Menu

Agenda

Agenda tot en met 12 september

Het is bijna zomervakantie voor de schoolkinderen… en aan de mooie zomer lijkt nog geen eind te komen. Geniet u ook van het mooie weer?
De zomer is ook een periode waarin de meeste mensen het wat rustiger aan doen, veel buiten zijn en soms ook er op uit gaan op uitstapjes.

WIJ Heemstede heeft in de zomer aangepaste openingstijden:
De Luifel is vanaf woensdag 25 juli t/m vrijdag 22 augustus geopend van 09.00 tot 13.00 uur.
Eethuis de Luifel is geopend tot en met donderdag 26 juli en we starten weer vanaf maandag 27 augustus.

De Sociëteit voor ouderen in de Lieven de Keylaan gaat gedurende de zomer gewoon door op woensdagochtend, u hoeft niet te reserveren, maar mag gewoon binnenlopen. Tussen 10.00 en 12.00 uur staat er een kopje koffie klaar, kunt u met elkaar in de tuin zitten bij mooi weer (er zijn parasols). We gaan misschien een keer zingen, een presentatie van Toscane bekijken, afhankelijk van weer en waar de groep zin in heeft. Na afloop kan er gezamenlijk geluncht worden, bij mooi weer ook lekker in de tuin.
Vanaf woensdag 15 augustus kunt u voor de Sociëteit op Plein1 terecht.
Vanaf 6 augustus zijn alle diensten en activiteiten van de Lieven de Key actief op Plein1, de verhuizing is dan een feit!
Hier zijn geen aangepaste openingstijden: maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en vrijdag 9.00-13.00 uur.

De Princehof en Molenwerf zijn geopend tot en met vrijdag 20 juli en daarna weer vanaf donderdag 30 augustus.

Alle medewerkers van WIJ Heemstede wensen u een fijne zomervakantie!

—————————————————————————————–

Busexcursie
Biesbosch, boottocht en Rien Poortvlietmuseum
Woensdag 8 augustus

De bus brengt ons naar Drimmelen waar we inschepen. Vanaf daar kunt u genieten van Nationaal Park de Biesbosch en u kunt culturele ontdekkingen doen bij het Rien Poortvlietmuseum.
We verzamelen 7.45 uur Bij WIJ De Luifel. We vertrekken 8.00 uur met de bus naar Drimmelen.
Om 9.45 uur bent u van harte welkom aan boord en wordt u ontvangen met koffie en appeltaart. Daarna worden de trossen losgegooid en vertrekt de groep richting de Biesbosch. Via het Hollands Diep gaat de tocht verder in de richting van het Eiland Tiegemeten.
Na de scheepslunch omstreeks 13.00 uur arriveert u op het eiland. U kunt daar een bezoek brengen aan het Rien Poortvlietmuseum. Kijken naar een schilderij van Rien Poortvliet is het zelfde als luisteren naar klassieke muziek. Je ziet en hoort het beste
van wat de schilder of componist in huis heeft. Zeer de moeite van het bezoeken waard!
U kunt ook een bezoek brengen aan het Landbouwmuseum en uiteraard kunt u een heerlijke wandeling maken op dit unieke eiland.
Rond 15.00 uur vervolgen we de tocht richting Drimmelen waar we ongeveer 17.30 uur weer zullen aankomen. Uiteraard wordt u tijdens de boottocht verzorgd door de uitstekende service van Zilvermeeuw. De bus brengt ons rond 17.30 uur weer naar huis.
Een hele dag varen door één van de mooiste natuurgebieden van Nederland!
Rond 19.15 uur bent u weer in Heemstede.
De kosten zijn: € 73,25, inclusief busreis, dagboottocht, koffie met appeltaart, een zeer uitgebreide Scheepslunch en de entree voor het Rien Poortvlietmuseum.
Inschrijven kan tot 24 juli 2018 d.m.v. betalen bij de receptie van WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede. U ontvangt een bewijs van inschrijving. Voor al de excursies geldt dat u goed ter been moet zijn.

Dinsdag 31 juli
Trefpunt-WIJ Lezing
Land van gletsjers en vuur: IJsland
Door Diana de Wild

Eén van de mooiste landen ter wereld is IJsland. In deze lezing vertelt Diana de Wild over haar vele reizen naar dit bijzondere eiland. We bekijken de beroemdste bezienswaardigheden: de kokend water spuitende Geysir, de vulkaan Hekla tijdens een uitbarsting en de prachtige waterval van de Gullfoss.
U gaat op bezoek op een schapenboerderij in het zuidoosten van IJsland om te zien hoe het leven er daar uitziet en Diana beschrijft wat je er als toerist voor over moet hebben om dit prachtige maar dure land te bezoeken, waarbij vastzitten in een sneeuwstorm en met -5 graden en overnachten in een tent gebruikelijke gebeurtenissen zijn.
De Trefpunt-WIJ Lezing is bij WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede op dinsdag 31 juli om 13.30 uur. Entree 5,-.
De Trefpunt-WIJ Lezingen zijn altijd populair, daarom adviseren wij u om een plaats te reserveren via www.wijheemstede.nl of u kunt bellen van ma t/m do tussen 9 en 16 uur en op vrij tussen 9 en 13 uur: tel. (023)548 38 28.

