Trefpunt Dementie

In Heemstede hebben diverse organisaties hun krachten gebundeld om mensen met dementie, hun naasten, mantelzorgers en andere belangstellenden te ondersteunen door het organiseren van bijeenkomsten.
Op deze bijeenkomsten kunnen, na een informatief gedeelte, de bezoekers vragen stellen en ideeën en ervaringen uitwisselen in een ongedwongen sfeer.

Elk Trefpunt Dementie (5 keer per jaar) heeft een eigen thema, en wordt gehouden op
Plein1 aan het Julianaplein 1 in Heemstede. De avonden starten altijd om 19.30 uur, vaak is er een gastspreker.

De eerstvolgende avond van het Trefpunt Dementie is op woensdagavond 21 september en het onderwerp is:
‘Wat te doen als je je zorgen maakt om een ander?’
Als vrijwilliger, buur, familielid, vriend, tijdens je werk, heb je soms het gevoel dat het niet goed gaat met iemand. Deze bijeenkomst helpt je om signalen van kwetsbare mensen in je omgeving beter op te pikken en je krijgt handvatten mee wat je kan doen als je deze signalen herkent.

Aanmelden voor het Trefpunt Dementie kan bij WIJ Heemstede op Plein 1, tel. 023 – 528 85 10.
U kunt natuurlijk ook langskomen bij het kantoor van WIJ Heemstede op Plein 1, Julianaplein 1, 2101 ZC Heemstede (op de 1e verdieping).

Wilt u graag komen maar kunt u uw partner niet alleen thuis laten dan kunt u contact opnemen met Tandem tel 023 – 891 06 10.

De Trefpunt bijeenkomsten zijn er voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Trefpunt Dementie is een samenwerking van diverse zorgorganisaties in Heemstede en Alzheimer Nederland.