Menu

Agenda

WIJ Heemstede is weer open.
Ook kunt u weer in het Eethuis komen eten.
We zijn zo blij dat we u weer live mogen ontmoeten.

Op de laatste persconferentie van zijn de regels bekend gemaakt waaraan we ons bij het organiseren van activiteiten moeten houden. Deze kunt u vinden onder de volgende link: klik hier.

Agenda juli en augustus

Zomerfilms in de Luifel

Film op donderdag 15 juli om 16.00 uur: misdaad drama (2018)

Film op woensdag 28 juli om 19.30 uur: komisch drama (2017)

Film op donderdag 5 augustus om 16.00 uur: biografisch drama (2017)

Film op woensdag 11 augustus om 19.30 uur: komisch drama (2015)

Film en lunch op donderdag 12 augustus om 10.30 uur: romantisch drama (2019)

Film op donderdag 19 augustus om 16.00 uur: romantisch drama (2016)

Film op woensdag 25 augustus om 19.30 uur: romantisch drama (2015)

Speciaal voor de zomermaanden draaien er in de grote zaal vaker films. Dit zijn vaak films met een thema of nieuw uitgekomen films. Wilt u meer informatie over de titel en/of de inhoud van de film? Belt u dan even met de receptie van de Luifel: 023- 548 38 28.
Opgeven voor de film is verplicht en kan 023-548 38 28 of info@wijheemstede.nl.
Er is een maximum aantal bezoekers voor de filmzaal en vanzelfsprekend wordt deze volgens de geldende coronaregels ingedeeld.

Dinsdag 20 juli om 13.30 uur
Trefpunt lezing Paula Modersohn-Becker door Michiel Kersten

Het korte leven van Paula Modersohn is gevuld met kunst. Zij leefde voor en door haar schilderijen. Haar schilderijen van kinderen, portretten en stilleven hebben een heel eigen stijl en zijn uit duizenden herkenbaar. Zij zijn vooral eerlijk en wars van iedere zweem van sentimentaliteit, maar geladen met gevoel en daarnaast vooral robuust, stevig en krachtig geschilderd. Het zijn werken die je bij de keel grijpen. Michiel Kersten vertelt over haar leven, het huwelijk met Otto Modersohn, de vele – lange – verblijven in Parijs, inspiratie op Cezanne en Gauguin, de kunstenaarskolonie Worpswede en haar vriendschap met Clara Westhoff, beeldhouwer en echtgenote van de schrijver-dichter Rainer Marie Rilke. Het is tragisch dat deze eigenzinnige en buitengewoon getalenteerde kunstenares op 31-jarige leeftijd heel kort na de geboorte van haar dochter overleed. Een verhaal over kunst en het gevecht dat een kunstenares rond 1900 moest aangaan om te kunnen schilderen. De lezing is bij WIJ Heemstede in de Luifel op dinsdag 20 juli van 13.30 – 15.30 uur. Aanmelden is verplicht kan via 023 – 548 38 28 of info@wijheemstede.nl.
Iedere maand zijn er culturele lezingen en/of presentaties op dinsdagmiddag in de Luifel.
Deze middagen in de Luifel zijn van 13.30 – 15.30 uur. De entree is € 5,-.
In verband met de Corona maatregelen is het verplicht om van tevoren te reserveren.
Dat kan hier of telefonisch. Helaas kunnen wij geen bezoekers toelaten die niet van tevoren gereserveerd hebben.

Maandag 26 juli
Vriendinnenclub met thema dankbaarheid

Maandag 30 augustus
Vriendinnenclub met thema veerkracht

Bij de Vriendinnenclub ontstaan hechte vriendschappen. Misschien vindt u het leuk om ook eens te komen? U bent van harte welkom in de Luifel op maandag 26 juli en op 30 augustus van 14.00 – 16.00 uur.
Tijdens de bijeenkomsten van de Vriendinnenclub is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de groepsgesprekken met Corrie. Op 26 juli staat het thema Dankbaarheid centraal en op 30 augustus gaat het over Veerkracht.

Als u al graag eerder met de deelnemers wilt kennismaken en nog niet op de e-mail lijst staat neemt u dan contact op met Corrie van Rijn op telefoonnummer 023 – 822 42 97 of via corrievanrijn@ziggo.nl of Ellen Swart bij WIJ Heemstede eswart@wijheemstede.nl of op 023 – 548 38 28.
LET OP: van tevoren opgeven is verplicht. Dat kan op bovenstaande telefoonnummers.