De Sociëteit voor ouderen
Woensdag 1 en 8 augustus nog in de Lieven de Keylaan, vanaf 15 augustus op Plein1!
10.00-12.00 uur

De Sociëteit voor ouderen in de Lieven de Keylaan gaat gedurende de zomer gewoon door op woensdagochtend, u hoeft niet te reserveren, maar mag gewoon binnenlopen. Tussen 10.00 en 12.00 uur staat er een kopje koffie klaar, kunt u met elkaar in de tuin zitten bij mooi weer (er zijn parasols). We gaan misschien een keer zingen, een presentatie van Toscane bekijken, afhankelijk van weer en waar de groep zin in heeft. Na afloop kan er gezamenlijk geluncht worden, bij mooi weer ook lekker in de tuin. Vanaf woensdag 15 augustus verhuist de Sociëteit voor ouderen naar  het prachtig verbouwde pand waar vroeger de bibliotheek zat, nu Plein1, Julianaplein 1, Heemstede.

WIJ Heemstede Lieven de Key en Res Nova gaan verhuizen naar Plein1!

Aan de Lieven de Keylaan in het gebouw van WIJ Heemstede worden veel activiteiten voor senioren georganiseerd. Ook kunt u hier terecht voor een scala aan diensten. Nu nog aan de Lieven de Keylaan, maar vanaf 6 augustus in het prachtig verbouwde, multifunctionele pand aan het Julianaplein 1 in Heemstede biedt WIJ Heemstede hulp voor senioren die er voor zorgt dat zij zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Zoals de de klussenbank, financieel administratieve ondersteuning, computerhulp, hulp bij het invullen van de belastingaangifte en administratieve thuishulp.
Als u alleen woont, en behoefte hebt aan veiligheid en contact, kunt u gebruik maken van de telefooncirkel. Voor ouderen die niet meer met het openbaar vervoer kunnen reizen en/of voor wie de kosten van taxivervoer bezwaarlijk zijn, is er het vrijwilligersvervoer.
Vrijwilligers rijden u dan met hun eigen auto naar de kapper, het ziekenhuis,
familie, huisarts, zwembad of de dagopvang. Met de spiksplinternieuwe bus kunt u met een dagtochtje mee. U wordt dan thuis opgehaald en aan het einde van de middag weer afgezet.
Ook is er een pedicure aanwezig en kunt u terecht voor een rijbewijskeuring.

Bij De Sociëteit voor ouderen kunt u iedere week op woensdagmorgen gezellig een kopje koffie of thee drinken vanaf 10.00 uur. Oók in de zomervakantie gaat de Sociëteit gewoon door! Soms is er een korte lezing of een speciale ‘Gouwe Ouwe’film. U gaat misschien een keer zingen, een presentatie van Toscane bekijken, afhankelijk van het weer en waar de groep zin in heeft. Na afloop kan er gezamenlijk geluncht worden, bij mooi weer ook lekker in de tuin. Vanaf woensdag 15 augustus kunt u voor de Sociëteit op Plein1 terecht.

Voor informatie over alle bovenstaande activiteiten kunt u bellen met 023-528 85 10.
Openingstijden WIJ Heemstede Plein1: maandag t/m donderdag 9.00-17.00 uur en vrijdag 9.00-13.00 uur. Tel: 023-528 85 10, e-mail: dienstverlening@wijheemstede.nl (ook voor de Sociëteit en bustochtjes).

Ook de locatie Res Novaplein van WIJ Heemstede, waar het maatschappelijk werk zit, gaat vanaf eind juli verhuizen naar Plein1. Voor het maatschappelijk werk blijven de openingstijden en contact informatie hetzelfde. Deze vindt u op de home pagina van deze website.

Busexcursie
Modeltuinen Appeltern en rondvaart de Gouden Ham
Woensdag 29 augustus – aanmelden voor 7 augustus.

