Menu

Agenda

Agenda tot en met 4 juni

Kinderdisco Tropisch
Vrijdag 17 mei

Alweer de laatste kinderdisco van dit seizoen! Een dj zorgt met zijn muziek dat alle kinderen lekker kunnen dansen en springen. Meestal doen we ook een danswedstrijdje of gaan we limbo-dansen. Je mag verkleed komen in het thema Tropisch, maar het hoeft natuurlijk niet.
Bij binnenkomst worden de naam en het telefoonnummer van het kind genoteerd, zodat ouders hun kind zorgeloos kunnen achterlaten en eventueel intussen in de foyer van WIJ de Luifel een kopje koffie drinken. De disco is van 19.00-21.00 uur en kost 3 euro inclusief snoep en 2 limo. Opgeven is niet nodig.

Peuter & Kleuterpret
Het Molletje
Zondag 19 mei

Wie heeft er op mijn hoofd gepoept? Vraag het molletje zich af? Tijdens het verhaal komen jullie hier achter. Is het de geit of toch de koe? Verder kijken we ook naar de mooie filmpjes van Het molletje en we eten een heerlijke pannenkoek. Komen jullie ook?
Voor de allerkleinsten organiseert Plexat 1x per maand op zondag van 11.00 – 12.30 uur Peuter & Kleuter Pret. Er is van alles te beleven voor kinderen van 2 ½ t/m 6 jaar met iedere keer een ander thema. Kom gezellig langs en neem je vader, moeder, opa of oma mee. Entree: € 6,- per kind. Neemt u a.u.b. gepast geld mee? Er is op zondag geen mogelijkheid om te pinnen. Ouders/begeleiders zijn gratis. Opgeven kan hier of belt u: 023-548 38 28 van ma t/m do tussen 9 en 16 uur en op vrijdag tussen 9 en 13 uur.

Themamaaltijd
Hollands Menu
Maandag 20 mei

Van maandag t/m donderdag bereidt de kok van WIJ Heemstede een heerlijke maaltijd. Iedere maand zijn er ook twee Themamaaltijden. Op maandag 20 mei is dat een themamaaltijd met Hollands Menu:
Vooraf een pasteitje, daarna rollade met pepersaus, witlof met ham en kaas uit de oven, gebakken aardappelen, salade en toe roomijs met vruchten. Eet smakelijk!
Voor de maaltijden kunt u aan tafel tussen 17.15 en 18.00 uur. De tafel staat gedekt voor het aantal personen waarvoor u reserveert. De themamaaltijd is bij WIJ Heemstede in de Luifel, aan de Herenweg 96, Heemstede en kost € 10,55. Reserveren hiervoor kan tot uiterlijk 10.00 uur op de dag zelf, belt u hiervoor: 023- 548 38 28.

Open Inloop Seniorweb
Met themapresentatie Praten met apparaten
Door Ludo Korteman
Dinsdag 21 mei

Eén keer per maand is er in de Luifel een Open Inloop van Seniorweb van 10.00-12.00 uur. Hier kunt u terecht met al uw vragen over uw smartphone of tablet. U kunt dan ook uw eigen apparaat meenemen. De Open Inloop start met een presentatie met een thema, op dinsdag 21 mei vertelt Ludo Korteman over programmaatjes waarmee u informatie kunt opzoeken op internet, apps starten, de wekker zetten en dergelijke, zoals Google Assistent (iPhone en smartphone) en Siri (iPhone). Dat gaat door middel van inspreken. Deze presentatie duurt ongeveer een half uur. De Open Inloop is gratis. Opgeven kan hier of belt u: 023- 548 38 28.

Trefpunt Lezing i.s.m. Heemsteedse Kunstkring
Van Den Eijnde herontdekt
dor Hillebrand de Lange en Remmert Pels
I.s.m. de Historische Vereniging Heemstede Bennebroek
Dinsdag 21 mei

In mei en juni wordt er in het ABC Architectuurcentrum een tentoonstelling georganiseerd over de beeldhouwer Hendrik van den Eijnde. Beelden van hem
staan in Heemstede o.a. bij de ingang van Plein 1, op de Bronsteebrug en langs de Van den Eijndekade. Op 21 mei nemen Hillebrand van Lange en Remmert Pels U mee op een virtuele tocht langs de beelden die van hem zijn overgebleven in Heemstede, Haarlem, Bloemendaal en Driehuis.
Iedere maand zijn er culturele Trefpunt-lezingen en/of presentaties op dinsdagmiddag om 13.30 uur in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede.
De entree is € 5,-. Deze populaire middagen zijn wel vaak snel vol. Wij adviseren u om te reserveren als u verzekerd wilt zijn van een plekje. Reserveren kan hier of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

