Menu

Hier vindt u de WIJ Nova Nieuwsbrief van juni 2020.

Op dinsdag 2 juni is er een mooie weblezing door Emmelie de Mol van Otterloo over het leven in Pompeï van 14.00 - 14.50 uur. U kunt zich opgeven door te mailen naar info@artetcetera.nl. Deelname is gratis. U krijgt voorafgaande aan het college de link naar YouTube doorgestuurd. Software installeren is niet nodig.

Op donderdag 4 juni is de eerste van 4 lezingen over 150 jaar Matisse door Michiel Kersten zowel om 14.00 uur als om 19.30 uur. Deze lezingen worden voor maximaal 29 deelnemers gegeven in de Luifel, maar kunt u ook online volgen. Lees meer hierover en hoe u kunt opgeven in de nieuwsbrief hierboven.

UPDATE 29/5: aangepaste dienstverlening en activiteiten worden weer voorzichtig opgestart WIJ Heemstede gaat - aan de hand van een tijdlijn - weer een aantal diensten en activiteiten aangepast opstarten vanaf 2 juni. Hieronder vindt u de diensten en activiteiten die we u weer kunnen aanbieden:

WIJ Heemstede staat ook nog steeds voor u klaar voor hulp bij praktische vragen, een luisterend oor en maaltijdbezorging. De Formulierenbrigade, belastinghulp en Skateboard en sporthangout voor jeugd zijn opgestart in mei.
 • De Formulierenbrigade en Belastinghulp gaan in aangepaste vorm door. Voor informatie of een afspraak kan er tot 12.00 uur op werkdagen gebeld worden naar 023-5288510.
 • Tweewekelijkse Skateboard en sporthangout voor jeugd (8-18 jaar) Deze is vanaf 12 mei opgestart op dinsdag en donderdag van 15.00 – 17.00 uur voor jeugd van 8 t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar. Waarbij de oudste groep zich aan 1,5 meter afstand houdt. De SKATEBOARD & SPORT HANGOUT is bij het skatepleintje op Sportpark Groenendaal, met droog weer. Data: 26 en 28 mei, 2, 4, 9, 11, 16, 18, 23, 25, 30 juni en 2 juli. Geen skateboard? Geen probleem, wij hebben er genoeg. Geen zin in skaten? Geen probleem, trap of gooi een balletje? De auto zit vol met sport- en spelmateriaal. Er is geen toegang voor bezoekers van 19 jaar en ouder. 15:00/15:10 uur entree Sportparklaan rechts naast de sporthal. Op dit moment is aanmelden niet noodzakelijk.
 • Vanaf 19 mei wordt de telefoon in de receptie van de Luifel weer iedere ochtend van 9.00 tot 13.00 uur opgenomen. Vanaf 1 juni starten we met:
 • Klantgesprekken tussen cliënten en maatschappelijk werk weer mogelijk op afspraak. Hiervoor richten we, conform maatregelen, een vast lokaal in bij de Luifel. Deze gesprekken vinden vanwege de kleinere ruimten niet plaats op Plein 1. Om een afspraak te maken kunt u bellen naar 023 – 20 50 889 of mailen naar maatschappelijkwerk@wijheemstede.nl.
 • Het Eethuis. Max. 20 personen (exclusief medewerkers / vrijwilligers). Tot 1 juli dagelijks op weekdagen maaltijd afhalen of laten bezorgen, óók op feestdagen!
         Per 1 juli starten we met:
 • Vrijwillig vervoer, dienstverlening vanuit Plein 1. Echter alleen medische ritten worden uitgevoerd door vrijwilligers die hiertoe bereid zijn. Denk hierbij aan bezoek ziekenhuis, huisarts, fysiotherapeut en pedicure. Bezoek aan de kapper valt hier niet onder. Aanvraag van medische ritten om vervoerd te worden naar bijvoorbeeld de huisarts voor onderzoek naar Corona gerelateerde klachten mogen niet worden uitgevoerd.
 • 80-jarig huisbezoek, dienstverlening vanuit Plein 1. Alleen bij wederzijds goedvinden van vrijwilliger en de 80-jarige. Voorkeur voor huisbezoek in de tuin.
 • Klussenbank, dienstverlening vanuit Plein 1. Hieronder valt ook de computerhulp. Alleen bij wederzijds goedvinden van vrijwilliger en aanvrager. Heel belangrijk hierbij is het bewaken van de afstand. Groepen per 1 juli:
 • Sociëteit deelnemers. Max. 4 personen en een medewerker / vrijwilliger. Er worden geen activiteiten georganiseerd. Inzet op kopje koffie en contact met elkaar. De Sociëteit is in Plein1.
 • Ko- bus deelnemers. Max. 4 personen en een medewerker / vrijwilliger. Er worden geen activiteiten georganiseerd. Inzet op kopje koffie en contact met elkaar. De Ko-bus deelnemers worden ontvangen in Plein1.
 • Het Eethuis. Max. 30 personen (exclusief medewerkers / vrijwilligers). Tot 1 juli dagelijks op weekdagen maaltijd afhalen of laten bezorgen, óók op feestdagen!
 • Op Plein 1 wordt in de ochtend de telefoon nu opgenomen door onze sociaal werkers. Vanaf 1 juni zal de telefoon (in de ochtend) worden bemand door een kantoorvrijwilliger.