De Tuinen van Appeltern is de benaming van een Nederlands complex van modeltuinen dat zich sinds 1988 bevindt in de Gelderse plaats Appeltern, nabij Nijmegen in het Land van Maas en Waal. Het complex bestaat uit 200 voorbeeldtuinen die deels zijn ontworpen door initiatienemer en hovenier Ben van Ooijen en deels door tuinontwerpers, schrijvers van tuinboeken en tuinarchitecten. Het park biedt u een gezellig dagje uit. De dag start met koffie met gebak. U kunt hierna op eigen gelegenheid de modeltuinen bezoeken.
Om 12.30 uur kunt u aanschuiven voor de lunch. Na afloop gaat de groep met de bus naar de rondvaartboot om te gaan genieten van een mooie tocht door een prachtig
natuurgebied!
Rondvaart Gouden Ham
Een rondvaart van bijna 2 uur langs mooie natuur en over de Maas in recreatiegebied
De Gouden Ham. We passeren pittoreske plaatsjes als Maasbommel, Megen en
Appeltern. Onderweg geeft de kapitein uitleg over de bezienswaardigheden.
Wijngaard De Kleine Heerlijkheid
We besluiten de dag met een bezoek aan Wijngaard de Kleine Heerlijkheid waar u
hartelijk zal worden ontvangen voor een rondleiding. De Wijngaard bevindt zich op een unieke locatie. De eigenaars zullen u met veel plezier alles vertellen over wijnbouw in Nederland. Na de rondleiding drinkt u een glas wijn of druivensap afkomstig uit de Wijngaard en kunt u genieten van een rundvleessalade.
Voor de busexcursie gaat u verzamelen om 8.00 uur bij WIJ Heemstede de Luifel, Herenweg 96, Heemstede.
De kosten zijn: € 73,25, inclusief busreis, koffie met appelgebak, entree Modeltuinen, lunch, rondvaart en rondleiding wijngaard.
Inschrijven kan tot 7 augustus 2018 d.m.v. betalen bij de receptie van WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede. U ontvangt een bewijs van inschrijving. Voor al de excursies geldt dat u goed ter been moet zijn.


Themamaaltijd
Nazomer Menu
Maandag 3 september
De eerste Themamaaltijd van het seizoen!

De koks in Eethuis de Luifel bereiden weer vanaf 27 augustus van maandag t/m donderdag een lekkere, gezonde en betaalbare maaltijd. Twee keer per maand is er een Themamaaltijd.
Op maandag 3 september is dat een Nazomer menu. Als voorgerecht krijgt u een pasteitje champignonragout, daarna gebakken aardappels, witlof met ham en kaas uit
de oven, Cordon Bleu en gemengde salade en toe een lekkere sorbet.
De prijs van themadiner is € 10,25.
Reserveren hiervoor kan tot uiterlijk 10.00 uur op de dag zelf. Belt u hiervoor tel. 548 38 28 van maandag t/m donderdag tussen 9-16 uur en op vrijdag tussen 9-13 uur. Eethuis de Luifel is bij WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede. U kunt aan tafel tussen 17.15-18.00 uur. De tafel staat gedekt voor het aantal personen waarvoor u reserveert.

Open Dag & Cursusmarkt bij WIJ Heemstede
Woensdag 12 september
15.00 – 20.30 uur

U denkt er over om een cursus te gaan volgen… maar welke?
Op woensdag 12 september is er een Open Dag & Cursusmarkt bij WIJ Heemstede in de Luifel.
U vindt er kraampjes met veel informatie over alle activiteiten en diensten van WIJ Heemstede en ook over de cursussen die starten vanaf september.
De docenten van cursussen zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Ook zijn er materialen om te bekijken en een kleine expositie van de resultaten van verschillende cursussen. Er zijn korte workshops om een indruk te krijgen van wat een cursus eigenlijk inhoudt. Medewerkers van WIJ Heemstede, de welzijnsorganisatie van Heemstede, die ook maatschappelijk werk, vrijwilligerspunt en vluchtelingenplatform omvat, zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden of om samen te kijken wat WIJ Heemstede voor u kan betekenen.
De nieuwe brochure van september wordt gepresenteerd. Natuurlijk kunt u onze brochures mee nemen om alles thuis nog eens rustig na te lezen.
U kunt uzelf ook direct opgeven voor een cursus.
De Open Dag & Cursusmarkt is van 15.00 – 20.30 uur, kinderen zijn van harte welkom. De bar is open voor een drankje of koffie en thee.
Er wordt nog gewerkt aan plannen voor een maaltijd, houdt u de krantjes in de gaten!
U bent van harte welkom op woensdag 12 september bij WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede. Zet de datum vast in uw agenda!

 

……………………………………………………………………….
hier vindt u het zomerprogramma voor juni en juli 2018.

Alle activiteiten en cursussen vindt u in het linker menu onder ‘activiteiten en cursussen’ of klik hier.

……………………………………………………………………….

Onze nieuwe cursusbrochure is huis-aan-huis bezorgd in Heemstede tussen 27 juni en 2 juli.
Als u deze niet heeft ontvangen – misschien heeft u een NEE-NEE sticker op uw brievenbus – kunt u hem even ophalen bij een van onze locaties.

In deze brochure vindt u alle nieuwe cursussen en activiteiten vanaf juli t/m december 2018.

De volgende brochure, met het programma van films, lezingen, workshops, boekbesprekingen, de Sociëteit voor ouderen, Koffie met Kunst, ontmoetingsavonden van het Trefpunt dementie, programma van de week van ontmoeting in oktober, maar ook de dienstverlening van WIJ Heemstede voor senioren, komt uit op woensdag 5 september.