Welzijn op recept

U wilt wat ondernemen, maar u weet niet goed hoe of wat?
U wilt ontdekken waar u goed in bent of waar u plezier aan beleeft?
Na een moeilijke periode hebt u behoefte aan afleiding?

Kunt u één of meer van deze vragen met ‘ja’ beantwoorden? Dan kijken we samen naar de mogelijkheden: dát is Welzijn op recept.

Denk aan meer contact met de mensen om u heen, een leuke en/of sportieve activiteit doeb, een hobby of passie ontdekken of zélf iets betekenen voor een ander.

Onder de mensen komen, aan activiteiten deelnemen of een zinvolle tijdsbesteding hebben een positief effect op hoe u zich voelt. Samen zoeken we een activiteit waarbij u zich prettig voelt én dat ervoor zorgt dat uw gezondheid verbetert.

Aanmelden?

Welzijn op recept is voor iedereen vanaf 18 jaar.
Woont u in Heemstede en wilt u meer informatie over Welzijn op recept?
Of wilt u als arts of hulpverlener iemand aanmelden?

Kijk hier voor de digitale folder of neem contact op met Margriet Duivenvoorde, e-mail: mduivenvoorde@wijheemstede.nl of bel 06 – 43 78 81 33.

Het verhaal van Carlijn:

Carlijn de Vries* komt de laatste tijd regelmatig bij de huisarts met als klacht duizeligheid. Ze voelt zich niet meer veilig in het verkeer of in winkels en trekt zich hierdoor steeds meer terug in haar huis. Eenzaamheid en sombere gedachten worden groter. Alle resultaten van onderzoeken door de arts zijn goed. Gelukkig heeft haar huisarts goede contacten met sociaal werker Margriet Duivenvoorde van WIJ Heemstede en het recept wat hij uitschrijft is daarom geen pil of drankje, maar Welzijn op recept.
In het gesprek wat volgt met Margriet geeft Carlijn aan hoe haar dagelijks leven er uit ziet. Samen kijken ze naar waar ze blij van wordt en wat ze graag zou willen doen. Zijn dat meer sociale contacten? Creatief bezig zijn of juist fysiek? Carlijn vertelt enthousiast over haar hobby: zingen. Daar wordt de focus op gelegd. De sociaal werker gaat aan de slag met als resultaat dat Carlijn zich heeft aangemeld bij een koor. Bij het koor ontmoet ze een buurvrouw en nu lopen ze samen naar de oefenruimte. Soms gaan ze nog even koffie drinken op de Binnenweg of een boodschap doen. Haar klachten zijn verminderd en ze voelt zich steeds meer zeker buitenshuis. En het koor is blij met deze sopraan!

*Carlijn de Vries is niet haar echte naam.