Het verhaal van Ingrid en Hafsa

Hafsa Cevik (7 jaar) zit in groep 3 en heeft net leren lezen. Om haar hierbij te ondersteunen is Ingrid van Laarhoven 20 weken komen voorlezen bij Hafsa thuis (elk traject van de VoorleesExpress duurt 20 weken). Al gauw werd het haar duidelijk dat het hele gezin erg graag las.

Hafsa en ik lazen samen een boek, maar haar moeder Hümeyra was er altijd bij en ook haar zus Semra (12) kwam er vaak even bij zitten. We lazen om de beurt voor. Ontzettend leuk om zo samen plezier te hebben tijdens het lezen van een boek. Na het lezen wilde Hafsa altijd even spelen, dansen of een stukje fietsen. Meestal zocht ik dan een leuke activiteit of liedje op dat paste bij het boek dat we samen lazen.”

 Ingrid vindt dat ze veel geluk heeft dat ze bij dit gezin mocht komen voorlezen, omdat er gelijk een klik was. Zelfs nu het voorlezen voorbij is, zien ze elkaar nog regelmatig. “We zijn altijd blij om Ingrid te zien,” vertelt Hümeyra. “Hafsa vond haar gelijk leuk. Ze noemt haar zelfs oma, omdat ze even oud is als haar eigen oma!” Het lievelingsboek van Hafsa heet ‘Coco kan het!’; een boek dat ze samen met Ingrid heeft gelezen. Ze vertelt trots:

Ik ging het op school voorlezen en toen gaf de hele klas mij een applaus!”

Na afloop van het traject kreeg Hafsa een voorleesdiploma van Ingrid, wat feestelijk gevierd werd thuis: “Al mijn vriendinnetjes kwamen en we gingen lekker eten en samen dansen!