Menu

Agenda

Agenda tot en met 29 maart

Expositie cursisten creatieve cursussen Beeldende Vorming
bij WIJ Heemstede in de Molenwerf
Van dinsdag 5 maart t/m dinsdag 26 maart

Ieder jaar organiseert WIJ Heemstede een expositie van werk van de cursisten van de cursussen Beeldende Vorming.
De derde expositie, door de cursisten van Marianne Vrijdaghs, is van dinsdag 5 t/m dinsdag 26 maart in de locatie aan de Molenwerfslaan. Om de drie weken zal er een nieuwe tentoonstelling te zien zijn van de verschillende groepen die daar hun leslocatie hebben.
Het nieuwe werk van de cursisten van de Cursussen Portret- beginners & gevorderden, is ook dit jaar te zien in de Molenwerf. De portretten zijn geschilderd in acryl- en olieverf. Docente Marianne Vrijdaghs geeft al zo’n 25 jaar les in Portret tekenen en schilderen.
De stijl is individueel, van een losse open toets met acryl, tot prachtige en minutieuze geschilderde olieverf portretten. Er wordt gewerkt naar levend model of naar aanleiding van foto’s. Dit kunnen ook afbeeldingen zijn van bestaande schilderijen, maar dan met een eigen invulling daarvan.
Bij de gevorderde cursisten, zitten ook de al verder gevorderden. Dat is goed te zien in het prachtige werk dat u kan komen bekijken in activiteitencentrum de Molenwerf, Molenwerfslaan 11 in Heemstede!
De Molenwerf is vrij toegankelijk op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00- 16.00 uur. De expositie is gratis te bezoeken.

Themamaaltijd
Lente menu
Maandag 18 maart

Van maandag t/m donderdag bereidt de kok van WIJ Heemstede een heerlijke maaltijd. Iedere maand zijn er ook twee Themamaaltijden. Op maandag 18 maart is dat een Lente menu: vooraf Pasteitje kipragoût, hoofdgerecht rollade met champignonssaus, sperzieboontjes in spek gerold, gebakken krieltjes, groene salade en toe bavarois. Eet smakelijk!
Voor de maaltijden kunt u aan tafel tussen 17.15 en 18.00 uur. De tafel staat gedekt voor het aantal personen waarvoor u reserveert. De themamaaltijd is bij WIJ Heemstede in de Luifel, aan de Herenweg 96, Heemstede en kost € 10,55. Reserveren hiervoor kan tot uiterlijk 10.00 uur op de dag zelf, belt u hiervoor: 023- 548 38 28.

Open Inloop Seniorweb
Met themapresentatie Digitaal nalaten
Door Piet-Hein Buur
Dinsdag 19 maart

Eén keer per maand is er in de Luifel een Open Inloop van Seniorweb van 10.00-12.00 uur. Hier kunt u terecht met al uw vragen over uw smartphone of tablet. U kunt dan ook uw eigen apparaat meenemen. De Open Inloop start met een presentatie met een thema, op dinsdag 19 maart is dat: Digitaal nalaten door Piet-Hein Buur. Als iemand is overleden is het voor nabestaanden vaak moeilijk om toegang te krijgen tot diens computergegevens, daarom is het verstandig dit alvast goed te regelen. Deze presentatie duurt ongeveer een half uur. Opgeven kan hier of belt u: 023- 548 38 28.

Knutselclub (5-10 jaar)
Hart met stof er omheen
Woensdag 20 maart

Hartjes, harten, een groot hart… altijd leuk om te maken of cadeau te geven… Op woensdag 20 maart maken de kinderen er eentje met mooie gekleurde stof er omheen.
De knutselclub is er voor jongens en meisjes van 5 t/m 10 jaar. Iedere woensdag kunnen kinderen superleuke en originele kunstwerken maken van klei, papier, hout en stof, die vaak te maken hebben met de jaargetijden of de feestdagen.
De knutselclub is van 13.30 tot 15.00 uur bij WIJ in de Molenwerf, Molenwerfslaan 11, Heemstede. Kosten: € 5,- per keer of een kaart voor 5x kost € 22,50.
Graag de kinderen per keer aanmelden via tel.: 548 38 28.
Op woensdag 27 maart gaan de kinderen een rugzakje sjabloneren.

