Menu

Agenda

WIJ Heemstede is open.
Ook kunt u in het Eethuis komen eten.
We zijn blij dat we u weer live mogen ontmoeten.

Op de laatste persconferentie van zijn de regels bekend gemaakt waaraan we ons bij het organiseren van activiteiten moeten houden. Deze kunt u vinden onder de volgende link: klik hier.

Agenda oktober

Voor al deze activiteiten graag van tevoren opegeven via info@wijheemstede.nl of belt u: 023- 548 38 28.

Nazomerfilms in de Luifel

Film en diner op donderdag 28 oktober om 16.00 uur: romantisch drama (2015)

Speciaal voor de herfstmaanden draaien er in de grote zaal films lekker dichtbij huis. Dit zijn vaak films met een thema. Wilt u meer informatie over de titel en/of de inhoud van de film? Belt u dan even met de receptie van de Luifel: 023- 548 38 28.
Opgeven voor de film is verplicht en kan 023-548 38 28 of info@wijheemstede.nl.

 

Maandag 25 oktober 10.00 uur
Start cursus Creatief Leven met Marijke Coert en Julie Koch

Methode aanpak tegen langdurige eenzaamheid door 2 specialisten eenzaamheid: stap voor stap naar meer verbinding met anderen. De lang verborgen gebleven oplossing voor de aanpak van je gevoelens van eenzaamheid! Waarom nog langer doorworstelen met gevoelens van eenzaamheid? Dat is toch niet fijn? En zeker ook niet langer nodig! Veel mensen, jong en oud, voelen zich te lang eenzaam. Er is veel aandacht voor eenzaamheid, maar hoe pak je je gevoelens van eenzaamheid nu daadwerkelijk aan. Verandering is niet altijd makkelijk. Goede hulp is dan vaak welkom. Wil je iemand helpen die zich (langdurig) eenzaam voelt, dan is kennis nodig van de werking van de hersenen. Wat werkt en wat niet? Maak kennis met een andere aanpak van gevoelens van eenzaamheid. De cursus is geschikt voor jong- tot oud volwassenen. Kom erbij! Deze cursus duurt 8 weken en wordt op maandagen gegeven in De Luifel. Opgeven kan hier.

 

Maandag 25 oktober van 14.00 – 16.00 uur
Vriendinnenclub met UP gesprekjes, thema: ‘Familie’

Bij de Vriendinnenclub ontstaan hechte vriendschappen. Misschien vindt u het leuk om ook eens te komen? U bent van harte welkom. Tijdens deze Vriendinnenclub is er een UP gesprek met thema ‘familie’.
Als u al graag eerder met de deelnemers wilt kennismaken en nog niet op de e-mail lijst staat neemt u dan contact op met Corrie van Rijn op telefoonnummer 023 – 822 42 97 of via corrievanrijn@ziggo.nl of Ellen Swart bij WIJ Heemstede eswart@wijheemstede.nl of op 023 – 548 38 28.

 

Dinsdag 26 oktober van 10.00 – 12.00 uur
Open inloop Seniorweb met themalezing ‘Slimme apparaten’ door Ludo Korteman

Slimme apparaten
Ludo legt uit hoe u thuis via handige programma’s online hulp kunt krijgen. Vanaf 10.30 uur kunt u vragen stellen betreffende digitale problemen. Neem eventueel uw eigen smartphone, tablet of laptop mee.
U moet zich van tevoren opgeven. Hebt u vragen over uw apparaten, smartphone, computer dan kunt u die stellen na afloop van de presentatie. Tot 12.00
uur kunt u met al uw vragen over uw tablet of smartphone terecht. De entree is gratis.

Kijkt u ook op de website van Seniorweb voor meer online computer informatie en ondersteuning en de komende workshops.
WORKSHOPS:
06 oktober: APK onderhoudsbeurt voor laptop of pc, kosten € 5,-
13 oktober: veilig online voor pc, laptop, tablet of smartphone , kosten € 5,-,
27 oktober: workshop I Phone (iOs Apple), kosten € 5,-.

 

Knutselclub (5-10 jaar)
Woensdagmiddag van 13.30 – 15.00 uur
Woensdag 27 oktober, 3, 10, 17 en 24 november
Op 27 oktober gaan de kinderen sambaballen maken.
Kijkt u hier voor het volledige programma.
De Knutselclub is er voor jongens en meisjes van 5 t/m 10 jaar. Iedere woensdag kunnen kinderen superleuke en originele kunstwerken maken van klei, papier, hout en stof, die vaak te maken hebben met de jaargetijden of de feestdagen.
De Knutselclub is van 13.30 tot 15.00 uur bij WIJ Heemstede in de Molenwerf, Molenwerfslaan 11, Heemstede. Kosten: € 5,- per keer of een kaart voor 5x kost € 22,50. Meerdere kinderen mogen ook met deze kaart samen doen.
Vanwege de corona moet je je nu wel van tevoren opgeven. Dat kan door een appje te sturen naar 06-14 23 45 80 van begeleider Gaby Godijk.

 

In Balans – over (niet) vallen en opstaan
Op vrijdag 29 oktober van 11.45 tot 13.45 uur start er in De Luifel een nieuwe cursus In Balans (Valpreventie).
In Balans is een beweegprogramma gericht op het voorkomen van valincidenten bij ouderen (65+) door middel van bewustwording van risicofactoren, verbetering van balans en mobiliteit en toename van spierkracht, zelfvertrouwen en ontspanning. Bovendien verbetert uw algemene conditie. Deze In Balans-cursus is tot stand gekomen door een samenwerking tussen WIJ Heemstede op Plein1, GGD Kennemerland en Team Sportservice Heemstede.
Wie in Balans is, is zekerder van zichzelf. Die vervelende stoeptegels, dat kleine drempeltje, haast hebben, het risico om te vallen is alom aanwezig. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Valongevallen vormen de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Dit vergroot het risico op verlies van zelfredzaamheid, eigen regie en vitaal zelfstandig wonen.
De cursus wordt gegeven door Eveline Anthonissen, een gediplomeerd beweegdocente In Balans. Ronald Offerman, buurtsportcoach Team Sportservice en Katinka Verdonk, sociaal werker bij WIJ Heemstede zijn aanspreekpunten vanuit de organiserende organisaties. In Balans wordt bovendien door huisartsen, fysiotherapeuten en oefentherapeuten aanbevolen.
In Balans is een bewezen effectieve groepscursus en bestaat uit 3 bijeenkomsten van elk 2 uur en aansluitend 15 weken trainingsbijeenkomsten, waarvan de eerste en de laatste les elk 1,5 uur duurt en de overige lessen een uur. Kosten zijn € 65,- inclusief cursusboek. Bent u geïnteresseerd? Voor aanmelding kunt u zich opgeven bij de receptie van de Dienstverlening op Plein1, tel: 023-528 8510
Voor verdere informatie en vragen kunt u telefonisch contact opnemen met Ronald Offerman, buurtsportcoach Team Sportservice, 023 – 205 55 00 – 0643230091 of via de receptie op Plein 1 vragen naar Katinka Verdonk, sociaal werker bij WIJ Heemstede, tel. 023-528 85 10. U kunt ook mailen met katinkaverdonk@wijheemstede.nl

 


WIJ Heemstede is er om u te helpen, waar nodig. Maar ook vragen wij u om in uw eigen omgeving op te letten of iemand misschien uw hulp kan gebruiken. Een buurman die alleen is, een buurvrouw die slecht loopt, een buurjongen die nu zijn vrienden moet missen. Wij helpen u graag!