Het verhaal van Ron

Ron Bakker reed in de Coronatijd vier avonden in de week met een bus vol warme maaltijden door Heemstede. Voor corona at Ron op deze avonden altijd bij de Luifel.

Ik zat meestal aan de bar te eten en had veel lol met de kok, Ricardo. Toen het Eethuis moest sluiten door de lockdown, vroeg hij me of ik een paar maaltijden bij de mensen thuis kon brengen. En dat is in de loop van de tijd enorm toegenomen.

Elke avond ging ik bij zo’n 28 adressen langs en reed drie keer terug om nieuwe maaltijden te halen. Meestal kwam ik bij oudere mensen die eerder ook bij de Luifel kwamen eten. Op deze manier kunnen ze toch een lekkere warme maaltijd eten ’s avonds!

Ron merkt dat mensen het erg fijn vinden dat er iemand langs komt, niet alleen vanwege het eten maar ook voor een praatje. Zelf is hij ook blij om dit werk te kunnen doen.

Na het verkopen van mijn winkel was ik wel bang me te gaan vervelen. Nu kan ik iets betekenen voor anderen. En bovendien eet ik na het bezorgen samen met de andere vrijwilligers, zodat ik alsnog mijn gezellige eetmoment heb!