Per maandag 31 augustus willen we het seizoen 2020-2021 van start laten gaan indien dit mogelijk is. We beginnen dan aan een geheel nieuw seizoen. Cursussen van WIJ Heemstede seizoen 2019-2020 worden niet ingehaald in seizoen 2020-2021. Wat gaat niet door:
 • Helaas kunnen we de straatspeelavonden en de Buitenboel van dit jaar niet door laten gaan.
 • WIJ Heemstede zal geen zomerprogramma aanbieden voor ouderen deze zomer.
 • Ook het laten plaatsvinden van inhaallessen vindt niet plaats in de zomer.
De activiteiten ten tijde van Corona gaan nog wel – mogelijk met aangepaste tijden - door:
 • Hulplijn Luisterend oor Als iemand behoefte heeft aan een luisterend oor, kan er vanaf 2 juni op dinsdag en donderdag worden gebeld van 13.00 tot 15.00 uur met medewerkers van WIJ Heemstede op het telefoonnummer 023 – 548 38 18.
 • WeHelpen Praktische hulp voor iedereen Mensen die computer vaardig zijn en praktische hulp bij allerlei zaken aanbieden of vragen, kunnen zelf via het platform heemstede.wehelpen.nl hulp regelen. Op de website van WeHelpen is een aanbod aangemaakt voor boodschappen doen, honden uitlaten e.d. zodat de keuze hiervoor vereenvoudigd is. Wanneer iemand een account aanmaakt op deze website, kan hij of zij zelf zoeken naar een hulpaanbieder in de regio en daar op reageren, zonder zelf een hulpvraag te plaatsen. Dit wordt vaak gedaan door bijvoorbeeld familie die niet in Heemstede woont van iemand die wel hier hulp zoekt. De hulpvraag zal de komende weken waarschijnlijk wel toenemen. Blijft u daarom vooral uw hulpaanbod toevoegen! Mensen die een hulpaanbod plaatsen worden door WeHelpen nu actief benaderd, voor mensen met een hulpvraag, maar die zelf geen computer hebben. Mensen die geen toegang tot een computer hebben of minder vaardig zijn met een computer kunnen bellen met WeHelpen Heemstede op telefoonnummer 023 – 548 38 24 van maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 13.00 uur. U wordt dan actief bemiddeld. Via verschillende kanalen komen hulpaanvragen binnen, die José van Duin en Monica Snoeks van Vrijwilligerspunt/ Team WeHelpen Heemstede coördineren en met aanbieders in contact brengen. Er zijn al verschillende hulpvragers en aanbieders aan elkaar verbonden in de afgelopen weken.  Checkt u vooral ook zelf bij uw buren of daar hulp aangeboden en/of gevraagd wordt. Dat maakt de lijntjes nog korter.
 • De Eethuis de Luifel maaltijd-thuisbezorg service voor inwoners van Heemstede blijft ook nog doorgaan Wilt u liever gewoon nog thuis eten? Dan kunt u nog steeds gebruik maken van de maaltijd-thuisbezorg service van maandag t/m vrijdag van Eethuis de Luifel. Oók op feestdagen! Kok Ricardo kookt een lekkere, gezonde maaltijd, die dagelijks vers wordt bereid. Het weekmenu vindt u op de website. U kunt op de dag zelf vóór 13 uur bellen met 06-22 45 93 50. De maaltijd dient u thuis nog wel zelf op te warmen. De kosten voor een driegangenmaaltijd zijn € 11,50. Er komen géén bezorgkosten bij. U kunt de maaltijd ophalen bij de Luifel tussen 17.00 en 17.30 uur of deze kan bij u thuis worden bezorgd als u in Heemstede woont. U kunt contactloos met pin betalen, met inachtneming van de Corona maatregelen.
 • Overige vragen Overige vragen kunt u mailen naar info@wijheemstede.nl, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
 • Pauwehof De Pauwehof is op dit moment gesloten en er komt wegens de Coronamaatregelen ook geen regulier zomerprogramma. We hopen, indien mogelijk, dat we onze Pauwehof activiteiten weer kunnen opstarten met ingang van het komende seizoen. Dit alles volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM. Afgelopen week hebben alle bezoekers van de Pauwehof een vragenlijst gekregen om zo te inventariseren waar behoefte aan is als we onze activiteiten weer gaan opstarten. Voorlopig is het dus nog stil in de Pauwehof. Wel zijn we telefonisch bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.30 uur. Mailen kan natuurlijk ook pauwehof@wijheemstede.nl We hopen u snel weer in onze locaties van dienst te kunnen zijn.
Blijf goed op uzelf passen en we hopen u snel weer te kunnen ontvangen in onze locaties. Met vriendelijke groet, Team, bestuur en directie WIJ Heemstede -----------------------------------