Tijd voor 2
Is de vriendinnenclub niet wat u zoekt of bent u niet zo mobiel dan vindt u het misschien prettiger om regelmatig een vaste persoon bij u thuis te ontvangen om samen te praten, koffie te drinken, een spelletje te doen, samen de krant te lezen of een wandeling te maken. Als dit u aanspreekt, meldt u zich dan aan voor Tijd voor 2 bij Corrie van Rijn op telefoonnummer 023 – 822 42 97 of corrievanrijn@ziggo.nl of Ellen Swart bij WIJ Heemstede: eswart@wijheemstede.nl of 023 – 548 38 28 en kijken wij of we een passende vrijwilliger aan u kunnen voorstellen.

 

Woensdag 11 augustus om 19.30 uur
Workshop Vrij zijn van angst (Free from fear)
Zomergespreksgroep

‘Ik kan het niet (aan)’ is één van onze grootste onbewuste overtuigingen.
En dat, terwijl we alle mogelijkheden in ons hebben. Nelson Mandela zei: ‘Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn. Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn’. Hoe kunnen we die oneindige mogelijkheden in ons aanwenden om het plezier in- en de kwaliteit van ons leven en welzijn te vergroten? In twee opeenvolgende avonden gaan we hierop in, binnen een ondersteunende en inspirerende gespreksgroep.
De avonden zijn ook los te volgen. Leidraad is twee hoofdstukken over angst uit ‘Innerlijke Bereidheid’, de autobiografie en grondbeginselen van Bewustwording & Verandering (€19,95 – ISBN 978-90-9029012-6).
Datum: woensdag 11 augustus 2021. Tijd: 19.30 – 21.30 uur.
Kosten: €20,-. Plaats: de Luifel. Opgeven is verplicht.
Aanmelden: kan hier. Informatie/begeleiding: Jan Oostenbrink, tel. 06 – 50 81 56 97.
Jan Oostenbrink (73 jr) is auteur/uitgever van ‘Innerlijke Bereidheid’ en begeleidt belangstellenden op het gebied van Bewustwording & Verandering door het geven van consulten en het aanbieden van o.m. cursussen, open avonden en lezingen. Sinds 1999 is hij verbonden aan WIJ Heemstede.

Donderdag 26 augustus
Stadswandeling Leiden en bezoek Hortus Botanicus met Michiel Kersten
Opgeven uiterlijk 16 augustus

Leiden blijft verrassen met zijn prachtige historische centrum. Wij dompelen ons onder in de Gouden Eeuw, de wereld van de jonge Rembrandt. Het was vooral de lakennijverheid (wol) en Zuid-Nederlandse immigranten die voor welvaart zorgden. Natuurlijk was er ook een keerzijde: velen waren aangewezen op de liefdadigheid. Via het Galgewater, Doelengracht en het Rapenburg met statige grachtenpanden gaan wij door het Academiegebouw naar de Hortus. Hier staat koffie en gebak voor ons klaar. Via de kloksteeg (Pieterskerk) en het Gerecht lopen wij naar de Nieuwe Rijn, waar we buiten op een dekschuit lunchen. ‘s Middags voert de wandeling naar De Burcht (oudste hart van de Sleutelstad). Via de Lange Mare loopt u naar de Oude Singel en kijken in De Lakenhal naar herinneringen aan de ooit zo bloeiende wolindustrie. Voor we terugreizen naar Heemstede, wordt op het terras van Stadscafé Van der Werff nog een aperitief gedronken.
Praktische informatie
09:25 uur Vertrek vanaf Heemstede-Aerdenhout
Stadswandeling o.l.v. Michiel Kersten
18.00 uur Terug in Heemstede
Kosten € 45,- incl. koffie/gebak, uitgebreide lunch en aperitief,
excl. treinreis, entree hortus en museum, met de Museumkaart gratis.
Opgeven
Uiterlijk 16 augustus
Stuurt u een mailtje naar info@wijheemstede.nl.
Wilt u meer informatie, bel Michiel Kersten 06 – 10 05 72 28


Het team
van WIJ Heemstede
wenst u veel plezier
bij de activiteiten
en een mooie zomer.


WIJ Heemstede is er om u te helpen, waar nodig. Maar ook vragen wij u om in uw eigen omgeving op te letten of iemand misschien uw hulp kan gebruiken. Een buurman die alleen is, een buurvrouw die slecht loopt, een buurjongen die nu zijn vrienden moet missen. Wij helpen u graag!