Romantische dramafilm & Lunch
Donderdag 21 maart

Iedere maand is er op de donderdagochtend 1x een film met daarna een lekkere lunch aansluitend in de foyer van de Luifel.
De film van maart is een romantische dramafilm. Voor meer informatie over de titel en de inhoud van deze film kunt u bellen met: 023-548 38 28.
De film&lunch is bij WIJ Heemstede in de grote zaal van de Luifel, Herenweg 96, Heemstede op donderdag 21 maart van 10.30 tot ongeveer 13.30 uur. De entree is € 13,50 inclusief lunch. Reserveren kan hier of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.
Wist u dat u de WIJ Nova Nieuwsbrief gratis iedere maand in uw mail kunt ontvangen? Hierin staan de titels en omschrijvingen wel vermeld en weet u als eerste welke films er in de Luifel draaien. U kunt zich hiervoor opgeven via tel.: 023-548 38 28 of mailt u naar info@wijheemstede.nl.

Lezing
Vlaamse expressionisten
door Michiel Kersten
Donderdag 21 maart om 20.00 uur

In Museum Kranenburg in Bergen is tot 10 juni een internationale tentoonstelling te zien van de Vlaamse expressionisten. Met 60 topwerken, vooral van de drie voormannen van deze stroming: Gustave de Smet, Constant Permeke en Frits van de Berghe. Als iets dit expressionisme kenmerkt zijn het de plompe figuren van ploeterende boeren geschilderd – net als de Bergense School – in Vlaams-bruine tonen. Een ode aan de verbondenheid van mens en natuur. Michiel Kersten verteld in deze lezing alles over de Belgische impressionisten en expressionisten.
De lezing is bij WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede op donderdag 21 maart om 20.00 uur. De entree is € 12,50. Reserveren kan hier of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

Peuter & KLeuterpret (2,5 t/m 6 jaar)
Zondag 24 maart met thema: De mooiste vis van de zee

Er is  van alles  voor kinderen van 2 ½ t/m 6 jaar  te beleven.
Regenboog is de mooiste via van de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daarom heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij één van zijn mooiste schubben weggeeft – en later nog meer – vinden ze hem aardig en merkt hij dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan om de mooiste te zijn! Na dit prachtige verhaal eten we een pannenkoek en
maken zelf een mooie vis. Kom gezellig langs en neem je vader, moeder, opa en oma mee. Entree: € 6,- per kind. Ouders/begeleiders zijn gratis. De tijd is van 11.00-12.30 uur. De peuter & kleuterpret is deze keer in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede.
Graag van tevoren opgeven, dat kan via de mail: plexat@wijheemstede.nl of telefonisch van ma t/m do tussen 9 en 16 uur en op vrijdag van 9 tot 13 uur, tel.: 548 38 28. Wilt u zoveel mogelijk gepast, contant geld meenemen? Op zondag is er geen mogelijkheid om te pinnen. Hartelijk dank!

Workshop Intuïtief Schilderen
Ontluikende lente, groei en kleur
Door Susanna Marijs
Maandag 25 maart

We gaan bovenstaand thema onderzoeken d.m.v. bewegen en vrij schilderen. In het bewegen je energiestroom op gang brengen en uiten in je schilderij. Vanuit je hoofd naar je lichaam, naar je hart en in de beleving komen is het doel.
Werkvormen zijn inleidende dans, bewegen met muziek en eenvoudige yoga en ademoefeningen, visualisatie en stilte oefeningen. Daarna schilderen vanuit de ontstane spontaniteit en experimenteren met verschillende materialen om zo de intuïtie op gang te brengen. Ervaring met kunstzinnig werk is niet nodig. Daarnaast zijn deze workshops ook geschikt als je wel ervaring hiermee hebt. Kosten: € 20,- incl. materiaal.
Susanna Marijs is yogadocent en docent intuïtief schilderen vanuit beweging. Voor meer informatie: www.intuitief-schilderen.nl.
Opgeven kan hier of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

Trefpunt-lezing
De bijzondere flora van Cuba, o.a. de botanische tuin
door Art Vogel
Dinsdag 26 maart

U gaat mee op reis met Art Vogel naar Cuba. Met hem brengt u een bezoek aan de oude stad Havana met ook een kijkje in de enorme botanische tuin aldaar.
Op 1,5 uur vliegafstand ligt op de punt van het uitgestrekte eiland, dat in lengte meer dan 1200 km lang is, het Alexander von Humboldt National park.
Daarvan ziet u prachtige beelden. We maken tijdens deze reis uitgebreid vanuit onze stoel kennis met het land en de mensen en het opkomende nationaal-socialisme.
Iedere maand zijn er culturele Trefpunt-lezingen en/of presentaties op dinsdagmiddag om 13.30 uur in de Luifel. De entree is € 5,-. Deze populaire middagen zijn wel vaak snel vol. Wij adviseren u om te reserveren als u verzekerd wilt zijn van een plekje. Reserveren kan hier of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

