Menu
De Dienstverlening van WIJ Heemstede is weer opgestart. Met aanpassingen en volgens de regels van het RIVM mogen wij u weer ontvangen. En daar zijn we heel blij mee! Hieronder leest u wat wij weer voor u kunnen doen:
 • De vrijwilligers van de Formulierenbrigade en de Belastingvrijwilligers van WIJ Heemstede zijn al vanaf begin april weer aan het werk. Dit gebeurt natuurlijk conform de richtlijnen van het RIVM. Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren of uw aangifte over 2019? Belt u dan voor 12.00 uur op werkdagen om een telefonische afspraak te maken naar telefoon nummer: 023 – 528 85 10. Meer informatie over de Formulierenbrigade en Belastinghulp vindt u hier.
 • De receptie van de Luifel is open en iedere ochtend van 9.00 tot 13.00 uur telefonisch bereikbaar. De receptionistes beantwoorden uw vragen graag.
 • Maatschappelijk Werk en bereikbaarheid. Klantgesprekken tussen cliënten en maatschappelijk werk vinden plaats op afspraak. Hiervoor is, conform maatregelen, een vast lokaal in bij de Luifel ingericht. Deze gesprekken vinden vanwege de kleinere ruimten niet plaats op Plein 1. Om een afspraak te maken kunt u bellen naar 023 – 20 50 889 of mailen naar maatschappelijkwerk@wijheemstede.nl.
 • Vrijwilligers vervoer, dienstverlening vanuit Plein1. Vanaf 1 juli kunnen alleen medische ritten worden uitgevoerd door vrijwilligers die hiertoe bereid zijn. Denk hierbij aan bezoek ziekenhuis, huisarts, fysiotherapeut en pedicure. Bezoek aan de kapper valt hier niet onder. Aanvraag van medische ritten om vervoerd te worden naar bijvoorbeeld de huisarts voor onderzoek naar Corona gerelateerde klachten mogen niet worden uitgevoerd. Vanaf 15 juli kunnen alle ritten weer plaatsvinden, dus ook weer naar de kapper e.d.
 • 80-jarig huisbezoek, dienstverlening vanuit Plein1. Vindt alleen plaats bij wederzijds goedvinden van de vrijwilliger en de 80 jarige. Voorkeur gaat uit naar huisbezoek in de tuin.
 • De Klussenbank, dienstverlening vanuit Plein1. Hieronder valt ook de computerhulp. Alleen bij wederzijds goedvinden van de vrijwilliger en aanvrager. Heel belangrijk hierbij is het bewaken van de afstand.
 • Sociëteit deelnemers. Max. 4 personen per ochtend en een medewerker/vrijwilliger. Er worden geen activiteiten georganiseerd. Er is géén inloop mogelijk, deelnemers worden persoonlijk uitgenodigd. Inzet is op een kopje koffie en contact met elkaar. De Sociëteit is in Plein1.
 • Ko-bus deelnemers. Max. 4 personen en een medewerker/vrijwilliger. Er worden geen activiteiten georganiseerd. Inzet is op een kopje koffie en contact met elkaar. De Ko-bus deelnemers worden ontvangen in Plein1 en persoonlijk uitgenodigd.
 • Op Plein1 wordt in de ochtend de telefoon bemand door een kantoorvrijwilliger.
 • De Hulplijn Luisterend oor gaat met aangepaste tijden door. Als iemand behoefte heeft aan een luisterend oor, kan er op dinsdag en donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur gebeld worden met medewerkers van WIJ Heemstede op telefoonnummer 023 – 548 38 18.
 • Overige vragen kunt u mailen naar info@wijheemstede.nl, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
 • De Pauwehof De Pauwehof is op dit moment gesloten en er komt wegens de Coronamaatregelen ook geen regulier zomerprogramma. We hopen, indien mogelijk, dat we onze Pauwehof activiteiten weer kunnen opstarten met ingang van het komende seizoen. Dit alles volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM. Afgelopen week hebben alle bezoekers van de Pauwehof een vragenlijst gekregen om zo te inventariseren waar behoefte aan is als we onze activiteiten weer gaan opstarten. Voorlopig is het dus nog stil in de Pauwehof. Wel zijn we telefonisch bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.30 uur. Mailen kan natuurlijk ook pauwehof@wijheemstede.nl.
Hier leest u alle actuele informatie over bezoek aan onze locaties en de Corona maatregelen. Blijf goed op uzelf passen en we hopen u snel weer te ontmoeten in onze locaties. Met vriendelijke groet, Team, bestuur en directie WIJ Heemstede ------

