Bijdragen aan het welzijn van anderen en ervoor zorgen dat er op elke vraag een antwoord komt. Dat typeert WIJ Heemstede volgens sociaal makelaar Ellen Swart.

Mensen leven echt op als ze hier komen”, vertelt ze. “Het is zo mooi om het verschil te zien tussen hoe iemand binnenkomt en hoe blij hij weer naar buiten gaat. Dat geeft me veel voldoening.”

Vol enthousiasme werkt Ellen aan meerdere projecten bij WIJ Heemstede en heeft daarbij verschillende petten op. Als sociaal makelaar trekt ze met haar collega’s op de herkenbare oranje fietsen de wijk in.

We gaan in contact met bewoners die graag iets willen betekenen voor hun wijk, en denken met ze mee wat daarvoor nodig is. Ook organiseren we op meerdere plekken koffietafels om bewoners samen te laten komen op een laagdrempelige manier.”

Ook is Ellen werkzaam als coördinator van cursussen en activiteiten. Ze stemt met de docenten en vrijwilligers de inhoud daarvan zoveel mogelijk af op de behoeften van de inwoners. Op de vriendinnenclub is ze erg trots: “We brengen vrouwen samen die mensen verloren zijn in hun omgeving of die om een andere reden graag in contact komen met andere vrouwen. Het begon klein, maar het is inmiddels uitgegroeid tot goed bezochte bijeenkomsten waar echte vriendschappen ontstaan. Ook daarbuiten weten de vrouwen elkaar namelijk steeds beter te vinden.

Ik vind het prachtig om te zien wat WIJ Heemstede mensen kan bieden, maar vooral wat die mensen elkaar kunnen bieden! Dus ik wil dit werk nog heel lang doen.”