 16 uur en op vrijdag van 9 tot 13 uur, tel.: 548 38 28. Wilt u zoveel mogelijk gepast, contant geld meenemen? Op zondag is er geen mogelijkheid om te pinnen. Hartelijk dank!

Maandag 28 september – 14.00 uur: Open inloop Vriendinnenclub
Gelukkig zijn de Corona maatregelen weer wat versoepeld en kunnen wij een nieuwe ontmoetingsbijeenkomst organiseren! U bent van harte welkom in de Luifel op maandag 24 augustus van 14.00 – 16.00 uur. Als u al graag eerder met de deelnemers wilt kennismaken en nog niet op de e-mail lijst staat neemt u dan contact op met Corrie van Rijn op telefoonnummer 023 – 822 42 97 of corrievanrijn@ziggo.nl of Ellen Swart bij WIJ Heemstede eswart@wijheemstede.nl of 023 – 548 38 28.

Woensdag 30 september – 19.30 uur: Film, Nederlands drama (2019)
Entree € 7,-. Filmduur: 96 minuten.
Reserveren voor deze film kan hier.

VOORPROEFJES OKTOBER:

Donderdag 1 oktober – 10.30 uur: Film&Lunch, historisch drama (2019)

Donderdag 1 oktober – 14.30 uur EN 19.30 uur: Start cursus Voorbij de Horizon door Michiel Kersten

Maandag 5 oktober – 14.30 uur: Workshop over de streep met Marijke Coert en Julie Koch – LET OP: in Plein1

Woensdag 7 oktober – 19.30 uur: Workshop Creatief leven door Marijke Coert en Julie Koch

Donderdag 8 oktober – 17.30 uur: Eten, kunst en liefde door Paul Rooyackers

Woensdag 21 oktober – 19.30 uur: Film, Misdaad/Mystery (2019)

Bij bovenstaand overzicht kunnen na de zomervakantie nog activiteiten en/of cursussen worden toegevoegd.
Houdt u daarom deze agenda in de gaten.