Videobellen met de (klein)kinderen? Zo werkt dat!

Om ouderen te beschermen tegen besmetting met het coronavirus, sluiten verpleeghuizen de deuren voor bezoekers. Videobellen is een manier voor ouderen om toch in contact te blijven met familie en vrienden. Via deze link wordt uitgelegd hoe u dat kunt doen: https://www.nu.nl/tech-achtergrond/6039086/videobellen-met-de-kleinkinderen-zo-werkt-dat.html?redirect=1 Ook bij verkoudheidssymptomen wordt door minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) afgeraden om op bezoek te gaan bij ouderen. Maar door hen bijvoorbeeld een laptop, tablet of smartphone te geven kunnen ze naasten blijven zien en spreken, al is het dan via een scherm. Het is niet altijd even duidelijk hoe videobellen precies werkt. In dit artikel worden de meest gangbare videobeldiensten uitgelicht en wordt uitgelegd hoe je hiermee een gesprek start en beëindigt. Een oud toestel voldoet al Videobellen kan op veel manieren, bijvoorbeeld via de webcam van een computer, maar in dit artikel wordt gefocust op telefoons. Als er aan de voorkant een cameraatje op zit, is dat vaak al genoeg. Hebt u een oud(er) apparaat in de kast liggen dat niet meer wordt gebruikt? Dan kan dat bijvoorbeeld bij een ouder familielid worden afgeven om mee te videobellen. Vergeet u de lader niet! Maak het voor de ander zo gemakkelijk mogelijk, zeker als diegene niet zo technologisch onderlegd is. Zorg bijvoorbeeld dat de app om te beeldbellen al is geïnstalleerd. Regel daarnaast alvast dat (indien nodig) er een account is aangemaakt en dat er contacten zijn toegevoegd. Ook is een goed zichtbare plek van de app op het apparaat aan te raden, zodat het opstart-icoon van het programma zonder problemen kan worden gevonden. Zo kunt u toch contact houden met uw naasten.

Dienstverlening


Zelfstandige wonende ouderen in Heemstede worden geholpen bij hun persoonlijke financiële administratie. Samen met de vrijwilliger wordt maandelijks de financiële administratie bijgewerkt. LEES

Nieuws voor Senioren

Week van Ontmoeting van WIJ Heemstede van 1 t/m 8 oktober
Met de week van Ontmoeting doet WIJ Heemstede mee met de Landelijke Week tegen Eenzaamheid.… LEES
Vrijwilliger Tinie Verbeek neemt na 30 jaar afscheid van WIJ Heemstede
Veel vertrouwen in 30 jaar vrijwilligerswerk Afscheid bij WIJ Heemstede van vrijwilliger Tinie Verbeek Na… LEES
Landelijke preventie campagne 'Senioren en veiligheid'
In september loopt een landelijke campagne 'senioren en veiligheid' met als slogan 'maak het oplichters… LEES
WIJ Nova Nieuwsbrief september en oktober 2020
hier vindt u de WIJ Nova nieuwsbrief van september. En hier die van oktober. Ook… LEES
Opening Digitale Participatiemarkt op 16 september
Dit jaar bestaat de Participatiemarkt 5 jaar. De Participatiemarkt is vier keer live in Bibliotheek… LEES