Knutselclub (5-10 jaar)
Rugzakje sjabloneren
Woensdag 27 maart

De kinderen maken een bijzonder rugzakje door er patronen op te ‘stempelen’ met behulp van een sjabloon en verf. Je kunt ook je naam er op stempelen. Welke kleuren vind jij het mooist?
De knutselclub is er voor jongens en meisjes van 5 t/m 10 jaar. Iedere woensdag kunnen kinderen superleuke en originele kunstwerken maken van klei, papier, hout en stof, die vaak te maken hebben met de jaargetijden of de feestdagen.
De knutselclub is van 13.30 tot 15.00 uur bij WIJ in de Molenwerf, Molenwerfslaan 11, Heemstede. Kosten: € 5,- per keer of een kaart voor 5x kost € 22,50.
Graag de kinderen per keer aanmelden via tel.: 548 38 28.
Op woensdag 3 april gaan de kinderen een paaskuiken maken van een kegeltje.

Biografische dramafilm (2018)
Woensdag 27 maart

Iedere woensdag draaien er bij WIJ Heemstede in de grote zaal van de Luifel films, nieuw uitgekomen of ‘gouwe ouwe’, in het genre filmhuisfilms, drama, komedie en meestal met een actueel thema. Op woensdag 27 maart is dit een biografische dramafilm. De filmduur is: 105 min.
Voor meer informatie over de titel en de inhoud van deze film kunt u bellen met: 023-548 38 28. Reserveren kan hier of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.
Wist u dat u zich gratis kunt abonneren op de WIJ Nova e-mail-nieuwsbrief, met daarin de titels en omschrijvingen van de films die in de Luifel draaien? Dan bent u als eerste op de hoogte van het filmprogramma voor de komende maand. Opgeven kan via info@wijheemstede.nl.

Creatieve middag in de Molenwerf
Met Gaby Godijk i.s.m. Ontmoetingscentrum Heemstroom
Donderdag 28 maart

Onder begeleiding van Gaby wordt er steeds een andere creatieve activiteit aangeboden op deze middagen van 14.00-15.30 uur waarmee u met elkaar bezig kunt zijn. Heeft u nog bruikbare spullen als knutselmateriaal over? Dan zijn Gaby en de andere deelnemers daar heel blij mee! De creatieve middag wordt georganiseerd door WIJ Heemstede en Ontmoetingscentrum Heemstroom in de Molenwerf, Molenwerfslaan 11, Heemstede.

Workshop
Zing de lente tegemoet
Met Henriëtte Middelkoop
Vrijdag 29 maart

De lente komt eraan, alles buiten begint weer te groeien en te bloeien. De vogels fluiten weer volop en alle knoppen barsten open. In deze workshop is “je stem laten bloeien”, het thema. Zingen is zoveel meer dan alleen de juiste noten zingen. Met je stem, zingend geef je expressie en laat je je horen. De reikwijdte van de stem is ongelofelijk en een weerspiegeling van iemands persoonlijkheid en diepste wezen.
Je stem is het meest persoonlijke expressie middel dat we hebben. In deze workshop gaan we ‘Vrijuit zingen’: dat gaat over voelen dat je lichaam de klankkast is
voor je stem en iedereen, ongeacht of je (denkt dat je) kan zingen. Heb je nog nooit gezongen, durf je niet te zingen, wil je wel zingen maar vrijer en speelser, kom kennismaken met deze manier van zingen. Je laten horen, is de rode draad in Henriëttes werk en leven. Zij is altijd weer geboeid en ontroerd door de kracht die er van stem en lichaam uitgaat. Zij begeleidt mensen om zich vrijuit te laten horen.
De workshop is bij WIJ Heemstede in de Luifel Herenweg 96, Heemstede op vrijdag 29 maart van 10.00 – 12.00 uur. De kosten om mee te doen zijn € 8,-. Reserveren kan hier of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

 

……………………………………………………………………….
hier vindt u de WIJ Nova Nieuwsbrief met het programma voor maart 2019.

Alle activiteiten en cursussen vindt u in het linker menu onder ‘activiteiten en cursussen’ of klik hier.

……………………………………………………………………….