Menu

Trefpunt-WIJ-lezingen

IJsland, land van gletsjers en vuur

door Diana de Wild

Dinsdag 31 juli

Eén van de mooiste landen ter wereld is IJsland. In deze lezing vertelt Diana de Wild over haar vele reizen naar dit bijzondere eiland. U bekijkt de beroemdste bezienswaardigheden: de kokend water spuitende Geysir, de vulkaan Hekla tijdens een uitbarsting en de prachtige waterval van de Gullfoss.
U gaat op bezoek op een schapenboerderij in het zuidoosten van IJsland om te zien hoe het leven er daar uitziet en Diana beschrijft wat je er als toerist voor over moet hebben om dit prachtige maar dure land te bezoeken, waarbij vastzitten in een sneeuwstorm en met -5 graden en overnachten in een tent gebruikelijke gebeurtenissen zijn.
De Trefpunt-WIJ Lezing is bij WIJ Heemstede in de Luifel, Herenweg 96, Heemstede op dinsdag 31 juli om 13.30 uur. Entree 5,-.
De Trefpunt-WIJ Lezingen zijn altijd populair, daarom adviseren wij u om een plaats te reserveren klikt u hier of u kunt bellen van ma t/m do tussen 9 en 16 uur en op vrij tussen 9 en 13 uur: tel. (023)548 38 28.

De eerste Trefpunt-WIJ lezing van het nieuwe seizoen:
De eerste Wereldoorlog en de literatuur door Flip Hammann op dinsdag 25 september
Aan het begin van de twintigste eeuw beschouwde een intellectuele elite een oorlog als een mogelijkheid om Europa te ‘genezen’ van het decadente en ontaarde ‘bel epoque’. In 1914 had men een ander beeld van oorlog.
De verbeelding van oorlog was die van de deugden van de strijd op het slagveld: eer, plicht, moed, zelfopoffering, sterven voor het vaderland. Zo werd de oorlog in de beeldende kunst en in de literatuur meestal ook voorgesteld. Het nieuwe type oorlog dat de Eerste Wereldoorlog was, veranderde dat beeld radicaal en daaraan hebben kunst en literatuur een grote bijdrage geleverd.
Al tijdens de oorlog en ook vlak erna verscheen een grote hoeveelheid gedichtenbundels, dagboeken en romans van militairen en burgers die de oorlog hadden meegemaakt. “You can’t get at the truth by history, you can only get it through novels”, beweerde de Engelse schrijver en veteraan Gerald Brennen.
Dat is de reden waarom Flip Hammann, op de kop af een eeuw na het sluiten van de wapenstilstand, in een lezing met afbeeldingen, geluid en film de Eerste Wereldoorlog wil beschouwen vanuit de literatuur.

Of kiest u hieronder de lezing van uw keuze te selecteren op ‘> TOON’ .

Doelgroep
Jeugd
Volwassenen
Senioren
Alle leeftijden 18+
Interesse
Beweging
Bridge
Computer
Creativiteit
Culinair
Educatief
Inzicht & bewustwording
Mens en maatschappij
Ontmoeting & ontspanning
Talen
Kunst & Cultuur
Week
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Groepering

Nieuws voor Volwassenen

WIJ Nova Nieuwsbrief augustus en september 2018
De Nieuwe WIJ Nova Nieuwsbrief is uit! hier kunt u de WIJ Nova nieuwsbrief van juni… LEES
Zomer openingstijden
Het is bijna zomervakantie voor de schoolkinderen... en aan de mooie zomer lijkt nog geen… LEES
Open Cursusdag op woensdag 12 september
Wilt u kennismaken met ons aanbod van cursussen en de docenten die deze cursussen geven?… LEES
De nieuwe cursusbrochure is uit!
Afgelopen week heeft u - als u geen NEE-NEE sticker op uw brievenbus heeft en… LEES
De Buitenboel zoekt nog vrijwilligers! (14-20 jaar)
De leukste kindervakantieweek is weer in de zomervakantie. Ben je er wel eens geweest? Maar… LEES