Tips voor als u gaat verhuizen
De verhuiscoach in Heemstede
Verhuizen is een stressvolle gebeurtenis. Er moet veel geregeld worden.
Meestal is er hulp van familie of vrienden. Maar dat geldt niet voor iedereen. De verhuiscoach kan dan ondersteunen. In samenwerking met Pré Wonen en Elan Wonen biedt WIJ Heemstede de mogelijkheid om kosteloos de verhuiscoach in te schakelen.
Wat doet de verhuiscoach?
Tijdens het verhuistraject ondersteunt de verhuiscoach de klant. Denk hierbij aan:
het bezichtigen van woningen;
het regelen van een verhuizer;
het invullen van formulieren;
het regelen van correspondentie rondom de verhuizing (opzegging gas/water/licht, verhuisberichten sturen);
samen vloerbedekking, behang en dergelijke uitzoeken.
Maar ook na de verhuizing kijkt de verhuiscoach of er nog een actie nodig is.
De verhuiscoach helpt niet bij het inpakken of sjouwen van dozen.
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de hulp van een verhuiscoach?
Neemt u dan contact op met Muriel Liket, tel. 023 – 528 85 10 of mailen naar mliket@wijheemstede.nl.
Tips
We hebben wat tips voor u op een rij gezet, die u wellicht kunt gebruiken:
- Begin op tijd
- Maak een verhuischecklist.
Er komt zoveel op je af wanneer je gaat verhuizen dat het lastig is om overzicht te houden. Gebruik daarom vanaf dag 1 een checklist. Hierop zie je precies in welke fase je wat moet regelen. En dat geeft rust. Print deze lijst, hang hem op en afvinken! Dit kun je samen met de verhuiscoach doen. - Spreek je netwerk op tijd aan voor hulp. Heb je die niet dan kan de verhuiscoach mogelijk helpen.
- Leg verhuisdekens klaar.
Kleine tip maar zo belangrijk: leg voldoende verhuisdekens in huis en in de verhuiswagen. Dit voorkomt beschadiging aan je meubilair en aan de vloer. - Meet meubels op of ze wel passen.
Stel je voor: kom je met een volle verhuiswagen bij je nieuwe huis aan, passen je meubels niet door de voordeur. Zorg daarom dat je van tevoren wee of de doorgangen breed genoeg zijn door he me een rolmaat op te meten. Zo niet, dan kun je de meubels thuis al uit elkaar halen of zorgen voor een thuislift. - Verkoop, doneer of gooi dingen weg voor de verhuizing. Hoe minder je hoeft te verhuizen, hoe overzichtelijker.
Of je nu kleiner gaat wonen of gewoon veel (onnodige) spullen hebt, een grote opruiming voor je verhuizing is een fantastisch plan. Kijk kritisch naar elk item en meubelstuk en beslis of deze een plek verdient in je nieuwe huis. Niet? Breng het naar de kringloop, verkoop het online of gooi het weg. Zo’n grote opruiming scheelt enorm met inpakken en geeft ruimte voor nieuwe, frisse spullen. - Ga slim om met verhuisdozen.
Gebruik bijvoorbeeld kleine verhuisdozen voor zware spullen en grote verhuisdozen voor lichtere spullen. Zo wordt sjouwen voor niemand te zwaar. Zorg ook dat je elke doos labelt met de kamer waar ‘ie moet komen. Dan hoeft je verhuisteam dat niet steeds te vragen. En schrijf tijdens het inpakken op wat er precies in welke doos zit. Bijvoorbeeld in een online document. - Gun jezelf extra gemak.
Verhuizen is al zwaar genoeg, maak het jezelf daarom zo gemakkelijk mogelijk. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een verhuiskarretje, transport hondje, steekwagen en andere verhuisbenodigdheden. - Verhuis apparaten zorgvuldig.
Een koelkast en wasmachine vervoeren? Met zo’n meubelroller of steekkar vervoer je ze zonder moeite door het huis en til je ze gemakkelijker de trap op en af. Zorg wel dat je ze bevestigt met spanbanden. Vergeet niet de trommel van de wasmachine van tevoren goed vast te zetten. En laat de koelkast nog 4 uurtjes uitstaan na het vervoeren.