Knutselclub (5-10 jaar)
Marionetpop maken
Woensdag 22 mei

Een marionet is een pop die aan touwtjes kan ‘dansen’ of ‘lopen’, als jij beweegt met je vingers aan die touwtjes! Dat is nog best moeilijk, maar met de marionet die de kinderen op woensdag 22 mei bij de Knutselclub gaan maken, kunnen ze thuis natuurlijk oefenen.
De Knutselclub is er voor jongens en meisjes van 5 t/m 10 jaar. Iedere woensdag kunnen kinderen superleuke en originele kunstwerken maken van klei, papier, hout en stof, die vaak te maken hebben met de jaargetijden of de feestdagen.
De Knutselclub is van 13.30 tot 15.00 uur bij WIJ in de Molenwerf, Molenwerfslaan 11, Heemstede. Kosten: € 5,- per keer of een kaart voor 5x kost € 22,50.
Graag de kinderen per keer aanmelden via tel.: 548 38 28.

Straatspeelavond woensdag 22 mei: op het pleintje bij de Evenaar

In de maanden mei, juni en juli, organiseert WIJ Heemstede/Plexat Jeugdwerk in veel Heemsteedse wijken de straatspeelavonden. De straten worden afgesloten, zodat je veilig op straat mag spelen! Er komt een busje helemaal volgeladen met allerlei spellen en buitenspeelmateriaal en je mag álles gebruiken. Of je nu 4 bent of 84+ er is altijd wel iets leuks te doen. En het is helemaal gratis en gewoon in jouw eigen wijk of dichtbij je eigen huis.

Het programma:
Woensdag 22 mei van 1830-20.30 uur op het pleintje bij de Evenaar
Woensdag 29 mei van 18.30-20.30 uur aan het Haringvlietplantsoen
Woensdag 5 juni van 18.30-20.30 uur aan het Sweelinckplein
Woensdag 12 juni van 18.30-20.30 uur aan de Anna Blamanlaan
Woensdag 19 juni van 18.90-20.30 uur in de Zeelandlaan
Woensdag 26 juni van 18.30 tot ongeveer 21.00 uur aan het Rhododendronplein, inclusief optreden van Harmonie St. Michaël
Woensdag 3 juli van 18.30-20.30 uur aan het Jozef Israëlsplein
Woensdag 10 juli van 18.30-20.30 uur aan het Wilhelminaplein
Woensdag 17 juli van 19.00-20.00 uur bij de Hartekamp
De hele buurt kan meedoen. (Zorgt u wel zelf voor begeleiding voor uw kleine kinderen?) Op deze avonden worden de betreffende straten vanaf 17.00 uur afgesloten voor verkeer. Omwonenden krijgen hierover vooraf bericht.

Film&Lunch
Romantische dramafilm
Donderdag 23 mei

Iedere maand is er op de donderdagochtend een film met daarna een lekkere lunch aansluitend in de foyer van de Luifel.
De film van mei is een al wat oudere, maar daarom zeker niet minderen mooie romantische dramafilm uit 2014. Voor meer informatie over de titel en de inhoud van deze film kunt u bellen met: 023-548 38 28.
De film&lunch is bij WIJ Heemstede in de grote zaal van de Luifel, Herenweg 96, Heemstede op donderdag 23 mei van 10.30 tot ongeveer 13.30 uur. De entree is € 13,50 inclusief lunch. Reserveren kan hier of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.
Wist u dat u de WIJ Nova Nieuwsbrief gratis iedere maand in uw mail kunt ontvangen? Hierin staan de titels en omschrijvingen wel vermeld en weet u als eerste welke films er in de Luifel draaien. U kunt zich hiervoor opgeven via tel.: 023-548 38 28 of mailt u naar info@wijheemstede.nl.

Creatieve middag in de Molenwerf
Met Gaby Godijk i.s.m. Ontmoetingscentrum Heemstroom
Donderdag 23 mei

Onder begeleiding van Gaby wordt er steeds een andere creatieve activiteit aangeboden op deze middagen van 14.00-15.30 uur waarmee u met elkaar gezellig en creatief bezig kunt zijn. Heeft u nog bruikbare spullen als knutselmateriaal over? Dan zijn Gaby en de andere deelnemers daar heel blij mee! Graag even van tevoren bellen met de Molenwerf voor overleg welke materialen en wanneer deze gebracht kunnen worden. Tel: 023-548 38 31.
De creatieve middag wordt georganiseerd door WIJ Heemstede en Ontmoetingscentrum Heemstroom in de Molenwerf, Molenwerfslaan 11, Heemstede.

