Menu
We zijn weer open. Dienstverlening en activiteiten kunnen plaatsvinden met inachtneming van de Corona maatregelen. Hier leest u de actuele informatie.
  • Bereikbaarheid: We zijn wel telefonisch bereikbaar op 023 – 548 38 28 van 9.00-16.00 uur.
  • De Winterlijn: Ook is de telefonische Winter (hulp) lijn weer geactiveerd. Van maandag t/m donderdag kunt u bellen met medewerkers van WIJ Heemstede tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur en op vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur op het speciaal hiervoor geopende nummer: 023- 548 38 18. Gewoon voor een praatje, een vraag om hulp of wat u maar kwijt wilt.
  • Maaltijden bestellen: Eten in Eethuis de Luifel kan nog niet, maar u kunt nog steeds de maaltijden van het Eethuis bestellen om af te halen of, als u in Heemstede woont, thuis te laten bezorgen. Vanzelfsprekend kan dat met inachtneming van de Corona regels. Betalen kan met PIN. U kunt de driegangenmaaltijd van het wekelijkse menu bestellen, maar ook de daghap: dat is alleen het hoofdgerecht. De driegangenmaaltijd kost € 11,50 en de daghap € 7,60. Belt u hiervoor uiterlijk op de dag zelf met 023-548 38 28 (receptie) of met 06-22 45 93 50 (kok Ricardo). Gewoon een lekkere, vers gekookte dagelijkse maaltijd, die u thuis alleen nog maar hoeft op te warmen.
  • Hulp: WIJ Heemstede is er om u te helpen in deze moeilijke tijd! Als u hulp nodig heeft, laat u het dan alstublieft aan ons weten, dan kijken we samen wat we voor u kunnen doen.
  • Blijf goed op uzelf passen en we hopen u weer te ontmoeten in onze locaties. Met vriendelijke groet, Team, bestuur en directie WIJ Heemstede
  ------

Videobellen met de (klein)kinderen? Zo werkt dat!

Om ouderen te beschermen tegen besmetting met het coronavirus, sluiten verpleeghuizen de deuren voor bezoekers. Videobellen is een manier voor ouderen om toch in contact te blijven met familie en vrienden. Via deze link wordt uitgelegd hoe u dat kunt doen: https://www.nu.nl/tech-achtergrond/6039086/videobellen-met-de-kleinkinderen-zo-werkt-dat.html?redirect=1 Ook bij verkoudheidssymptomen wordt door minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) afgeraden om op bezoek te gaan bij ouderen. Maar door hen bijvoorbeeld een laptop, tablet of smartphone te geven kunnen ze naasten blijven zien en spreken, al is het dan via een scherm. Het is niet altijd even duidelijk hoe videobellen precies werkt. In dit artikel worden de meest gangbare videobeldiensten uitgelicht en wordt uitgelegd hoe je hiermee een gesprek start en beëindigt. Een oud toestel voldoet al Videobellen kan op veel manieren, bijvoorbeeld via de webcam van een computer, maar in dit artikel wordt gefocust op telefoons. Als er aan de voorkant een cameraatje op zit, is dat vaak al genoeg. Hebt u een oud(er) apparaat in de kast liggen dat niet meer wordt gebruikt? Dan kan dat bijvoorbeeld bij een ouder familielid worden afgeven om mee te videobellen. Vergeet u de lader niet! Maak het voor de ander zo gemakkelijk mogelijk, zeker als diegene niet zo technologisch onderlegd is. Zorg bijvoorbeeld dat de app om te beeldbellen al is geïnstalleerd. Regel daarnaast alvast dat (indien nodig) er een account is aangemaakt en dat er contacten zijn toegevoegd. Ook is een goed zichtbare plek van de app op het apparaat aan te raden, zodat het opstart-icoon van het programma zonder problemen kan worden gevonden. Zo kunt u toch contact houden met uw naasten.

Dienstverlening


Zelfstandige wonende ouderen in Heemstede worden geholpen bij hun persoonlijke financiële administratie. Samen met de vrijwilliger wordt maandelijks de financiële administratie bijgewerkt. LEES

Nieuws voor Senioren

WIJ Nova Nieuwsbrief december 2020
Hier vindt u de WIJ Nova Nieuwsbrief van december. De laatste van dit jaar en… LEES
Enquête: Wat kan WIJ Heemstede voor u doen in deze tijd? Laat het ons weten.
Wat kan WIJ Heemstede voor u doen? Het is een vreemde tijd, de wereld staat… LEES
Winterlijn, voor al uw vragen, hulp of een praatje
De telefonische hulplijn is weer geactiveerd. Van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot… LEES
WeHelpen Heemstede, voor al uw hulpvragen
WeHelpen Heemstede, voor al uw hulpvragen De kerntaak van WIJ Heemstede is mensen verbinden. Daarom… LEES
Bekijk hier het menu van deze week.
Bekijk hier het menu van deze week.  Kok Ricardo kookt een lekkere, gezonde maaltijd, die… LEES