Zoveel te doen bij WIJ Heemstede!

Wat is er mooier dan dingen doen waar u goed in bent of die u leuk vindt? Dit doet u natuurlijk het liefst samen met anderen die dezelfde interesse hebben. WIJ Heemstede biedt de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, laagdrempelig, bij activiteiten en cursussen. Er is altijd tijd voor een gesprekje, voor het delen van ervaringen of hobbies. Kom eens bij ons binnen!

Cursus Collectief Heemstede en verzelfstandigde cursussenWIJ Heemstede organiseert een deel van de cursussen zelf, deze vindt u als u in het menu links klikt op ‘activiteiten en cursussen’.


Er zijn ook cursussen die door de docenten zelfstandig worden georganiseerd. Dit zijn de cursussen die nu vallen onder het Cursus Collectief Heemstede.
Voor meer informatie over het Cursus Collectief Heemstede en de cursussen die verzelfstandigd zijn klikt u hier.

Nieuws voor Volwassenen

De Voorleesexpress heeft niet stil gezeten in deze tijd!
De VoorleesExpress in Coronatijd Bij de VoorleesExpress komen vrijwilligers thuis in gezinnen met kinderen van… LEES
UPDATE 29/5: WIJ Heemstede gaat vanaf 2 juni weer gedeeltelijk dienstverlening en activiteiten opstarten
UPDATE 29/5: WIJ Heemstede gaat - aan de hand van een tijdlijn - weer een… LEES
WIJ Nova Nieuwsbrief juni 2020
Hier vindt u de WIJ Nova Nieuwsbrief van juni 2020. Heel voorzichtig gaan wij weer… LEES
Bekijk hier het menu van deze week. Vanaf 2 juni weer gasten welkom in de Luifel!
Bekijk hier het menu van deze week. Vanaf 2 juni mogen er weer maximaal 20… LEES
Jeugd activiteiten weer voorzichtig opgestart: Skateboard & Sport Hangout voor jeugd t/m 2 juli
SKATEBOARD & SPORT HANGOUT t/m 2 juli Dinsdag 12 mei zijn we gestart we met… LEES

Cursus Collectief Heemstede en verzelfstandigde cursussen


WIJ Heemstede organiseert een deel van de cursussen zelf, deze vindt u als u in… LEES