Lezing Vitaliteit
door Roeland Krijnen
Donderdag 23 mei

Vitaliteit en Balans: de waardevolle visie van de Chinese geneeskunde, waarin de mens en de wereld als talloze op elkaar inwerkende patronen worden gezien, waar zingeving en waardering ook een belangrijk onderdeel van zijn. Zoals bijvoorbeeld het hebben van werk niet alleen financieel van belang is, maar ook direct verbonden met (zelf)waardering en zingeving. Zo ook de rol die je speelt binnen het gezin. Ook na het werkleven of als de kinderen de deur uit zijn is het kunnen leveren van een bijdrage aan de maatschappij of de omgeving belangrijk. Kortom: een lichamelijke en mentaal-emotionele balans geeft een gevoel van nuttig kunnen zijn en levert een bijdrage aan een vitaler leven. Wat nu als dat weg valt? Wat als kopzorgen tot lichamelijke klachten leiden? Chinese geneeskunde is dan een goede raadgever omdat hierin zowel het lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele aan bod komt. Roeland, acupuncturist/fysiotherapeut, geeft uitleg en advies over hoe dit alles werkt: goede info waarmee je uit de voeten kunt. Na de lezing is er alle ruimte om specifieke vragen te beantwoorden. De lezing is op donderdag 23 mei bij WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede om 20.00 uur en de kosten zijn: € 8,-. Reserveren kan hier of telefonisch van ma t/m do tussen 9-16 uur en op vrij tussen 9-13 uur: tel.: 548 38 28.

Busexcursie
Hockney-Van Gogh Tentoonstelling in Amsterdam
i.s.m. de Heemsteedse Kunstkring

Excursie op zondag 26 mei – er is nog plaats, meldt u snel aan!

Om 09.00 uur vertrekt u bij de Luifel. De Hockney-Van Gogh tentoonstelling is een niet te missen visueel spektakel. Nooit eerder werden de raakvlakken tussen David Hockney en Vincent van Gogh zo groots en kleurrijk in beeld gebracht. Hockney haalt veel inspiratie uit de natuur, hij gebruikt felle kleuren en experimenteert met perspectief. Ook Van Gogh hield zich hier mee bezig. Deze overeenkomsten zijn geen toeval. Vincent van Gogh was een grote bron van inspiratie voor David Hockney. We genieten met elkaar van een lekkere lunch in het sfeervolle restaurant van het Stedelijk museum. Na de lunch heeft u de gelegenheid om zelf rond te kijken in het museum, de museumwinkel te bezoeken of nog even een stukje Amsterdam te verkennen. De bus vertrekt rond 15.30 uur terug naar Heemstede.
De prijs is met MJK € 54,-, zonder MJK betaalt u € 73,-, dit is incl. vervoer per bus van Heemstede naar Amsterdam, entreegeld, lunch en rondleiding. Aanmelden kan telefonisch via 023-548 38 28 of  hier of bij de receptie van de Luifel, Herenweg 96, Heemstede. U ontvangt een bewijs van betaling.
Voor de excursies moet u wel goed ter been zijn.

Busexcursie
’s-Hertogenbosch: Sint Jan Kathedraal, stadswandeling en vaartocht Binne-Dieze
Excursie op dinsdag 4 juni – er is nog plaats, meldt u snel aan!

Om 09.00 uur vertrekt u bij de Luifel. In ‘s-Hertogenbosch ontmoeten oud en nieuw elkaar. Het is een prachtige vestingstad boordevol monumenten, maar het is ook de stad van eigentijdse kunst en hightech bedrijven. De stad van Middeleeuwse panden boven de Binnendieze en van eigentijdse gebouwen in de nieuwbouwwijken. Uw bezoek aan de kerk is een van de hoogtepunten van ‘s-Hertogenbosch. U vaart onder de stad over de Binnen-Dieze. Kosten: € 89,50 incl. busvervoer met luxe touringcar, koffie met Bossche bol, rondleiding Sint-Jan, lunchbuffet, stadswandeling met gids, rondvaart, apéritief en 3-gangen diner (consumpties tijdens het diner zijn voor eigen rekening).
Aanmelden kan telefonisch via 023-548 38 28 of hier of bij de receptie van de Luifel, Herenweg 96, Heemstede. U ontvangt een bewijs van betaling.
Voor de excursies moet u wel goed ter been zijn.

……………………………………………………………………….
hier vindt u de WIJ Nova Nieuwsbrief met het programma voor mei 2019.

Alle activiteiten en cursussen vindt u in het linker menu onder ‘activiteiten en cursussen’ of klik hier.

……………………………………………………………………….